Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ISFJ - Relatii interpersonaleISFJ acorda o mare importanta relatiilor sale interpersonale. Ei sunt in general persoane foarte darnice si iubitoare care dau prioritatea nevoilor celorlalti in detrimentul dorintelor personanle. Au o problema devenind deseori prea emotionali si ascunzand cu greu adevaratele simtaminte fata de altii. Iau in serios angajamentul relational si cauta relatii de lunga durata. ISFJ sunt persoane pe care se poate conta, de incredere, care stiu sa actioneze cu tact. Au dificultati uneori in a spune "Nu" atunci cand li se cere sa faca ceva si de aceea au impresia ca se profita de ei.


ISFJ - Puncte tari


 • Calzi, prietenosi, pozitivi din fire
 • Doresc sa ii multumeasca pe cei din jur
 • Buni ascultatori
 • Investesc mult efort in a implini obligatiile si datoriile
 • Au capacitati organizatorice foart bune
 • Sunt buni in a avea grija la nevoile cotidiene, practice
 • Stiu sa economiseasca bani
 • Iau in serios angajamentul relational, cauta relatii de lunga durata.


ISFJ - Puncte slabe


 • Nu acorda suficienta atentie nevoilor personale
 • Pot avea dificultati cu integrarea in locurile noi
 • Nu le place sub nicio forma conflictul si critica
 • Pentru ca nu isi exprima nevoile pot acumula frustrari interioare
 • Au probleme in a parasi o relatie care nu functioneaza
 • Au dificultati in a-si continua normal viata dupa o despartire.


ISFJ ca IubitiISFJ sunt devotati relatiei lor. Au simtaminte foarte intense care nu transpar imediat altora pentru ca au tendinta de a fi rezervati, inexpresivi cu ceea ce simt, cu exceptia existentei unui bun motiv pentru a face altfel. Sentimentele lor intense face ca relatia sa fie considerata pe primul loc in viata lor, cu exceptia lui Dumnezeu poate. Ei cauta relatii de lunga durata, monogame, fiind foarte loiali si de incredere la randul lor.


ISFJ au probleme in a se retrage dintr-o relatie care nu merge bine sau in a accepta ca o relatie s-a sfarsit. Au tendinta sa ia asupra lor toata vina si se intreaba ce au facut gresit si ce ar fi putut repara. Pentru ca au fost loiali si si-au implinit datoriile, ei nu inteleg de ce trebuie sa se termine o relatie si unde au gresit. Aceasta poate sa-i debusoleze foarte mult. Ei sunt capabili sa ramana credinciosi chiar dupa decesul prematur al partenerului.


ISFJ sunt persoane altruiste care dau prioritate cerintelor altora fata de cele personale. Daca apare o situatie in care ei simt ca se profita de pe urma bunatatii lor, ei strang frustrari si resentimente impotriva acelora, consumandu-se mult in interior, iar uneori fiindu-le foarte greu sa isi stapaneasca emotiile. Persoanele ISFJ trebuie sa isi reprioritizeze viata, nevoile personale, pentru ca, in cele din urma, daca nu poti avea grija de nevoile proprii, cum poti avea grija de ale altora?


Sexual, cei ISFJ vad intimitatea ca o modalitate concreta de a intari legatura relationala. Unii o pot vedea mai mult ca pe o datorie fata de partener, dorind mai mult satisfactia lui decat a lor proprie. Desi o astfel de persoana nu isi prea exprima iubirea prin cuvinte, este mai probabil sa si-o arate prin fapte si vor aprecia foarte mult raspunsul pozitiv al partenerului la gesturile facute.


Cei ISFJ sunt foarte calzi si altruisti. Ei vor investi mult efort in a face ceea ce trebuie. Ceea ce ii face sa se simta foarte bine este aprecierea pe care ceilalti le-o transmite. Prin urmare, cel mai frumos cadou pe care un ISFJ si-l doreste este iubirea si aprecierea din parte partenerului.


ISFJ au dificultati in situatiile de conflict si de aceea prefera sa le evite, sa le ignore. Ei trebuie sa realizeze ca rezolvarea inseamna confruntare cu situatia neplacuta, ca lumea nu se va prabusi atunci si nimic rau nu se poate intampla daca exprima ceea ce simt. O situatie tensionanta nu inseamna neaparat o problema care a aparut din vina lor. Poate fi o neintelegere din partea ambelor parti. O alta problema des intalnita la ISFJ este neexprimarea simtamintelor care se acumuleaza si rabufnesc intr-o explozie de cuvinte pe care le regreta ulterior. Este evident ca o comunicare a simtamintelor fata de partener va reduce numarul acceselor de manie si frustrare.


In general, cei ISFJ sunt traditionalisti, orientati spre familie, care plaseaza confortul partenerului si a familiei pe primul loc in viata. Sunt foarte buni in a administra si rezolva cerintele zilnice si au o profunzime a grijii pe care o poarta fata de cei dragi, rar intalnita la celelalte tipuri. Investesc mult in sanatatea relatiei si isi doresc mult ca lucrurile sa mearga asa cum trebuie, fara conflicte. Ei sunt iubiti foarte afectuosi si de incredere.


Tipurile de personalitate care se potrivesc natural cu un ISFJ sunt ESTP sau ESFP, cei cu dominanta de Senzorial Extrovert.


ISFJ ca Parinti


 


A fi parinte este considerat a fi o datorie fireasa pentru ISFJ. Ei se simt foarte responsabili pentru ca nevoile copiilor sa fie implinite si incearca sa ii invete regulile si obiceiurile societatii in care se afla. Ei isi doresc copii responsabili si care sa fie viitori adulti independenti si descurcareti.


ISFJ pot avea dificultati in a administra sanctiuni sau in a-si disciplina copiii, totusi multi fiind capabili sa depaseasca aceasta caracteristica. Ca indivizi care valorizeaza ordinea si structura, ei vor pune limite bine stabilite si roluri clare pentru copii, lucru care va folosi educatiei acestora.


ISFJ ca parinti au mari probleme atunci cand copiii se confrunta cu dificultati sau intra in anumite probleme. Cei ISFJ au tendinta sa creada ca toate se intampla din vina lor, ca era responsabilitatea lor sa ii previna sau ca nu au facut tot ce trebuia pentru a isi creste copiii bine. De multe ori nu au incredere in ceea ce fac, desi rar se intampla ca un ISFJ sa nu fie un parinte bun, responsabil.


In multe feluri, un ISFJ poate fi parintele ideal. Copii lor nu vor duce lipsa de structura, directie in educatia lor, dar nici de afectiune. Copiii lor isi vor aminti de parintii ISFJ ca fiind persoane foarte calde si devotate.


ISFJ ca PrieteniDesi ISFJ va plasa pe Dumnezeu si familie pe primul loc, le place sa petreaca timp si cu prietenii sau colegii. De fapt ei chiar simt o mare nevoie de a discuta cu altii inainte de a lua unele decizii sau diferite probleme si idei. Unii pot discuta mai bine cu prietenii decat uc familia, dar tot dintr-un considerent altruist, pentru a proteja familia de ingrijorari.


ISFJ isi petrec timpul uneori observandu-i pe altii, reactiile si emotiile lor in diferite situatii si le place sa fie in preajma diferitelor tipuri de personalitate. Ei nu se deschid totusi foarte mult prietenilor. Totusi ei au nevoie si de un confident apropiat, care de multe ori este un alt Senzorial Afectiv.


Prietenii unui ISFJ ii valorizeaza pentru caldura lor, pentru faptul ca sunt persoane de incredere, pentru constiinta lor de sine, pentru emotiile profunde si pentru intelegere.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii