Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

INTJ - Relatii interpersonaleINTJ sunt persoane care cred intr-o crestere constanta a relatiilor si sunt pentru pastrarea independentei lor si a partenerilor lor. Ei sunt mereu implicati in proiecte de imbunatatire relationala. Isi iau angajamentul in serios, dar sunt deschisi la a-l reanaliza care seamana pentru ei a imbunatatire fata de situatia existenta. Nu prea sunt emotionali si pot parea uneori chiar insensibili. Ei sunt indivizi foarte capabili, inteligenti care vor sa se indrepte mereu inspre o directie pozitiva si sa ofere ceea ce pot mai bine. Daca vor aplica aceste caracteristici si in interiorul relatiilor, este posibil sa se bucure de relatii fericite si de interactiuni sanatoase cu prietenii si familia.


INTJ - Puncte tari


 • Nu se simt amenintati de situatiile conflictuale si de critici
 • De obicei au incredere in sine
 • Isi iau in serios relatiile si angajamentele
 • In general sunt foarte inteligenti si capabili
 • Capabil sa paraseasca o relatie care ar trebui sa se incheie, chiar daca mai insista asupra ei in minte o vreme dupa aceea
 • Interesati constant in optimizari, in imbunatari relationale
 • Buni ascultatori.


INTJ - Puncte slabe


 • Nu sunt in mod natural pe aceeasi lungime de unda cu sentimentele altora, uneori chiar insensibili
 • Au tendinta sa raspunda la conflicte cu logica si ratiune mai degraba decat cu suport emotional
 • Nu sunt natural buni in a-si exprima sentimentele si afectiunea
 • Tendinta de a crede ca ei au mereu dreptate
 • Tendinta de a nu-si recunoaste vina
 • Nevoia lor constanta de imbunatatire poate sa ii coste pierderea relatiilor
 • Tendinta de a ascunde parti despre sine.


INTJ ca IubitiINTJ isi traiesc marea parte a vietii lor in interiorul mintii. Ei scaneaza mereu mediul inconjurator pentru a gasi idei noi si teorii pe care sa le transforme in planuri, strategii. Uneori, ceea ce vad si inteleg intuitiv este mai clar, mai bun decat realitatea unei relatii. Ei pot avea o problema in ceea ce priveste reconcilierea imaginatiei cu realitatea.


INTJ nu sunt natural focalizati pe emotii, nici ale lor, nici ale altora. Au de asemenea tendinta de a crede ca ei au dreptate mereu. In timp ce increderea de sine si stima de sine sunt atragatoare, de apreciat, lipsa sensibilitatii poate rani usor simtamintele partenerului. Mai ales in conflicte, ei ar trebuie sa isi aminteasca ca este mult mai important sa fie un suport emotional fata de partener decat sa aduca prea multe argumente sau sa analizeze situatia prea mult.


Sexual, celor INTJ le place sa se gandeasca la intimitate si la modalitati de a o imbunatati. In relatii reusite, pozitive, creativitatea si intensitatea implicarii sunt vizibile in aceste domenii. In relatii nereusite, le place mai mult sa se gandeasca la actul sexual decat sa-l practice. Este posibil sa abordeze intimitatea dintr-o perspectiva mai degraba teoretica, creativa, decat o modalitate de exprimare a afectivitatii. Totusi, cei care au invatat importanta exprimarii afectiunii, vor fi atenti la verbalizarea ei in astfel de momente.


INTJ sunt capabili sa paraseasca o relatie care nu mai poate fi salvata, potrivit parerii lor. Ei cred ca acesta este cel mai bun lucru. Au mai multe dificultati in a implini ceea ce trebuie facut decat o arata sau se lauda altora.


INTJ sunt persoane foarte inteligente, care aduc iluminare si profunzime in multe domenii ale vietii. In relatii, cea mai mare capcana este faptul ca ei gandesc mai mult decat pun in aplicare si le este greu sa concilieze fantezia cu realitatea. Ii gasim in relatii pozitive, reusite de obicei pentru ca au fost capabili sa le paraseasca pe cele care nu functionau (doar daca alte circumstante nu le-ar fi permis asta).


Desi se inteleg cu majoritatea tipurilor de personalitate, natural s-ar intelege bine cu Intuitivii Extroverti ca ENFP sau ENTP.


INTJ ca Parinti


 


Ca parinti, INTJ isi doresc foarte mult sa isi creasca copilul ca pe o persoana independenta, inteligenta, autonoma. Ei isi doresc copii care sa aiba simt critic si de aceea ii provoaca de multe ori la tot felul de dezbateri.


Cei INTJ nu sunt natural parinti foarte ingaduitori sau nu se potrivesc imaginii populare de parinti iubitori. Din moment ce nevoia lor de afectivitate este redusa, ei nu pot intelege aceasta nevoie la copii, mai ales daca acestia sunt Afectivi ca dominanta a personalitatii. Daca nu recunosc si inteleg importanta acesteia, ei pot fi parinti distanti, reci. Ar trebui sa imbunatateasca aceasta latura a personalitatii lor, afectivitatea.


INTJ ca PrieteniEste dificil sa ajungi sa cunosti prea bine un INTJ si este la fel de dificil sa fii un apropiat de el. Cei care le sunt aproape ca prieteni ii apreciaza de cele mai multe ori pentru ideile si cunostintele pe care le au. INTJ sunt de obicei foarte seriosi si cu greu reusesc altii sa ii atraga la distractii. Ei pot fi buni la spusul glumelor si la a fi sarcastici fara sa li se miste un muschi pe fata.


Cei INTJ nu prea isi petrec timpul cu persoanele care par ca nu au nimic de oferit. Le place sa petreac timpul cu alti Ganditori Intuitivi pentru a face speculatii pe marginea unor idei, pentru a teoretiza.


Multi INTJ cred ca au mereu dreptate. La anumite persoane din acest tip, aceasta convingere este foarte evidenta, in timp ce la altii este mai subtila. Ei nu pot accepta atitudinea superioara a unora. Prietenii ii mai considera snobi, poate doar pentru ca nu au aceleasi preferinte teoretice ca ei.


   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii