Tipuri de Personalitate - Portrete  
Descrierea tipului ESFP - Extravertit Senzorial Afectiv Perceptiv
(Senzorialitate Extraverta cu Afectivitate Introverta)

Performerul

Cel mai generos - "traieste clipa"


Fiind o persoana ESFP, modul dominant de orientare este unul extrovertit, spre lumea exterioara, unde analizezi lucrurile prin cele 5 simturi, la modul cel mai concret posibil. Secundar esti orientat spre lumea interioara unde analizezi lucrurile in functie de simtaminte sau in functie de felul in care se potrivesc cu sistemul tau de valori.


O persoana ESFP traieste intr-o lume a posibilitatilor. Ei iubesc oamenii si experientele noi. Sunt simpatici, placuti si amuzanti, gasind mare placere in a fi in mijlocul atentiei. Ei traiesc ici si colo cautand aventura si drama in vietile lor.


Persoanele ESFP au abilitati inter-personale foarte bune, aflandu-se de multe ori in rolul moderatorului sau al celui care face pace. Deoarece iau decizii folosind sistemul personal de valori, aceste persoane sunt de obicei foarte empatici si ingrijorati de starea de bine a celorlalti. De obicei sunt foarte generosi si calzi. Observa destul de bine ceea ce se intampla cu celelalte persoane si realizeaza inaintea altora daca este ceva neinregula cu o persoana, gasind solutii practice pentru nevoile acestuia. Pot sa nu fie cei mai buni sfatuitori din lume pentru ca nu le place teoria si planificarea viitorului, dar sunt foarte buni in a oferi ajutor practic.


ESFP este cu siguranta o persoana optimista si spontana. Le place distractia. Daca un ESFP nu si-a dezvoltat partea de Ganditor dand atentie considerentelor rationale, logice ale unei situatii, probleme, el poate deveni prea indulgent, acordand importanta satisfactiei imediate mai mult decat indatoririlor si obligatiilor. De asemenea, ei pot sa omita analiza consecintelor actiunilor lor pe termen lung.


Persoanele ESFP iubesc oamenii si toata lumea ii iubeste. Unul dintre marile lor daruri este acceptarea celorlalti. Ei sunt entuziasti, cu chef de viata si natural iubesc compania celorlalti. Un ESFP este generos cu prietenii si, in mod general, ei chiar ii trateaza pe toti ca pe niste prieteni. Totusi, odata ce i-ai suparat sau ai intrecut limita, un ESFP va judeca fara mila acea persoana. Sunt capabil de puternice antipatii, in astfel de situatii.


Persoanele ESFP, sub stres puternic devin supraincarcate si au ganduri negativiste. Ca efort de combatere a acestor ganduri, ei reusesc in cele din urma sa vina cu explicatii si rationamente simple care, in ciuda simplitatii, ii ajuta totusi sa depaseasca momentele grele chiar daca nu rezolva problema din radacina.


Un ESFP este destul de practic desi uraste rutina si sistematizarea. Le place sa lase lucrurile sa mearga de la sine, avand incredera in puterea lor de a improviza in situatiile limita. Ei invata cel mai bine la fata locului, prin experimentare directa, mai mult decat prin studiu teoretic. Nu le place teoria. Daca un ESFP nu si-a dezvoltat partea Intuitiva a personalitatii lui, vor avea tendinta sa evite situatiile in care este nevoie de o gandire teoretica, abstracta sau care sunt complexe si ambigue. Din aceste motiv ei pot avea dificultati la scoala. Pe de alta parte, ei sunt foarte buni in situatiile in care pot invata prin interactiune cu ceilalti sau in situatii in care invata practicand.


Un ESFP are un simt dezvoltat pentru estetica si frumos cat si pentru spatiu si functionalitate. Daca au posibilitatea, ei vor avea multe posesii, avuturi deosebit de frumoase, mobilandu-si foarte artistic casa. In general, gasesc mare placere in a avea obiecte alese cu un dezvoltat simt estetic. Au, de asemenea, un bun simt pentru mancaruri fine si vinuri nobile.


Persoana ESFP este un bun coechipier. Nu va crea probleme sau discutii, creand cel mai amuzant context pentru a duce la bun sfarsit sarcinilie. Se vor descurca in meseriile in care trebuie sa interrelationeze cu oamenii. Din moment ce sunt impaciuitori si iubitori de experiente noi, ei ar trebui sa aleaga cariere care le ofera sau care le cer multa diversitate, varietate, la fel de mult cat abilitatile de relationare.


ESFP le place sa se simta strans legati de alte persoane si au o legatura aparte cu animalele si cu copiii, lucru neintalnit in asa masura la celelalte tipuri. Ei au si o atractie deosebita pentru frumusetea naturii.


Persoanele ESFP iubesc in mod deosebit viata si stiu sa se distreze. Stiu sa ii capteze si pe ceilalti in caruselul distractiilor lor. Sunt flexibili, adaptabili, natural interesati de oameni si sunt generosi. Au capacitatea sa stoarca de la viata tot ce este mai distractiv si mai placut, asociindu-se cu motto-ul "traieste clipa".Ierarhia jung-iana a functiilor pentru ESFP:


Dominant: Extravertit Senzorial
Secundar: Introvertit Afectiv
Tertiar: Extravertit Ganditor
Inferior: Introvertit Intuitiv

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii