Inclini spre o productivitate ridicata sau inclini spre activitati simple

Interesul tau principal este acela de a fi productiv pe cat posibil, sa realizezi mai multe activitati intr-un timp scurt cum niciodata nu ti-ai fi putut imagina? Sau, esti mai interesat de ideea de a avea o viata mai linistita si de a incerca sa o simplifici cat mai mult, astfel incat sa te poti bucura de momentele din viata ta? Care este lucrul care ar putea sa-ti aduca fericirea deplina?

Se pare ca exista o serie de sfaturi care ar putea sa te ajute, cu toate ca nu par sa fie prea intelepte. Ceea ce conteaza este doar persoana ta iar aceeasi fericire nu pare sa fie pentru toata lumea. Care este ritmul tau de viata? El se va schimba in functie de perioada de timp personala. Uneori ritmul tau de viata ar trebui schimbat complet, astfel incat sa-ti poti stabili un ritm nou. Dar, inainte de toate, trebuie prezicat faptul de totul depinde numai de persoana ta.

Ceea ce inseamna ca inainte de a te arunca in asa-zisa productivitate, eficienta, competenta, creativitate si simplitate, sau sa te arunci fara sa gandesti in bratele fericirii, opreste-te si pune-ti urmatoare intrebare care este foarte importanta : Oare imi va folosi aceasta metoda? Daca nu-ti pui aceasta intrebare inainte de mergi sa-ti cumperi carti, reviste, produse si multe altele, exista mari sanse de a-ti arunca banii degeaba – nu mai vorbim despre faptul ca piezi timp pe care nu-l vei mai recupera nicioadata, timp care cu siguranta este mult mai pretios. De ce? Deoarece, cunosc foarte multe persoane care vor ramane socate de ceea ce urmeaza sa spun dar cu toate aceste, oricum, voi spune : Tu esti mai degraba o persoana interesata de o productivitate ridicata decat de activitati simple.

Cu siguranta, toti vrem sa fim mai mult decat suntem si pare ca suntem putin din fiecare. Dar, fiecare persoana este inclinata fie spre productivitate fie spre simplitate. Imediat ce afli de ceea ce esti interesat, vei putea alege ceea ce te intereseaza si astfel vei avea posibilitatea sa elimini ceea ce nu ti se potriveste si sa alegi ceea ce consideri a fi bun pentru tine, pentru ca astfel sa ai sansa de a-le incerca.

Persoanele inclinate spre productivitate

De fapt, ce inseamna sa fii inclinat spre productivitate? Nu este un termen oficial.  Pur si simplu l-am folosit in acest articol si se pare ca intotdeauna atrage persoanele care vor sa fac mai multe activitati in 24 h. Aceste persoane se bazeaza pe ideea ca ar trebui sa profiti de fiecare minut din viata ta. Se pare ca persoanele care folosesc aceasta metoda cad intr-o rutina completa. Dar, nu orice om lucreaza astfel sau cel putin, ar vrea sa lucreze astfel.

De exemplu, eu personal am urat intotdeauna termenele limita si programul stabilit. Dar, le-am suportat pentru mai bine de 10 ani in timp ce am lucrat ca avocat pentru mai multe firme. Am avut colegi care erau doborati de munca, mereu ii auzeam hai – hai – hai.  Bineinteles ca am incercat sa merg pe drumul placerii pentru munca dar aceasta nu inseamna ca intr-adevar mi-a placut. De fapt, chiar am si dispretuit munca.  Si intr-un final, cand m-am hotarat sa abandonez meseria de avocat pentru alte activitati – desi eram foarte multumit pentru toate lectiile de viata pe care le primisem – am fost foarte fericit ca am putut sa ma abandonez totul si sa ma linistesc. Totusi, ai putea spune ca sunt o persoana inclinata spre activitati simple?

Cativa din colegii mei, vorbesc despre cei care iubesc aceasta viteza ametitoare, cu siguranta vor ajunge cat mai sus si astfel, nu ar trebui sa ne mai intrebam daca se vor opri candva. Nu vor sa ajunga la scopul final. Se pare ca viteza face parte si ea din distractie. Au gasit fericirea vesnica. Se intampla sa fie cosmarul meu. Inca mai sunt destul de productiv dar prefer sa indeplinesc activitatea intr-un stil mult mai putin organizat. Am gasit un maestru in ceea ce priveste productivitatea si care se potriveste cu personalitatea mea.

Persoane inclinate spre simplitate

Ce inseamna sa fii o persoana inclinata spre simplitate? Intr-o expresie simpla, raspunsul ar putea fi mai putin inseamna mai mult. Cred ca tintele noastre nu ar trebui sa fie o lista de mai bine de 13 pasi. Chiar si asa se pare ca sunt prea multi pasi. Cu toate acestea multi au avut un rezultat pozitiv. Am citit intr-o revista despre productivitate, mai exact o anumita persoana isi prezenta cartea ce cuprindea 21 de sfaturi. Aceste sfaturi nu ar trebui neaparat luate intr-o anumita ordine. Fiecare sfat este foarte scurt, simplu si se bazeaza pe intelegerea de sine si astfel vei afla ce ti se potriveste si ce nu ti se potriveste. Ceea ce este perfect pentru o persoana care este inclinata spre simplitate, asa cum este chiar persoana mea. De fapt, chiar imi plac cele 21 de sfaturi si le-am folosit pe toate in diferite situatii.

Intamplator, am citit cateva articole despre cum sa-ti faci prieteni. Articolul respectiv ofera sfaturi care sunt destul de simple. Totusi, uitam si cele mai bune sfaturi daca nu le mai luam in considerare din cand in cand. Dupa parerea mea, pot citi cateva articole de acest gen si astfel voi reusi destul de usor in viata.

Intr-adevar, citesc din cand in cand carti si reviste doar pentru a fi la curent cu ultimele noutati, dar totusi ultimul articol pe care l-am citit mi-a placut foarte mult astfel incat, nu as renunta la el pentru nimic nou descoperit. Totusi, se pare ca articolele noi aparute nu sunt chiar ata de originile.

Concluzii

Descopera ce tip de personalitate esti, mai exact personalitate inclinata spre productivitate sau spre simplitate. Apoi, cauta stilul potrivit al dezvoltarii tale personale pentru tipul tau de personalitate. Daca esti o persoana introvertita, cu siguranta nu vei cauta un prieten in locurile aglomerate, nu-i asa?

Iar daca esti o persoana extravertita, cu siguranta nu vei cauta parteneri care sa aiba interese mai slabe decat ale tale, care sa fie mai linistiti, nu-i asa?  Oricum, aceasta nu inseamna ca ar trebui sa asculti neaparat sfaturile unui specialist in dezvoltarea personala si care pur si simplu nu se potrivesc cu inclinatiile tale personale. Contururi diferite pentru oameni diferiti  este o expresie care se potriveste pentru toate domeniile din viata personala. Fii respectuos dupa propria natura. Urmeaza-ti instinctele! Sa actionezi intr-un stil incredibil si sa fii propriul erou. 

Leave a Reply