Tipuri de Personalitate - Portrete  
Descrierea tipului ISFP - Introvertit Senzorial Afectiv Perceptiv
(Afectivitate Introverta cu Senzorialitate Extraverta)

Artistul

"vede mult, dar spune putin"


Ca un ISFP, modul dominant de orientare a atentiei este spre lumea interioara de unde judeci lucrurile potrivit cu felul in care simti despre ele sau dupa sistemul propriu de valori. Secundar ai atentia orientata spre exterior, unde analizezi lucrurile prin filtrul celor cinci simturi.


Persoanele ISFP traiesc intr-o lume a senzatiilor. Ei sunt centrati pe felul in care arata lucrurile, miros, se simt, se aud, ce gust au. Ei au un puternic simt estetic si simt artistic, fiind posibil sa ii gasim intr-o meserie care tine de arta pentru ca ei stiu sa combine si sa creeze lucruri care sa impresioneze. Au un puternic set de valori si fac eforturi pentru a le pastra de-a lungul vietii. Au nevoie de simtamantul ca isi traiesc viata potrivit a ceea ce cred ca este bine si se vor revolta impotriva a orice care ii va impiedica sa isi implineasca acest obiectiv. Este posibil sa isi aleaga meserii care sa le permita sa lucreze tinand cont de obiectivele sistemului personal de valori.


ISFP au tendinta sa fie tacuti, rezervati si este dificil sa ajungi sa ii cunosti bine. Isi pastreaza ideile si parerile pentru ei insisi, exceptie facand aceia care sunt foarte apropiati. Sunt persoane sensibile, sufletiste in relatie cu oamenii. Sunt interesati sa contribuie la binele si fericirea oamenilor, investand multa energie in sarcini si obiective in care cred din toata inima.


Persoanele ISFP au o afinitate considerabila pentru estetic si frumos. Sunt iubitori de animale si au o consideratie aparte fata de natura. Sunt originali si independenti si au nevoie de liniste interioara. Ei apreciaza pe aceea care isi iau timp sa ii inteleaga si care ii sustin in a-si urma drumul implinirii scopului vietii in felul lor unic. Oamenii care nu-i cunosc pot percepe modul lor unic de a trai ca pe un semn al nepasarii. De fapt ISFP iau viata in serios, adunand permanent informatii si acordand sistemul lor de valori la informatiile noi analizate.


ISFP sunt persoane orientate spre actiune. Nu se simt prea confortabili teoretizand sau analizand idei abstracte, daca nu le vede si aplicabilitatea practica. Ei invata cel mai bine facand, fiind deseori plictisiti de metoda traditionalista de predare care incurajeaza mai mult abstractizarea. Nu le place analiza impresonala si nu iau decizii bazate doar pe logica.


Cei ISFP sunt extrem de constienti de altii. Ei aduna permanent informatii despre oameni si incearca sa descopere intelesul acestora. Sunt destul de exacti in intelegerea felului de a fi a celorlalti.


Persoanele ISFP sunt calde si simpatice. In mod natural le pasa de oameni si sunt foarte mult orientati spre a face diferite servicii altora pentru a se face placuti. Ei au un fel deosebit de a avea grija de cei dragi si isi arata dragostea mai mult prin fapte decat prin vorbe.


ISFP nu simt nicio dorinta in a conduce sau a controla vietile altora, tot la fel cum lor nu le-ar placea sa li se intample una ca asta. Ei au nevoie de spatiu si timp pentru a fi singuri si pentru a evalua situatiile de viata pe care le simt impotriva sistemului lor de valori si credinte. De aceea ei stiu sa respecte dorinta altora de intimitate.


Un ISFP poate fi foarte perfectionist si se autocritica destul de aspru pentru lucruri pe care de altfel le fac foarte bine.


Persoanele ISFP ofera multe daruri lumii, in special in domeniul artistic, creational, creand senzatii unice celor care le admira. Ei stiu sa-i ajute pe altii in mod dezinteresat. Viata poate sa nu fie prea usoara pentru o astfel de persoana pentru ca ei iau totul foarte in serios, dar au darurile necesare pentru a face viata lor si a celor dragi o oaza de experiente frumoase.Ierarhia jung-iana a functiilor pentru ISFP:


Dominant: Introvertit Afectiv
Secundar: Extravertit Senzorial
Tertiar: Introvertit Intuitiv
Inferior: Extravertit Ganditor

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii