Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ISTP - Relatii interpersonaleISTP sunt in general indivizi foarte capbili care sunt buni aproape la orice lucru care le capteaza interesul. Sunt indivizi interesanti, isteti cu foarte multe de oferit. Ei traiesc aproape integral in prezent si nu fac promisiuni care depasesc viitorul predictibil. Un ISTP citeaza probabil deseori expresia "nimic nu este neconditionat" sau "nu se stie niciodata...". Ei prefera sa planifice lucrurile de la o zi la alta, cu pasi mici mai degraba decat sa faca planuri mari sau angajamente de lunga durata. Daca o relatie le acapareaza interesul si le satisface dorintele, isi vor indeplini partea zilnic pentru a pastra acea relatie. Daca pierd interesul intr-o relatie, tendinta lor naturala va fi sa mearga mai departe.


ISTP - Puncte tari


 • Buni ascultatori
 • De obicei sunt increzatori in sine
 • In general sunt optimisti si ii fac pe ceilalti sa se simta bine in compania lor
 • Practici si realisti, facand fata cerintelor zilnice
 • Nu se simt amenintati de conflict si de critica
 • Capabili sa paraseasca o relatie relativ usor
 • Sunt capabili sa administreze o sanctiune desi nu sunt direct interesati in a face asta
 • Respect pentru nevoia altora de intimitate.


ISTP - Puncte slabe


 • Traiesc total in prezent avand dificultati cu angajamentele pe lunga durata
 • Nu sunt natural buni in a-si exprima emotiile si simtamintele
 • Nu sunt centrati pe simtamintele altora, uneori sunt insensibili
 • Au tendinta de a ascunde lucruri despre ei insisi
 • Au nevoie de mult spatiu personal, nu le place sa fie invadati
 • Le place actiunea si se entuziasmeaza usor cand este vorba de ceva nou agitand pe toata lumea in jur.


ISTP ca Iubiti


ISTP pot fi indizi care traiesc cu multa intensitate si excitare viata. Partea de Ganditor ii face sa para greu accesibili, iar partea de Senzorial Perceptiv ii face senzuali, carnali, pamantesti. Aceste atribuite ii fac atragatori pentru sexul opus. Faptul ca traiesc mereu in prezent ii duce la cautarea permanenta de senzatii noi, in experiente inedite. Nu le place rutina si programul fix si detesta controlul altora. Sunt foarte independenti si au nevoie de spatiu personal intr-o relatie. Daca sunt implicati intr-o relatie care le ofera experiente noi si ii tina mereu in actiune, ei vor face totul pentru a pastra acea relatie. Daca se plictisesc, ei voi incerca sa schimbe ceva la acea relatie sau vor merge mai departe, cautand alta relatie care sa-i satisfaca. Ei isi iau angajamente putin cate putin, zilnic, niciodata pe o perioada mai mare de timp. Totusi, ii putem gasi in relatii de lunga durata pe care le-au construit planuind zilnic, cu pasi mici, fara sa pronunte vreodata "intotdeauna".


Sexual, cei ISTP abordeaza intimitatea ca pe un act de apropiere fizica mai degraba decat o exprimare a iubirii si afectiunii. Sunt senzuali si carnali, fiind foarte entuziasti in a experimenta sexualitatea cu toate simturile. Din moment ce estetica, frumosul ii atrage foarte mult, ei apreciaza tot ce tine de seductie: parfumul, lenjeria, atmosfera camerei, etc.


Celor ISTP le place sa repare si pot crea chiar probleme in relatii doar pentru a se distra reparandu-le.


Ei au tendinta sa pastreze pentru sine felul lor de a vedea lucrurile. Le place sa asculte punctele de vedere a altora. Au o arta in a da raspunsuri evazive intreband mai mult partenerii despre lucruri care i-ar interesa. Aceasta poate deveni foarte frustrant pentru tovarasii lor de viata mai ales daca acestia cauta un raspuns direct. Procesul decizional al celor ISTP este total interior, de aceea ei nu vad prea importanta discutarea problemelor cu ceilalti. Cand interactioneaza cu altii, ei sunt setati pe colectare de informatii, de aceea tind sa intrebe mai mult decat sa imparta puncte de vedere cu celalalt. Si in relatii foarte apropiate ei tot simt nevoia sa se protejeze, sa nu imparta prea multe cu partenerul de viata. Multi ISTP se tem sa se confrunte direct cu simtamintele lor profunde. Partea lor afectiva este cel mai putin dezvoltata. De aceea ei sunt foarte vulnerabili cand este vorba de emotiile lor. Obiceiul lor cel mai de pret este sa tina un zid cat mai inalt in jurul inimii.


Desi ei nu au parte afectiva bine dezvoltata, ei au simtaminte puternice fata de oameni. Ei pot fi foarte grijulii fata de cei apropiati sau foarte indragostiti chiar daca nu o exprima. Se intampla ca intr-o zi sa fie foarte indragostiti de partenerii lor si, la fel de bine, in alta zi sa fie total dezinteresati sau, poate chiar sa se mute. Este foarte dificil sa fie intelesi de altii. Sunt total nestatornici. Se lasa prea mult purtati de val, traind clipa. Cei mai intelepti vor descoperi ca se poate impaca o relatie de lunga durata cu nevoia lor de a trai foarte intens clipa.


Tipurile de personalitate care se potrivesc natural cu persoanele ISTP sunt cele care au functia de Ganditor Extrovert dominanta. Astfel cei ESTJ si cei ENTJ sunt partenerii naturali ai tipului ISTP.


ISTP ca ParintiISTP sunt flexibili, toleranti ca parinti carora le place sa ia lucrurile asa cum vin, cum se intampla. Pentru ca nici lor nu le place sa fie controlati, nici ei nu isi controleaza copiii si, in consecinta, le ofera multa intimitate si independenta. Totusi disciplina isi are un rol important in educarea copiilor. Ei sunt capabili sa o aplice daca va trebui, chiar daca nu este o trasatura naturala a lor ca parinti ISTP.


ISTP, ca parinti, este posibil sa mentina o oarecare distanta intre ei si copii. Ei nu simt o dorinta imperativa sa isi transmita valorile personale si copiilor sau sa le influenteze deciziile in viata. Ei se incred mai degraba in partenerii de viata in ceea ce priveste educarea copiilor. Ei vor depune un efort constient, planificat pentru a fi alaturi de nevoile zilnice ale familiei.


ISTP adora sa petreaca timp in afara casei cu copiii, luandu-i la pescuit, vanatoare, etc. In astfel de momente ei vor ajunge sa isi cunoasca cel mai bine copiii, afland despre interesele lor si ce perspective au.


ISTP ca PrieteniISTP sunt interesati in a trai viata cu multa intensitate, lucru care este foarte molipsitor pentru cei din jur. Pentru ca sunt Ganditori Introverti au totusi ceva intrinsec care ii previne de la o viata total hedonista si frivola. Fiind foarte toleranti si flexibili, ei se simt bine in preajma multor persoane cu comportamente diferite, ceea ce-i face foarte buni prieteni in ochii altora.


ISTP sunt foarte selectivi de obicei cu prietenii, mai ales cu aceia cu care isi impart hobby-urile si interesele. Ei pot avea cate un prieten pentru ski, altul pentru pescuit, etc. Nu au rabdare cu persoanele prea diferite de ei. Nu ii inteleg prea bine pe cei intuitivi si nu vor petrece timp personal cu acestia. Le place sa isi petreaca timpul cu persoane extroverte care au aceeasi dorinta de a trai in prezent si acelasi optimism. Interesele comune ii pot apropia de multe tipuri de personalitate, dar vor petrece timp doar cu acelea care impart aceeasi energie si entuziasm pentru viata.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii