6 Motive pentru care inca traiesti

Cel mai important lucru pe care trebuie sa ti-l aduci aminte este ca indiferent de situatia ta specifica exista intotdeauna o speranta. Cat timp esti in viata exista intotdeauna ceva insemnat de experimentat si de apreciat. Iata cateva motive pentru care inca mai avem de trait:

  1. Puterea momentului prezent. Fiecare moment este in aceiasi masura special. Fiecare moment este un dar. Viata ta nu este intre momentele nasterii si mortii tale. Viata ta este intre acum si urmatoarea ta respiratie. Momentul prezent este toata viata care va exista vreodata. Intreaga ta viata este pur si simplu compusa din acum. Cele mai bune momente nu se afla in fata ta sau in urma ta. Sunt in interiorul tau mereu in fiecare moment. Asa ca deschide-ti ochii. Trezeste-te. Fii atent. Apreciaza acest moment pentru ceea ce este. Priveste prezentul ca pe o alta sansa de a te bucura de privelisti, sunete, mirosuri si senzatii pe care viata le are de oferit.
  2. Abilitatea ta de a invata ceva nou. Fiecare zi este un dar si acest dar este invatarea. Fii un student al vietii. Invata de la ea si absoarbe toate cunostintele pe care le poti absorbi. Scopul vietii tale este sa traiesti din plin, sa experimentezi cat mai mult, sa cauti cu o minte deschisa cele mai bogate si mai noi experiente care iti sunt oferite.
  3. A sti ca ai facut tot ceea ce ai putut mai bine. Nu te teme de moarte, teme-te sa lasi restul vietii tale netrait. Nu trebuie sa traiesti pentru totdeauna. Trebuie doar sa traiesti plin de pasiune chiar acum cat inca mai ai o sansa. Viata nu a oferita acesta sansa oricui. Ti-a fost oferita o oportunitate nepretuita. Uita cum credeai ca ar fi trebuit sa fie lucrurile. Doar pentru ca unele lucruri nu au iesit asa cum te asteptai sau nu atat de rapid pe cat doreai nu inseamna ca trebuie sa renunti. Timpul trece oricum. Fa ceea ce trebuie sa faci astfel incat  poti sa privesti inapoi intr-o zi sa sa spui ca ai facut tot ceea ce ai putut.
  4. Intelepciunea si puterea pe care o ai in interior. Fiintele umane nu devin intelepte prin a citi carti – devin educate. A trai experientele in lumea reala in fiecare zi dau nastere la intelepciune. Intelepciunea este ceea ce  primesti cand testezi singur apele. Acest tip de experienta de viata este cea mai valoroasa abilitate pe care o ai. Cateodata pe drumul catre achizitionarea intelepciuni viata te va dobora, dar trebuie sa te ridici din nou. Deoarece nimic nu este mai frumos si mai puternic decat un suflet care a crescut prin dificultatile vietii. Nu regreta acest timp, chiar si momentele pline de durere. Zambeste deoarece ai invatat de la ele si ai castigat suficienta putere pentru a te inalta deasupra lor.
  5. Diferenta pozitiva pe care o faci. Invata sa oferi chiar daca este doar un zambet, nu pentru ca ai prea mult, dar pentru ca stii ca sunt multe alte persoane care nu au nimic. Intotdeauna ai abilitatea de a fi bland si blandetea face intr-adevar lumea un loc mai bun. Zambeste persoanelor care par ca au o zi grea. Ofera-le o mana de ajutor daca poti. Blandetea este singura investitie ce nu da gres niciodata si unde exista o alta fiinta umana exista oportunitatea pentru blandete.
  6. Tu meriti. Cea mai mare capcana a gandiri este propria respingere. Cand incepi sa crezi vocile negative din capul tau care cateodata te numesc inutil, atunci gandul de a parasi aceasta lume poate parea o optiune atractiva. Ce trebuie sa realizezi este ca aceste voci negative sunt o minciuna. Imediat ce o persoana te acuza sau te critica, imediat ce te simti respins, singur sau abandonat pentru o scurta perioada de timp, te poti gasi ca te gandesti ca nu insemni nimic. Ce trebuie sa realizezi este ca aceste persoane nu sunt demne de tine. Respingerea este cel mai mare inamic al cresterii emotionale deoarece contrazice vocea sacra din interior care te numeste demn. Si a fi demna de ceva constituie adevarul de baza a existentei fiecarei fiinte umane.

Comments are closed.