Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ESTJ - Relatii interpersonaleESTJ sunt persoane foarte entuziaste care sunt motivate sa isi implineasca obligatiile zilnice, mai eles pe acelea fata de familie. Prioritar, ei asaza pe Dumnezeu pe primul loc, apoi familia si, pe locul trei, prietenii. Depun o groaza de efort sa isi indeplineasca datoriile in ordinea prioritatilor. Ei sunt devotati relatiilor lor pe care le considera a fi pe viata. Le place sa fie responsabili si, se poate sa le placa sa controleze viata apropiatilor si a copiilor lor. Au un deosebit respect pentru traditie si pentru institutii si se asteapta de la copii lor la aceeasi atitudine. Nu au prea multa rabdare in a relationa cu cei care au pareri diferite de ale lor.


ESTJ Puncte tari


 • Sunt in general entuziasti, tonici si prietenosi
 • Sunt stabili si de incredere, se poate conta pe ei pentru stabilitatea familiei
 • Depun mult efort pentru a-si indeplini datoriile
 • Sunt foarte responsabili cu obligatiile casnice zilnice
 • De obicei foarte organizati cu banii, strangatori chiar
 • Nu se simt amenintati personal de conflicte sau critici
 • Interesati in a rezolva conflictele
 • Isi iau in serios angajamentele si cauta relatii de lunga durata
 • Capabil sa mearga mai departe dupa ruperea unei relatii
 • Capabil sa administreze disciplina cand este necesar


ESTJ Puncte slabe


 • Au tendinta de a crede ca au mereu dreptate
 • Tendinta de a se implica si de a-i placea mereu sa fie responsabil
 • Nu sunt rabdatori cu ineficienta altora
 • Nu sunt naturali in legatura cu ceea ce simt ceilalti
 • Nu sunt buni in mod natural in a-si exprima simtamintele si emotiile
 • Pot sa-i raneasca pe ceilalti folosind un limbaj insensibil
 • Tendinta de a fi materialisti si orientati spre statut social
 • De obicei nu se simt bine cand schimba locul


ESTJ ca Iubiti


Cand un ESTJ spune ca face un lucru, poti conta pe faptul ca ei vor face totul pentru ca acel lucru sa fie facut. Ei cauta stabilitatea si siguranta in viata lor de familie, respenctandu-si angajamentul. Ei aduc in relatii un fel de a fi dependent de cei dragi, orientat spre traditie si siguranta. Sunt persoane foarte energice atunci cand isi indeplinesc datoriile.


ESTJ se simt de obicei foarte puternici pe pozitia celui care are dreptate si care, ar sti sa faca lumea un loc mai bun, daca ceilalti ar vrea sa ii asculte cu atentie si sa ii inteleaga. O astfel de incredere in sine este foarte buna de obicei, dar poate avea fi si un punct slab pentru relatia cu partenerul de viata. Ei trebuie sa inteleaga ca si ceilalti au lucruri de oferit si pot ajuta in felul lor chiar daca nu au exact aceleasi idei ca ale celor ESTJ. Daca nu vor putea sa faca asta cu toata lumea, macar sa o aplice acasa, cu cei dragi.


Sexual, cei ESTJ se prea poate sa fie robusti, atletici, entuziasti. Au tendinta sa fie traditionalisti, programand momentele de intimitate. Ei considera momentele intime ca pe o experienta fizica de apropiere mai degraba decat un fel de a-si exprima dragostea, afectiunea. Ei trebuie sa invete sa isi exprime sentimentele si emotiile fata de partener.


In multe feluri cei ESTJ sunt Protectori din fire. Le place sa protejeze familia si sunt destul de buni la asta. Partenerii lor vor aprecia foarte mult asta, dar este posibil sa simta si prea mult control care merge mana in mana cu aceasta dorinta puternica de protectia a celor dragi. Se intampla ca, din acest motiv, sa ajunga sa spuna partenerilor lor cum sa se comporte intr-o anumita situatie si asta nu suna chiar bine.


Ei sunt foarte onesti cu ceea ce simt si stiu sa isi arate si aprobarea si dezaprobarea la fel de spontan si natural. Le place sa petreaca timp in compania altora si le place ca partenerul lor sa ia parte la astfel de intalniri de socializare. Sunt interesati in special de orice eveniment care are legatura cu familia, munca sau orice organizatie din care un ESTJ face parte. Stiu sa isi "scoata familia in lume" cu mult entuziasm, dar numai dupa ce au incheiat lucrul.


ESTJ nu sunt in legatura naturala cu ceea ce simt ceilalti, avand chiar tendinta sa nu observe deloc simtamintele acelora. Aceasta poate crea probleme mai ales cu partenerii orientati spre simtaminte, afectivi, care se pot simti neglijati de ESTJ. Daca problema aceasta va fi discutata in cuplu ca o necesitate pentru trainicia relatiei si nu ca pe un moft a partenerului mai Afectiv, persoana ESTJ va intelege mai bine si va face eforturi in a se interesa mai des de simtamintele celuilalt.


Ei indeplinesc cu bucurie datoriile vietii si vor sa fie apreciati pentru asta. Acesta este cel mai mare cadou pe care partenerul poate sa li-l ofere: aprecierea.


Cei mai potriviti parteneri pentru ESTJ sunt ISTP sau INTP. Partea de Ganditor Extravert se potriveste cu dominanta unui Ganditor Introvert.


ESTJ ca Parinti


ESTJ iau rolul de parinti foarte in serios, bucurandu-se sa indeplineasca toate datoriile ce tin de acest rol. Ei vad meseria de parinte ca pe ceva firesc in viata, simtindu-se datori fata de umanitate cu acest rol. Ei stiu sa isi creasca copiii pentru a fi responsabili, independenti ca adulti.


ESTJ se asteapta ca parintii sa fie parinti iar copiii sa fie copii. Ei isi stiu bine atributiile si stiu sa aseze bariere ale disciplinei fata de copii. Ei nu au rabdare prea multa cu devierile de la reguli.


ESTJ nu au prea multa rabdare nici cu ineficienta sau cu dezordinea. Nu le place repetarea greselilor. Ca parinti se prea poate sa aiba probleme cu copii cu preferinte Intuitive sau Perceptive, ca si personalitate. ESTJ sunt foarte practici si nu inteleg valoare imaginatiei creative a copiilor Intuitivi. Ei nu vor avea rabdare nici cu copiii Perceptivi care amana finalizarea proiectelor, care se lasa purtati de val. Din aceasta cauza, cei ESTJ pot ajunge sa se manifeste foarte urat fata de copii, ei trebuind sa isi aminteasca ca nu este neapart la fel de bun pentru copii ceea ce este potrivit pentru ei, ca adulti ESTJ.


Oricare ar fi acele dificultati pe care un parinte ESTJ le poate intampina cu copii, ei isi vor accepta mereu copilul. Ei sunt puternic motivati spre a-si implini datoria de parinti si acest trebuie nu are nicio scuza.


Copiii unui ESTJ isi vor aminti de acesta ca de un parinte de incredere, strict, traditionalist, dar mereu doritor sa se sacrifice pe sine pentru binele copiilor sai.


ESTJ ca Prieteni


Desi un ESTJ tipic va aseza familia pe primul loc, ei isi pretuiesc prietenii si se pot bucura de compania lor. Le place sa petreaca timp cu altii, mai ales cu aceea care impart aceleasi idei ca ale lor. Este posibil sa imparta cu prietenii hobby-uri, timp de exercitii fizice. Le place sa isi petreaca timpul cu alti membri ai familiei, cu cei de la locul de munca sau din organizatiile din care pot face parte.


ESTJ sunt de obicei constienti de statutul lor social si apreciaza pe cei care par sa fi atins un nivel mai inalt al succesului social. Desi stiu cum trebuie sa se comporte in societate si stiu cel mai bine ce si cum trebuie sa faca in diferite situatii, ei sunt mai putin exigenti cu aceia pe care ii simt indivizi puternici.


ESTJ nu au rabdare cu cei frivoli si non-traditionalisti. La fel, cei care sunt Perceptivi Senzoriali, opusii lor, nu vor aprecia stilul critic, prea traditionalist pentru ei al celor ESTJ. Se pare ca ESTJ se potriveste cel mai bine ca prieteni cu un alt ESTJ sau cu persoane de orice tip conditia fiind: interese si scopuri comune.


ESTJ au tendinta de a fi entuziasti, isteti si plini de umor. Le place sa auda glume bune, dar le place sa le si spuna altora. Sunt apreciati de prieteni ca fiind de incredere si foarte saritori pentru anumite cauze comune.


Celor ESTJ le place sa fie promti, sa isi exprime parerea si sa fie responsabili si inzestrati cu autoritate. Isi pot tempera aceste tendinte in prezenta altui ESTJ pe care il stimeaza. Cu alte tipuri de personalitate, aceste tendinte ale lor pot deranja foarte mult.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii