Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ESTP - Relatii interpersonalePersoanel ESTP sunt iubitori de distractie, de amuzament, care doresc sa traiasca clipa la cea mai mare intensitate a ei. Le place actiunea, par ca mereu au ceva de facut. Ofera tot ce este mai bun in relatiile lor. Se plictisesc in schimb repede si pot schimba frecvent partenerii. Angajamentele pe termen lung nu sunt tocmai ceea ce li se potriveste. Pot fi devotati, dar ei doresc sa isi tina promisiunea in fiecare zi, sa o reinnoiasa zilnic, scala de masurare sa fie exprimata in "zi de zi" si nu in ani.


ESTP - Puncte tari


 • Pot fi destul de fermecatori
 • Spirituali, isteti, populari
 • Carnali, senzuali
 • Nu se simt amenintati personal de situatii conflictuale sau critici
 • Entuziasti si iubitori de distractie, incearca sa faca orice lucru placut
 • Ei insisi ca niste copii mai mari sunt doritori sa petreaca timp si sa se joace cu copiii lor
 • Posibil sa le placa sa isi arate dragostea fata de cei dragi cu daruri valoroase (fiind si un punct slab in acelasi timp).


ESTP - Puncte slabe


 • Nu sunt conectati natural la simtamintele celorlalti
 • Nu sunt natural foarte buni in a-si exprima nici propriile emotii si simtatminte
 • Pot rani pe altii cu cuvinte nepotrivite
 • Pot fi buni in a face bani dar exista risc mare sa ii cheltuiasca la fel de bine
 • Traiesc in prezent, nu sunt buni la a face planuri
 • Pot cadea in obiceiul de a ignora conflictul decat in a se confrunta cu el
 • Nu isi iau angajamente pe termen lung, trateaza totul zilnic
 • Au tendinta de a se plictisi usor
 • Mult mai mult decat alte tipuri de personalitate, ei pot sa abandoneze o relatie atunci cand se plictisesc
 • Pot cumpara daruri celor dragi cheltuind prea mult.


ESTP ca Iubiti


ESTP sunt entuziasti si prietenosi. Ei pot fi fermecatori mai ales la inceputul relatiei. Sunt de asemenea foarte generosi, cunoscuti pentru disponibilitatea totala fata de partener. Ei sunt senzuali, carnali, care traiesc clipa la mare intensitate, aducand multa energie si amuzament in realtii.


Angajamentul nu este un punct puternic al unui ESTP. Traind aproape in intregine in prezent, nu se simt confortabili in a face planuri de viitor. Daca aceasta tendinta nu este reeducata, ei vor cadea usor in capcana de a trece prea repede de la o relatie la alta. Multi oameni ajung sa simta nevoia de a se aseza la casa lor intr-o zi. Cand acest moment vine si pentru un ESTP, ei pot sa se hotarasca sa ramana cu cineva atat timp cat nu este greu sa reinnoiasca zilnic angajamentul fata de acea persoana.


Sexual, persoanele ESTP considera intimitatea ca pe un moment de destindere, un fel de a profita la maxim de prezent, de clipa. Sunt foarte constienti de senzorialitatea lor si iubesc cu toate cele cinci simturi. Este posibil sa inteleaga intimitate dintr-o perspectiva fizica mai degraba decat ca pe o ocazie de exprimare a afectiunii. Daca au ca partener pe cineva cu puternice tendinte Afective, ei ar trebui sa isi exprime verbal afectiunea in momentele intime.


ESTP nu sunt in mod natural conectati la simtamintele celorlalti si pot avea lipsuri in a oferi apreciere si suport partenerului. Ei au tendita sa creada ca actiunile vorbesc mai tare decat cuvintele si nu inteleg de ce trebuie sa spuna lucruri care sunt evidente. Tipurile Afective cer un feedback pozitiv, pe care un ESTP greu il ofera. Cel mai frumos dar pe care un ESTP ar trebui sa invete sa il ofere este: exprimarea in cuvinte a iubirii lor.


Cei mai potriviti parteneri pentru ESTP sunt cei ISFJ sau ISTJ. Dominanta lor Senzorial Extraverta se potriveste cel mai bine cu o dominanta Senzorial Introverta.


ESTP ca Parinti


 

Exista un copil in fiecare adult ESTP caruia chiar ii place sa petreaca timp cu copiii lor. Ei nu au insa scopuri bine organizate pentru copiii lor. Au tendinta de a lua lucrurile asa cum vin, si ii inveta pe copii ce este potrivit in momentul in care apare nevoia. Un parinte ESTP este entuziast in a-i invata pe copii din ceea ce stie la fel de mult cum ii place sa afle si de la copii lucruri noi. Ei valorizeaza copiii ca pe indivizi si le permite sa aiba opinii personale in familie.


Parintii ESTP nu se cred atotstiutori, ei cred ca multe lucruri in viata nu au un raspuns usor de gasit. Ei sunt indivizi foarte modesti care nu cred ca au vreo autoritate intrinseca si care nu cred ca sunt prin ceva mai buni decat alti oameni. De aceea se intampla sa fie prietenii copiilor lor mai degraba decat un ghid al disciplinei. Totusi un ESTP nu va avea probleme daca va fi nevoie de sanctiuni si disciplina atunci cand este necesar. ESTP sunt persoane care nu vad necesitatea disciplinei atat de des ca alte tipuri de personalitate. Aceasta poate deveni subiect de contrazicere intre ESTP si partener.


Foarte practic si actionand foarte rapid, este bine sa ai in preajma o persoana ESTP. Sunt centrati pe necesitatile zilnice, avand grija de lucruri practice ce trebuie facute. Ei nu sunt foarte expresivi in a-si arata simtamintele fata de copiii lor si pot fi stangaci sau nenaturali cand isi exprima dragostea. In general, ESTP sunt parinti entuziasti care, de obicei, au legaturi de prietenie puternice cu copiii lor.


ESTP ca PrieteniPersoanele ESTP sunt foarte buni in ceea ce prieveste relationarea cu ceilalti. Ei au abilitati deosebite de observator si stiu cum sa actioneze potrivit in diferite situatii si diferite persoane. In consecinta, ei ajung sa se inteleaga destul de bine cu toate tipurile de personalitate.


Totusi, ei nu au prea multa rabdare pentru Ganditorii Intuitivi care par a fi foarte abstracti si teoretici pentru o persoana ESTP care pretuieste mult actiunea. Ei au prieteni cu care impart aceleasi interese, care valorizeaza actiunea. A fi cu prietenii inseamna a face, a actiona, mai degraba decat doar a sta prin preajma.


ESTP este de obicei foarte popular, pentru ca sunt entuziasti, pritenosi, saritori, comunicativi si stiu cum sa isi petreaca timpul. Unii ESTP au tendinta de a trece rapid prin viata si nu pastreaza prea mult timp prieteniile. Majoritatea insa au prieteni pe viata. ESTP apreciaza mult pritenii care sunt iubitori de distractii si loiali.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii