Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

INFJ - Relatii interpersonaleINFJ sunt persoane calde si pozitive care sunt de obicei si profunde si complexe. Este foarte probabil ca ei sa caute si sa promoveze relatii care sunt intense si pline de substanta. Au tendinta sa fie perfectionisti si sa caute de asemenea relatia perfecta. Pentru cei mai multi, aceasta este un lucru pozitiv, dar se poate intoarce impotriva lor mai ales daca cad in capcana de a cauta mereu partenerul perfect, trecand de la o relatie la alta. In general, o persoana INFJ este foarte calda, blanda si protectiva care investeste mult in relatiile cu cei dragi si face mari eforturi pentru a le mentine ca o reusita. Cei apropiati ii apreciaza pentru aceste calitati ale lor. Sunt cautatori neobositi ai relatiei perfecte, de lunga durata, chiar daca nu intotdeauna reusesc sa-si implineasca visul.


INFJ - Puncte tari


 • Calzi si pozitivi din fire
 • Dedicati cautarii relatiei perfecte
 • Sensibili si preocupati de sentimentele celorlalti
 • De obicei au abilitati comunicationale bune, in special in scris
 • Isi iau angajamentele foarte in serios si cauta relatii de lunga durata
 • Au mari asteptari de la ei insisi si de la altii (este un punct tare dar si unul slab)
 • Buni ascultatori
 • Sunt capabili sa mearga mai departe dupa o despartire, odata ce sunt siguri ca nu se mai poate face nimic altceva


INFJ - Puncte slabe


 • Tendinta de a ascunde lucruri despre ei insisi
 • Nu sunt prea priceputi in domeniul financiar si nici cu treburile cotidiene
 • Nu le place sub nicio forma conflictul si critica
 • Au mari asteptari de la ei si de la altii (calitate si defect)
 • Incearca sa salveze o relatie oricat de nereusita pare sa fie, parasind-o cu greu.


INFJ ca Iubiti


INFJ sunt calzi, plini de consideratie si de afectiune pentru partenerii lor. Le place sa isi arate dragostea si sa primeasca pe masura.


Sunt perfectionisti, mereu in cautarea relatiei perfecte, a partenerului perfect. Aceasta poate deveni frustrant pentru partenerii lor care se pot simti coplesiti de cerintele unui INFJ. Totusi ei sunt mai degraba apreciati de parteneri pentru angajamentul deplin, sincer si pentru profunzimea relatiei.


Sexual, INFJ vad intimitatea aproape ca pe o experienta spirituala. Ei cauta sufletul pereche cu care sa devina una. Pentru un INFJ este foarte important sa aduca fericire partenerului, iar intimitatea este o ocazie prin care o persoana INFJ se ofera si ofera dragoste in mod neconditionat.


Pentru un INFJ, partenerii ideali sunt ENTP sau ENFP. Intuitia Introverta a celui INFJ trebuie sa se completeze cu Intuitia Extroverta a tipurilor de personalitate mentionate ca pereche.


INFJ ca Parinti


 


INFJ este de obicei un parinte foarte grijuliu, bland si cald. Scopul lor este sa-si ajute copiii sa devina persoane adulte care sa faca distinctie intre bine si rau, care sa fie independenti, orientati spre dezvoltare de sine.


In aceasta calatorie a cresterii copiilor spre atingerea scopurilor de mai sus, ei sunt foarte grijulii, blanzi, ofera copiilor ocazia sa isi exprime parerea in familie. Cei INFJ isi doresc copii capabili sa gandeasca critic si sa ia decizia cea mai buna. De asemenea, INFJ ca parinte, poate fi exigent cu copilul in sensul ca are asteptari mari de la el. Ei stiu sa comunice cu copiii, dar pot deveni foarte aspri atunci cand asteptarile le sunt inselate sau cand sunt in situatii de stres foarte mare.


INFJ isi iau rolul de parinte foarte in serios. Ei vor face sacrificii pentru binele copiilor fara o clipa de regret. Isi transmit valorile copiilor, aceasta fiind o prioritate pentru ei ca parinti. Copiii unor INFJ isi amintesc de ei ca fiind parinti foarte calzi, blanzi, rabdatori si plini de idei, de inspiratie.


INFJ ca PrieteniDesi un INFJ va pune prietenii dupa Dumnezeu si familie, in ceea ce priveste importanta, ei valorizeaza si prietenii. Ca idealisti, au un sistem valoric puternic. Ei cauta autenticitatea, profunzimea relatiilor si prieteni care sa poate sa ii aprecieze asa cum sunt si pentru ceea ce lupta in viata.


INFJ adora timpul petrecut in familie. Daca sunt persoane religioase, este probabil ca ei sa fie foarte sociabili cu persoanele din comunitate. Ei sunt persoane foarte intuitive care nu vor avea rabdare cu cineva pe care il simte necinstit sau corupt. Ei cauta persoane de calitate in preajma carora sa stea.


INFJ sunt destul de populari, cunoscuti, chiar daca nu sunt constienti de asta pentru ca nu acorda prea multa importanta prieteniilor. Ei sunt apreciati pentru valorile pe care le au, pentru felul inedit de a vedea lucrurile, pentru blandete, caldura pe care o aduc in relatii.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii