Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ESFP - relatii interpersonaleEste foarte placut sa fii in compania unei persoane ESFP. Acestia sunt persoane care traiesc clipa si stiu sa pretuiasca fiecare moment la adevarata lui valoare. Ei sunt in mod natural calzi si deschisi relatiilor cu ceilalti, placandu-le sa-i faca pe ceilalti fericiti. Ei sunt darnici, inima larga. Sunt onesti, directi, iar afectiunea lor este simpla dar sincera. Nu le place teoria si complexitatea. Nu pot forma relatii in care li se cere sa fie foarte intuitivi sau prea ganditori. Lor le plac lucrurile transparente, usor de inteles, chiar daca sentimentele lor sunt profunde. Tendinta lor generala este sa traiasca pentru moment si de aceea nu sunt contienti uneori de directia relatiilor lor, fiind usor de distras de la anumite angajamente si promisiuni.


ESFP- Puncte tari


 • Sunt plini de entuziasm si iubitori de distractie, fac orice sa fie un lucru placut
 • Isteti, plini de umor, directi si populari, atrag oameni in jurul lor
 • Sunt senzuali si carnali
 • Sunt pragmatici, capabili sa aiba grija de indatoririle zilnice
 • Artistici si creativi, se prea poate sa aiba un ambient atractiv in casele lor
 • Sunt flexibili, se lasa in voia valurilor si se adapteaza usor
 • Pot parasi relatii care nu merg asa de bine, dar nu le este prea usor sa o faca
 • Profita la maxim de tot ce se poate dintr-o ocazie
 • Sunt generosi si blanzi, calzi


ESFP- Puncte slabe


 • Pot fi frivoli si sa riste cu banii
 • Au tendinta sa fie materialisti
 • Nu le place sub nicio forma criticismul, pentru ca este posibil sa ia totul foarte personal
 • Este posibil sa ignore sau sa evite conflictul mai degraba decat sa-i faca fata
 • Angajamentele pe viata pot fi o continua lupta pentru ei pentru ca ei iau lucrurile unul cate unul, zi de zi
 • Nu acorda prea multa atentie nevoilor lor personale
 • Tendinta de a neglija sanatatea proprie si chiar sa abuzeze de corpurile lor
 • Mereu se entuziasmeaza de ceva nou, pot schimba parteneri frecvent


ESFP ca Iubiti


ESFP sunt persoane care acorda importanta deosebita relatiei lor de dragoste, tot asa cum percep si viata in general. Le place sa fie indragostiti, incearca sa faca tot ce se poate din fiecare clipa. Nu se simt prea confortabili gandindu-se la viitor pentru ca ei vad viata nu in planuri ci intr-o insiruire de zile, una cate una. Din acest motiv, ei nu sunt persoane care sa garanteze o relatie de lunga durata. Ei se pot angaja in promisiuni zi de zi, dar nu pot promite nimic in legatura cu planurile de viitor.


Acest subiect al angajamentului, al devotamentului, poate fi o posibila capcana pentru persoanele ESFP. Multe persoane de acest tip, reusesc insa sa depaseasca aceasta slabiciune si sa devina persoane de incredere, implicate in relatii sincere de lunga durata. Altii insa nu reusesc sa treaca peste aceasta slabiciune si au mai multe relatii, fara a angaja intr-una anume, convinsi fiind ca asta este ceea ce vor cu adevarat.


Sexual, cei ESFP sunt senzuali, carnali, care cauta si se bucura de prezenta intima a partenerilor lor. Traind aici si acum, ei se bucura de acele momente cu toate cele cinci simturi. Sunt generosi si calzi si foarte interesati in a-si face partenerii fericiti.


ESFP au tendinta de a deveni materialisiti si, cumva prinsi in "ceea ce cred altii". Ei ar trebui sa aiba grija ca aceasta sa nu interfereze cu relatiile lor, mai ales ca altii, de alte tipuri de personalitate, nu-i vor intelege prea bine in toate aspectele.


ESFP nu fac fata conflictelor deloc. Ei iau orice critica foarte personal, considerand-o ca pe o acuza generala a caracterului lor. Ei pot reactiona cu manie si cu cuvinte aspre pe care, tare mult, ar vrea sa le retraga mai apoi. Ei si-ar face singuri o mare favoare daca ar intelege ca o critia poate fi si constructiva, nu doar distructiva. Daca ajung sa inteleaga conflictele si sa nu ia totul personal, persoanele ESFP vor face un mare pas spre relatii stabile si sanatoase.


Cei ESFP sunt foarte concreti in comunicare. Spun lucruri direct, fara prea multe menajamente, parand uneori chiar aspri. Le place sa li se vorbeasca la fel. Nu le place teoria si abstractizarea si, se prea poate, sa nu inteleaga foarte bine mesajele care nu sunt practice, faptice, concrete sau sa devina imediat dezinteresati.


ESFP sunt in general foarte calzi si darnici cand este vorba de nevoi simple si cereri directe ale partenerilor lor. Ei vor doar sa fie fericiti si sa aduca fericire si celorlalti. Ei sunt energici si sociabili si vor adue in viata de cuplu experiente noi.


Partenerii care se potrivesc natural celor ESFP sunt ISTJ sau ISFJ. Latura dominanta de Senzorial Extravert se potriveste cu latura dominanta de Senzorial Introvert.


ESFP ca Parinti


 

Cei ESFP fiind persoane care se lasa purtate de val, dornici de lucruri distractive vor avea aceeasi atitudine si cand este vorba sa fie parinti. Ei sunt calzi, afectuosi si sunt foarte buni in a oferi toate ingrijirea de care un copil are nevoie. Le place sa faca lucrurile in stil mare si adora familiile numeroase.


Cei ESFP vor oferi dragoste si grija copiilor neconditionat, dar ei vor avea o problema in a structura, ordona mediul fizic sau educational pentru copii. In cele din urma ei vor ajunge sa creada ca prea multa ordine nu este un lucru sanatos sau potrivit pentru oricine si, de aceea, nu vor crea o disciplina prea serioasa pentru copii lor. Daca nu sunt ajutati de parteneri, parintii ESFP vor cadea in capcana. Pentru ca este nevoie si de disciplina si ordine pentru copii, ei au nevoie de asa ceva.


ESFP sunt foarte practici si concreti in implinirea nevoilor zilnice ale copiilor. Ei sunt buni in a face mai multe lucruri deodata pentru ca stiu sa foloseasca momentul la maxim. Ei fac fata cerintelor unei familii numeroase.


ESFP au probleme cu adoptarea unui rol autoritar, preferind sa fie prietenii copiilor lor. Totusi ei se asteapta sa fie respectati si ascultati atunci cand o cer copiilor, daca nu vor adopta usor rolul de parinte autoritar. Asta poate fi foarte frustrant pentru copii mai ales pentru cei cu tendinte de Judecator si nu vor sti la ce sa se astepte de la un astfel de parinte.


Copii isi amintesc de parintii ESFP ca fiind foarte afectuosi, distractivi, devotati dar totusi cumva imprastiati.


ESFP ca Prieteni


ESFP sunt entuziasti si efervescenti. Sunt de obicei sociabili, populari, adunand oameni in jurul lor. Le place sa se distreze si sa aiba persoane in preajma. Ei sunt pretuiti pentru felul in care stiu sa creeze atmosfera atunci cand sunt cu prietenii. Sunt foarte concretrati pe cele cinci simturi si de aceea se poate sa exagereze cu mancarea, alcoolul sau drogurile. Se inteleg bine cu toti oamenii, desi nu sunt interesati in a petrece timp cu aceia care par plictisitori sau care asteapta sa se comunice cu ei in maniera intuitiva sau prea abstracta. Unii ii pot condamna pentru stilul de viata orientat spre distractii, altii vor suferi din cauza vorbei prea directe a celor ESFP. Ei se inteleg insa destul de bine cu toti oamenii, mai ales cu extravertitii cu parte Afectiva dominanta.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii