9 Minciuni pe care persoanele neproductive iubesc sa le spuna

Persoane din intreaga lume fac ceva productiv chiar acum. Si tu poti sa fii una dintre aceste persoane daca alegi sa fii. Primul pas este sa incetezi sa iti mai spui aceste minciuni neproductive:

  1. Nu pot. Adevarul este ca singura persoana care poate sa iti spuna ca nu poti esti chiar tu. Daca auzi aceste cuvinte in mintea ta incearca sa le elimini. Convingerea ta poate sa mute munti si dubiul tau ii poate crea. Dubiul de sine este inamicul numarul unul in cresterea personala. Doar cand impartasesti teama ta cu privire la propriile capacitati si valoare realizezi cat esti de capabil si cat poti de fapt sa faci. In cele din urma dubiile si credinta ta au ceva in comun. Ambele iti cer sa crezi in ceva ce nu poti vedea. Trebuie doar sa decizi pe care anume vrei sa o crezi.
  2. O idee buna este tot ce trebuie. A face nimic nu iti aduce nimic. O idee nu va face nimic pentru tine pana cand nu faci ceva cu ea. De fapt atat timp cat o idee buna doar sta in mintea ta probabil ca face mai mult rau decat bine. Mintea ta subconstienta stie ca incerci sa amani lucrurile. Munca pe care tot amani sa o termini duce la stres, anxietate, teama si de obicei si mai multa amanare. Un cerc vicios care continua sa se inrautateasca pana cand nu il intrerupi cu actiune.
  3. Voi face acel lucru maine. Persoanele de succes au obiceiul de a face astazi lucrurile pe care persoanele lenese le amana pentru maine. Cel mai mare dusman al productivitatii este convingerea falsa ca maine este o zi mai buna pentru a face ceva anume. Dar aceasta este o minciuna. Vei simti acelasi lucru maine si vei amana mereu lucrurile pentru un maine care nu va veni niciodata. Problema ta reala nu este abilitatea ta de astazi, dar mentalitatea ta. Trebuie sa realizezi ca maine nu exista – nu va exista niciodata. Singura ta oportunitate garantata pe care o ai este cea pe care o traiesti chiar acum. Acest moment este viata. Nu exista nici o zi decat cea de astazi.
  4. Nu ma simt inca confortabil. Daca ceva te face sa te simti nervos si inconfortabil inseamna ca faci acel lucru in mod corect si cresti. Toata cresterea productiva se intampla in afara zonei tale de confort. Sentimentele tale de disconfort sunt doar anxietate si teama ce incearca sa stea in calea ta. Anxietatea nu este nimic decat o teama interioara ce in mod repetat te forteaza sa experimentezi un esec inainte ca acesta sa se intample. Este o iluzie inutila. Accepta faptul ca temerile tale nu vor opri nimic din ceea ce trebuie sa se intample, bun sau rau, ele doar opresc viata. Asa ca, simte-te confortabil cu acest sentiment de disconfort. Dorinta ta de succes trebuie sa depaseasca teama ta de tragedie.
  5. Cea mai buna munca a mea nu este suficient de buna. Ori de cate ori te implici intr-un proiect ce te impresioneaza este natural sa te simti excesiv de critic cu privire la munca ta. Acest lucru se intampla deoarece ai gusturi alese cu privire la munca ce trebuie depusa. Ai o viziune despre cum ar trebui sa arate rezultatul final. De obicei exista o diferenta intre unde se afla calitatea muncii tale in acest moment si unde te astepti sa fie. Si flerul tau iti spune ca munca ta curenta nu este inca suficient de buna. Si din acest motiv munca ta se numeste pasiune si vointa. Nu lasa dorinta ta de a fi mai bun decat esti sa te impiedica sa experimentezi procesul de invatare si de crestere ce se intinde in fata ta. Vei ajunge unde iti doresti in cele din urma. Este nevoie doar de practica. Daca esti inca in aceasta faza intelege ca este normal si ca cel mai important lucru pe care il poti face este sa continui sa iti faci munca. Doar prin a face mai multa munca iti vei perfectiona abilitatile si vei ajung la calitatea pe care ti-o doresti.
  6. Este mai bine sa renunti acum. Rabdarea este mama tuturor eforturilor productive. Esecurile, mici si mari, se intampla in fiecare zi si celor mai buni dintre noi. Cele mai puternice si productive persoane nu sunt persoanele care au mereu succes, dar acelea care nu renunta atunci cand pierd. Cand simti ca ai vrea sa renunti gandeste-te cat de departe ai ajuns si de ce ai inceput in primul rand. Deseori esti mult mai aproape de a face o mare realizare decat crezi. Unele persoane renunta la eforturile lor cand mai au putin pana la obiectivul lor, in timp ce altii isi cuceresc obiectivele prin a depune eforturi si mai mari pana la ultima secunda.
  7. Toata durerea este rea. Indiferent cat de tare incerci nu poti sa scapi complet de durere – nu poti scapa de una dintre partile componente ale cresterii. Dar inca mai ai o alegere – poti sa cedezi in fata durerii si sa renunti sau poti sa muncesti indiferent de durere, sa perseverezi si gradual sa cresti catre obiectivele dorite. Durerea este parte din calatorie, evaluarea ei si ce faci cu ea este alegerea ta. Fiecare problema dureroasa are ascuns in ea o oportunitate atat de puternica incat infrange problema.
  8. Structura si consistenta nu sunt importante. Abilitatea ta de a fixa obiective clare si realistice si apoi de a te disciplina pentru a lucra catre acestea in fiecare zi, pentru un timp fix, va face mai mult pentru a garanta succesul tau decat oricare alta metoda de productivitate. Este efortul concentrat si consecvent ce iti permite sa ajungi la acele obiective ce pareau de neatins.
  9. Este prea tarziu. Gresit. Nu este niciodata prea tarziu sa alegi ceva diferit si sa faci sa se intample ceva nou. A te plange de timpul irosit si de oportunitatile pierdute din trecut nu are nici un rost. Nu mai poti sa faci nimic cu privire la aceste lucruri. Viitorul tau este imediat. Apuca-l cu ambele maini si mergi impreuna cu el. Cand ajungi in calea ta la un blocaj si ai de ales intre a sta si a nu face nimic sau a face ceva pentru a ajuta progresul alege ultima varianta. Fa tot ceea ce este posibil pentru a avansa in viitorul tau.

Leave a Reply