Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ENTP - Relatii interpersonaleTipic, toleranti, iertatori, persoanele ENTP sunt o companie placuta pentru ceilalti. Ei obtin multa satisfactie si placere din interactiunea cu oamenii si in mod special din discutii si dezbateri pe marginea teoriilor si conceptelor care ii intereseaza. Sunt persoane care iubesc distractia si sunt destul de fermecatori. Au o problema cand ajung sa urmeze, sa se entuziasmeze de o idee noua sau un plan, uita de cei iubiti.


ENTP - Puncte forte


 • Entuziasti, veseli, sociabili
 • Pote fi foarte incantatori
 • Bune abilitati comunicationale
 • Foarte interesati de dezvoltarea de sine in relatii
 • Flexibili, usor de dat la pace cu ei, relaxati
 • Oameni carora le plac ideile marete, mereu planuid ceva mare
 • De obicei buni la a castiga bani, dar nu asa buni in a-i pastra
 • Iau in serios angajamentele si relatiile
 • Capabili sa mearga mai departe dupa un esec sentimental.


ENTP - Puncte slabe


 • Mereu incantati, entuziasmati de ceva nou, ceea ce poate duce si la schimbarea partenerilor mai frecvent
 • Tendinta de a nu isi duce la capat planul sau ideile
 • Interesul pentru dezbateri ii duce la conflicte, argumentari cu ceilalti
 • Isi asuma riscuri mari si sunt cheltuitori
 • Desi isi iau in serios angajamentele, au tendinta sa abandoneze relatiile care nu le mai ofera ceva nou sau oportunitatea de crestere.

ENTP ca Iubiti


 

ENTP au in relatiile intime acelasi scop ca si in alte arii ale vietii: imbunatatirea constanta a felului de a fi, dezvoltarea personala. In mod constant se intreaba "cum poate fi imbunatatita o relatie?, unde duce o relatie?, ma dezvolt suficient in aceasta relatie?" Imbratiseaza cu entuziasm idei si proiecte noi, pentru ei si pentru parteneri pe care ii ia cu ei in aventura cunoasterii. Entuziasmul si bunele intentii ale unui ENTP sunt de obicei aspecte pozitive ale relatiilor lor.


O problema a ENTP este tendinta lor de a nu-si duce la capat planul. Acesta poate deveni foarte frustrant pentru partenerii lor si poate duce la efectul "copilul care striga lupul la oi", iar partenerii nu vor mai crede niciodata ca ei vor putea face intr-adevar ceea ce ei isi propun sa faca.


O alta potentiala problema a celor ENTP este tendinta lor de a-si asuma riscuri mari. Ei pot duce familia la situatii de disconfort financiar, ceea ce este foarte stresant pentru persoana iubita.


Sexual, ENTP este entuziast, interesat, pozitiv, dornic de lucruri noi si placute pentru ambii parteneri. Este posibil sa fie foarte atent, grijuliu si sa intrebe despre simtamintele partenerului. Le place spontaneitatea mai mult decat un program fix al momentelor intime, si imbratiseaza cu placere o idee noua. Ei abordeaza intimitatea fizica ca o placere care duce la exprimarea afectiunii mai degraba decat o ocazie explicita de exprimare a afectivitatii.


In general, ENTP au un entuziasm inocent si un interes sincer pentru sanatatea relationala. Ei au nevoie sa fie atenti la simtamintele celuilalt si sa nu se entuziasmeze asa de repede la alte oportunitati relationale.


Un ENTP se potriveste natural cu un INFJ sau INTJ. Functia dominanta a unui ENTP este cea de Intuitiv Extravert care se potriveste foarte bine cu un Intuitiv Introvert.


ENTP ca Parinti


 

Cu felul lor distractiv, relaxant de a fi, ei dovedesc ca au pastrat ceva din spiritul unui copil. Ei sunt parinti iubitori, protectivi intr-un mod flexibil, care isi doresc sa faca din orice ocazie o situatie prin care copiii sa invete ceva, ceea ce duce mai tarziu la copii care stiu sa gandeasca singuri si sa le placa dezvoltarea de sine. Copii se simt bine langa astfel de parinti.


Cei ENTP sunt uneori inconstanti in ceea ce priveste petrecerea timpului de calitate cu copiii lor. Ei pot arata foarte mult entuziasm si multa placerea in a se juca cu copiii lor, dar, imediat ce apare o posibilitate de a afla cum pot imbunatati ceva undeva, pot ajunge sa uite repede de promisiunile facute copiilor.


ENTP ca Prieteni


ENTP se impaca destul de bine cu toate tipurile de personalitate. Sunt intuitivi cu privire la ceea ce altii isi doresc sau gandesc desi, in general, le lipseste abilitatea de a simpatiza sau de a relationa cu cei care nu vad lucrurile asemeni lor. De obicei sunt persoane flexibile, tolerante carora le place compania oamenilor.


Desi le place mult sa fie inconjurati de oameni, ei vor alege mai ales pe aceia care sunt inteligenti, capabili si orientati spre idei. Nu le place nimic mai mult ca o dezbatere cu cineva care stie sa isi duca la capat argumentarea. Asta ii stimuleaza si ii energizeaza pe ENTP care sunt foarte competitivi de fel.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii