Tipuri de Personalitate - Portrete  
Descrierea tipului ENTJ - Extravertit Intuitiv Ganditor Judecator
(Extravertit Ganditor cu Introvertit Intuitiv)

Executantul

Cel mai directiv - "detine totul sub control"


Ca un ENTJ, modul tau dominant de existenta este focalizat pe exterior unde tratezi lucrurile in mod rational, logic. Secundar esti orientat spre interior, analizand lucrurile pe baza intuitiei personale.


Cei din tipologia ENTJ sunt nascuti pentru a fi lideri. Ei traiesc intr-o lume a posilibitatilor dar plina de provocari si de tot felul de incercari care se cer a fi depasite, iar ei vor sa fie cei responsabili de depasirea lor. Au un dar in a fi lideri, pozitie bine servita si de abilitatea lor de a controla si de a intelege complexitatea unor situatii, abilitatea de a asimila o cantitate mare de informatii impersonale si de promtitudinea decizionala. Ei sunt cei care ii delega pe altii pentru diferite sarcini de indeplinit.


Persoanele ENTJ sunt foarte centrate pe cariera si se potrivesc manusa unei lumi corporatiste. Ei scaneaza constant mediul inconjurator pentru a detecta posibile pericole sau probleme pe care cauta sa le transforme in solutii. In general observa lucruri cu mult inaintea altora, avand perspectiva. Tot din acest motiv ei sunt cei care detecteaza inaintea tuturor posibilele probleme atunci cand se iau anumite decizii, in special in probleme institutionale. ENTJ sunt persoane de succes mai ales in afaceri, fiind neobositi in eficientizarea muncii lor, avand viziune pentru afecerea corporatiei pentru care lucreaza, conducand natural oamenii spre implinirea sarcinilor cerute.


Nu exista loc de prea multe greseli intr-o lume a celor ENTJ. Ei nu au rabdare cu ineficienta si le displac greselile repetate. Pot deveni chiar aspri cand rabdarea lor atinge limitele, deoarece ei nu sunt natural orientati spre sentimentele celor din jur si nici nu cred ca ar trebui sa-si orienteze judecatile, deciziile potrivit simtamintelor celorlalti. Ei au dificultati in a vedea lucrurile si altfel decat prin perspectiva lor personala. Ei nici nu au prea multa rabdare cu aceia care nu vad lucrurile asa cum le inteleg ei. De aceea, cei din tipul ENTJ trebuie sa lucreze in a acorda valoare si interes si opiniilor celorlalti cat si in a se sensibiliza la simtamintele oamenilor. Altfel, va fi lipsit de colaborarea valoroasa a multor persoane si va fi greu de suportat ca partener de viata si ca parinte.


Un ENTJ are o extraordinara putere si daruri care vor conlucra in atingerea tuturor scopurilor sale. Totusi, aceasta putere personala este in acelasi timp un agent al insingurarii si al multumirii de sine, care ar fi bine de evitat.


ENTJ sunt persoane foarte puternice, hotarate. Ei iau hotarari rapid si le verbalizeaza la fel de rapid celorlalti. Cei ENTJ care nu si-au dezvoltat Intuitia vor lua decizii prea rapid, fara sa inteleaga toate fatetele problemei si posibilele solutii. Pe de alta parte, un ENTJ care nu si-a dezvoltat partea de Gandire va avea dificultati in a aplica logic ceea ce doresc si vor face alegeri nu tocmai reusite. Ei pot avea idei extraordinare si sa inteleaga profund situatiile, dar nu au abilitatea de a decide cum este mai bine sa actioneze potrivit cu ceea ce inteleg. Un ENTJ mai putin principial va dezvolta un stil de conducere si de existenta dictatorial si aspru, dand ordine si directii fara sa tina cont de persoanele din jur.


Desi nu sunt natural orientati spre realatiile cu ceilalti, persoanele ENTJ au efuziuni sentimentale puternice pe care le vor ascunde cu succes de ceilalti, considerand sentimentele ca pe o slabiciune. Acest obicei le va cauza probleme, de cele mai multe ori probleme de sanatate.


Celor ENTJ le place sa aiba oameni in jur pentru ca se simt energizati, dinamizati de prezenta acestora. Nimic nu se compara pentru cei ENTJ cu o conversatie captivanta, provocatoare. Ei respecta in mod special acele persoane care sunt capabile sa le reziste si care argumenteaza cu succes punctul lor de vedere. Bineinteles nu sunt prea multe persoane capabile de asa ceva in fata unui ENTJ, pentru ca un ENTJ este plin de incredere de sine, dinamic si un excelent orator. Chiar si cei mai buni si mai increzatori pot experimenta momente de slabiciune intr-o dezbatere cu un ENTJ.


ENTJ isi vor casa frumoasa, bine mobilata si bine organizata si condusa. Isi doresc relatii devotate partenerului de viata, copii bine educati, disciplinati. Acasa, un ENTJ este la carma la fel ca la serviciu. El face o partida buna cu cineva care este de aseamenea un Ganditor, cineva cu o puternica imagine de sine. Un ENTJ, fiind in mare parte orientat spre cariera, poate lipsi mult de acasa, fizic sau sufleteste.


Persoanele ENTJ au multe daruri care le imbogateste puterea personala si ii ajuta sa implineasca ceea ce doresc. Sunt asertivi, inovatori, cu o mare capacitate cognitiva si de transpunere a teoriilor si posibilitatilor in planuri solide de actiune.Ierarhizarea jung-iana a functiilor pentru ENTJ:


Dominant: Extravertit Ganditor
Secundar: Introvertit Intuitiv
Tertiar: Extravertit Senzorial
Inferior: Introvertit Afectiv

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii