Tipuri de Personalitate - Portrete  
Descrierea tipului ESTJ - Extravertit Senzorial Ganditor Judecator
(Gandirea Extraverta cu Senzorialitate Introverta)

Gardianul

Cel mai supraincarcat - " administrator al vietii "Ca persoana ESTJ, modul dominant de orientare a atentiei este spre exterior, spre lumea din jur, fiind un extravertit, judecand lucrurile in mod rational, logic. Pe plan secundar are o senzorialitate interiorizata, simtind lumea la modul cel mai concret prin cele cinci simturi.


Un ESTJ traieste intr-o lume a faptelor si a nevoilor concrete. El traieste in prezent, cu ochii scanand permanent in jur mediul in care se afla, pentru a fi siguri ca totul decurge sistematic si metodic. Un ESTJ apreciaza traditia si legile, regulile, avand un set clar de standarde si credinte. Se asteapta ca toata lumea sa fie la fel si nu are prea multa rabdare cu cineva care nu are acelasi sistem de valori. Ii place sa valorizeze eficacitatea si competenta si le place sa vada rezultate rapide ale eforturilor lor.


Persoanele ESTJ sunt cei care preaiau situatiile sub control. Ei au o viziune foarte clara despre cum trebuie sa fie lucrurile, incat natural trec la conducere. Sunt increzatori in sine si agresivi. Sunt foarte talentati in a etapiza planurile de actiune, in a vedea ce pasi sunt necesari pentru indeplinirea unor sarcini. Pot uneori sa fie foarte critici si cu multe pretentii, asteptari si sunt capabili sa si le exprime oricand cineva nu indeplineste standardele cerute. Dar cel putin este de apreciat faptul ca un ESTJ va comunica direct nemultumirile, fiind onest si transparent.


Persoanele ESTJ sunt de obicei cetateni model, stalpi ai comunitatii. Le place interactiunea cu oamenii si le plac distractiile. Pot fi foarte amuzanti la petreceri sau la intalniri de familie sau intre colegii de lucru.


Un ESTJ trebuie sa aiba grija la tendinta de a fi foarte rigid si prea mult orientat spre detalii. Deoarece pun valoare si greutate in credintele si opiniile lor, este important sa isi aminteasca sa valorizeze si parerile celorlalti. Daca neglijeaza partea Afectiva pot ajunge sa aiba o problema in a implini nevoia altora de intimitate si pot sa raneasca pe altii fara sa realizeze, aplicand logica si ratiunea la situatii care ar cere mai multa implicare emotionala.


Cand sunt doborati de stres, persoanele ESTJ se simt izolate de ceilalti. Se simt ca si cum nu ar fi suficient de intelesi si apreciati iar eforturile lor ar fi considerate ca ceva normal. Deobicei, un ESTJ este deschis, comunicativ, dar cand sub imperiul stresului au mari probleme in a-si comunica emotiile fata de ceilalti.


ESTJ valorizeaza siguranta, stabilitatea si ordinea sociala mai mult decat orice si fac tot ce se poate pentru a promova aceste idealuri. Vor merge la vot, se vor face membri ai vreunui partid politic, vor merge la tot felul de intalniri legate de bunastarea comunitatii lor, facand tot ce le sta in putinta pentru a promova securitatea sociala si personala.


Ei pun mult efort in aproape orice fac. Vor face tot ce stiu mai bine la locul de munca, in casatorie, in comunitatea in care locuiesc. Sunt constiinciosi, practici, realisti si de incredere. Este posibil ca de multe ori sa nu vada padurea din cauza copacilor, dar, atunci cand reusesc sa vada sensul larg sau scopul cadru a ceea ce fac, ei vor pune la bataie toate resursele pentru a-si satisface nevoia de claritate si securitate.Ierarhia functiilor jung-iene pentru ESTJ:


Dominant: Extravertit Ganditor
Secundar: Introvertit Senzorial
Tertiar: Extravertit Intuitiv
Inferior: Introvertit Afectiv

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii