Salt la un nivel mai inalt de constientizare

Unul dintre lucrurile cu care poti sa te lupti in viata ta este sa faci pasul spre urmatorul nivel de constientizare, pe care vrei sa il experimentezi. Atunci cand ai foarte clar scopul tau in viata, acesta devine un puternic factor motivant. Ori de cate ori te aliniezi cu scopul de a ajuta alte persoane, de exemplu, fara a astepta nimic in schimb, motivatia ta este foarte puternica. Si traiesti in totalitate in momentul prezent. In acelasi timp, o parte din viata ta  este inca condusa de nivelul afacerilor, carierei si banilor. Acesta este nivelul unde ego-ul tau este implicat si te gandesti la lucruri mult mai materiale. Si in acelasi timp vezi ca acesta este un nivel scazut al constientizarii, decat cel spre care te indreapta scopul tau.

Atunci cand lucrezi la nivelul scopului, interesul pentru acesti factori de afaceri scade. Atunci cand lucrezi la nivelul de afaceri, abilitatea ta de a trai scopul tau slabeste. Problema este ca acestea sunt doua nivele diferite ale constiintei, sunt incongruente. Poti trece de la unul la altul, dar nu poti ramane in ambele simultan. Nivelul de afaceri sugereaza sa iti construiesti o afacere, sa iti intretii familia, sa faci bani din pasiunile tale. Dar la nivelul scopului tau in viata iti dedici viata doar serviciului. Acesta este nivelul ce sugereaza ca nici un invatator adevarat nu cauta castigul material. La acest nivel castigul material este irelevant.

Atunci cand nivelul scopului devine mult mai important pentru tine, decat cel material vei experimenta o crestere a constientizarii. Vei dori sa investesti mult efort in a ajuta pe cineva sa isi rezolve problemele foarte dificile, fara nici un castig material. Dorinta de a creste si de a ajuta alte persoane, va fi principala ta preocupare. Si daca incerci sa readuci scopul tau pe latura financiara, acest mod de gandire iti va scadea constientizarea si energia. La nivelul scopului, abundenta este mult mai puternica, decat orice altceva ai experimentat in trecut. Atunci cand nu te concentrezi asupra partii materiale, aceasta vine fara efort in calea ta. Si lucrand la nivelul scopului, totul functioneaza mult mai usor.

Si acest lucru se intampla pentru ca faci lucrurile cu pasiune si cu o constientizare mult mai inalta. Si atat timp cat universul iti permite, trebuie sa pui serviciul pe primul loc.

Atunci cand vrei sa faci acest salt la un nivel mai inalt de constientizare, dar inca nu ai completat saltul, acel spatiu in care plutesti intre cele doua nivele de constientizare, intre cele doua realitati se poate numi si noaptea neagra a sufletului. Poti sa vezi licariri ale starii de a fi pe care vrei sa o atingi, dar inca nu esti acolo. Si acest lucru se intampla mai ales cand te impingi sa cresti foarte mult, intr-o perioada limitata de timp. Atunci cand doresti sa faci mult mai mult, decat ceea ce esti capabil in prezent.

Dar odata ce ai ajuns la acest nou nivel de constientizare esti purtat doar de intentia de a servi. Si continui pe aceasta cale, atat timp cat realitatea ta fizica iti permite.

Leave a Reply