Cum sa-ti triplezi productivitatea personala

Ai avut vreodata experienta de a te uita in urma la saptamana ta, cu un sentiment ca nu ai facut atat de multe pe cat ai sperat? Cand construiesti o cariera de succes sau o afacere proprie, timpul tau probabil este cel mai valoros bun. Si venitul tau este un rezultat direct al modului cum iti petreci acest timp. Nu poti sa cumperi timp si ceasul merge continuu. Iata aici cateva idei de a tripla productivitatea, fara a munci mai greu decat ceea ce faci chiar acum.

Pastreaza un jurnal detaliat al timpului – primul pas spre o manageriere mai buna a timpului este sa realizezi cum iti petreci acest timp in prezent. A tine un jurnal al timpului este foarte eficient. Si dupa ce il incerci chiar si pentru o zi, castigi imediat o perspectiva extraordinara unde se duce timpul tau de fapt. Chiar si actul in sine de a masura este deseori suficient pentru a-ti ridica obiceiurile inconstiente in constiinta ta, unde ai sansa de a le observa si schimba. Iata ce trebuie sa faci pentru a tine un jurnal al timpului. De-a lungul zilei inregistreaza timpul, ori de cate ori incepi sau termini o activitate. Considera folosirea unui cronometru, pentru a inregistra intervalele de timp pentru fiecare activitate. Poti face acest lucru doar in orele de munca sau pe parcursul intregii zile. La sfarsitul zilei sorteaza toate fragmentele in categorii generale si descopera ce procentaj din timpul tau merge pentru fiecare activitate in parte. Daca vrei sa fii meticulos fa acest lucru timp de o saptamana. Si calculeaza procentajul timpului total pe care il petreci in fiecare activitate. Fii cat mai detaliat posibil. Observa cat timp petreci trimitand e-mailuri, citind stiri, vorbind la telefon, mancand, etc. Poate ca vei fi surprins sa descoperi ca petreci doar o mica fractiune din ceea ce consideri timp de lucru, facand ceea ce se considera cu adevarat munca. Studiile au demostrat ca un lucrator intr-un birou, lucreaza efectiv doar 1.5 ore pe zi. Restul timpului fiind distribuit in socializari, pauze de cafea, pauza de masa, conversatii telefonice ce nu sunt legate de munca, etc.

Analizeaza-ti rezultatele – daca ai incercat vreodata sa te disciplinezi pentru a face ceva, pentru care nu esti cu adevarat motivat, foarte probabil ca ai esuat. Daca jurnalul tau arata ca rata ta de eficienta este foarte scazuta, incearca sa iti limitezi sever timpul total de lucru intr-o zi si vezi ce se intampla. Odata ce creierul tau realizeaza ca timpul de lucru este limitat, devii foarte eficient, deoarece trebuie sa fii. Cand ai constrangeri de timp, de obicei vei gasi o modalitate de a efectua munca necesara. Dar atunci cand ai tot timpul din lume este mai usor sa fii ineficient. Concluzia este ca atunci cand esti presat de timp, randamentul tau este mult mai mare.

Jurnalizarea timpului este o alegere inteligenta pentru a-ti asigura o productivitate optima, fara a creste numarul de ore de lucru. Dar a tine un jurnal al timpului trebuie facut periodic, pentru a avea aceste beneficii. Daca trece o perioada mult prea lunga, fara a-ti jurnaliza timpul, productivitatea ta va scadea gradual. Si vei cadea inapoi in obiceiurile ce iti consuma timpul inutil. De obicei instinctul tau cu privire la productivitate este foarte stans legat de cum iti petreci efectiv timpul de lucru. Cand simti ca productivitatea ta este mai scazuta decat ti-ai dori, creste-ti constientizarea prin jurnalizarea timpului. Masoara-ti rata de eficienta si apoi optimizeaza eficienta ta pentru a creste productivitatea. Jurnalizarea timpului este o activitate de nivel inalt, ce necesita foarte putin timp si efort pentru a o implementa, iar rezultatul pe termen lung ofera roadele mult dorite.

Leave a Reply