Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

INTP - Relatii interpersonaleINTP au o viata bogata in interiorul mintii lor, sunt plini de imaginatie si de entuziasm, nerabdare. In consecinta, lumea exterioara isi pierde culoare prin comparatie cu cea interioara. Aceasta duce la o lipsa de motivatie pentru a forma si a mentine relatii. Ei nu au prieteni foarte multi, sunt inconjurati de cateva persoane pentru ca are un respect deosebit si o mare afectiune. Din moment ce INTP sunt centrati spre interior, spre a aduce claritate, ordine in lumea ideilor abstracte, ei nu sunt natural orientati spre simtaminte si nevoi emotionale. Se pare ca este dificil sa cunosti bine o astfel de persoana care nu se deschide decat celor care au dovedit a fi meritorii sa auda gandurile, cugetarile unui INTP. Pretuind mai mult cunostinta si puterea creierului, INTP va alege sa fie inconjurati de persoane care sunt inteligente. Odata ce s-au implicat intr-o relatie, sunt loiali si credinciosi. Relatiile sunt lucru foarte serios pentru ei si nu incape loc de joaca. Totusi, daca ceva se intampla si ei considera a fi un lucru ireconciliabil, ei pot parasi relatia fara sa se uite inapoi.


INTP - Puncte tari


 • Ei simt dragoste si afectiune pentru cei apropiati lor, sentimente pure aproape ca ale unui copil
 • In general sunt permisivi si tin cont de parerea partenerilor
 • Se intereseaza de lucruri doar daca ii atrag sau ii entuziasmeaza
 • Foarte imaginativi si creativi
 • Nu se simt personal atacati de conflicte sau critici
 • De obicei au nevoi zilnice simple.


INTP - Puncte slabe


 • Nu sunt natural pe aceeasi unda cu sentimentele celorlalti, raspund incet nevoilor emotionale
 • Nu sunt buni, natural, la exprimarea propriilor nevoi
 • Au tendinta de a fi suspiciosi si neincrezatori in altii
 • Nu sunt foarte buni la lucruri practice, ca de exemplu administrarea banilor, exceptand faptul de a lucra cu ei
 • Au dificultati in a parasi o relatie care nu functioneaza
 • Au tendinta sa stinga conflictele prin a le ignora sau sa le aprinda prin accese de manie.


INTP ca IubitiINTP sunt persoane care iau in serios relatiile, ca majoritatea lucrurilor din viata lor. Sunt de obicei loiali si credinciosi. In general este usor sa traiesti in preajma unui INTP pentru ca ei au nevoi zilnice simple si nu suprasolicita partenerul aproape in nici un domeniu. Deoarece viata interioara a unui INTP este foarte complexa si teoretica, de aceea nevoile sale externe sunt mai simple. Le place ca lumea exterioara lor sa fie cat mai putin complicata pentru a se putea concentra interior asupra teoriilor, ideilor abstracte. Aceasta ii face sa fie si niste iubiti onesti, cu o dragoste aproape pura in simplitatea ei.


Totusi ei aleg sa pastreze lucrurile cu o directie precisa in relatii, aceasta neinsemnand ca le lipseste profunzimea sentimentelor sau pasiunea. INTP este o persoana foarte creativa. Ei pot fi foarte entuziasti si impresinati de relatia lor. Uneori au o problema in a impaca lumea interioara cu cea exterioara.


Sexual, cei INTP abordeaza intimitatea cu entuziasm si excitare, unii folosindu-si imaginatia si entuziasmul copilaros pentru a transforma momentele de intimitate in ce se poate mai frumos. Altii pot renunta aproape total la nevoia de intimitate. Cei INTP vor experimenta de obicei momentul intimitatii cu o intensitate interioara deosebita, chiar daca aceasta va fi sau nu observata de partener.


Cel mai des motiv al conflictelor pe care un INTP le poate avea in relatie de cuplu este greutatea acestuia de a intelege nevoile emotionale ale partenerului. Un INTP poate fi extrem de devotat relatiei si foarte indragostit de partenerul sau, dar poate sa ii inteleaga mai greu nevoile emotionale si sa isi exprime la fel de greu dorintele sale.


INTP nu vor sa aiba de-a face lucruri complicate de natura domestica, asa cum ar fi conflictele si de aceea le ignora atunci cand apar. Daca trebuie sa confrunte o astel de situatie, el va analiza conflictul dintr-o perspectiva teoretica, analitica. Aceasta poate agrava situatia tensionanta deja, in timp ce partenerul poate doreste doar suport emotional si sa se simta iubit. Multi oameni, si mai ales cei Afectivi ca tipologie, vor sa fie doar incurajati atunci cand sunt suparati.


Partenerii naturali ai lui INTP sunt cei cu dominanta de Ganditor Extravert ca ENTJ sau ESTJ.


INTP ca Parinti


 


INTP doresc sa transmita dragostea lor pentru cunoastere si conceptualizare si copiilor. Cea mai mare satisfactie a lor este sa isi vada copiii independenti.


INTP sunt parinti care vor incuraja cresterea copiilor ca indivizi autonomi, cu opinii si pareri critice. Ca parinti ei sunt flexibili, intelegatori. Cat priveste nevoile zilnice, cei INTP conteaza doar pe parteneri. Ei nu traiesc intr-un mediu foarte strict organizat de aceea nu va avea astfel de asteptari nici de la copii. Daca sotii nu sunt tipul Judecator, copii vor duce lipsa unor limite, reguli de urmat. Copiii au nevoie ca parintii sa le traseze limite, ei nu se nasc cunoscand binele si raul. Acesta este un lucru pe care un INTP trebuie sa si-l aminteasca.


In ciuda nestructuralitatii sale, un INTP, ca parinte, isi ia rolul in serios si vor depune mult efort ca ai lor copii sa creasca adulti intelepti, cu preocupari deosebite. Ei stiu sa se distreze cu copiii, fiind parinti creativi si foarte loiali acestora.


INTP pot avea o problema cu nevoile emotionale ale copiilor. Desi in general sunt grijulii si ofera suport, INTP nu inteleg intotdeauna indiciile emotionale. Un copil poate sa ajunga astfel la tot felul de comportamente disfunctionale doar pentru a atrage atentia la nevoile sale emotionale. Daca esti un parinte cu un astfel de copil, trebuie sa stii ca simpla exprimare a emotiilor personale il va ajuta enorm pe copil. Arata-i ca-ti pasa de el si vorbeste despre ceea ce si tu, ca parinte, simti.


Copiii unui INTP isi amintesc in general de acesta ca fiind un parinte respectabil, loial, tolerant care ii iubeste foarte mult dar care nu stie sa o arate adeseori.


INTP ca PrieteniINTP este posibil sa aiba prieteni care impart aceleasi interese si scopuri. Din moment ce un INTP iubeste teoriile, ideile, conceptualizarea, nu prea au prieteni si nici rabdare sa ii inteleaga pe cei care nu se simt la fel de confortabili cu parte abstracta a lucrurilor.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii