Alegeri pe care le vei regreta in 10 ani

Iata zece alegeri care in cele din urma duc la senzatia de regret si cum sa evitam acest lucru:

  1. A purta o masca pentru a impresiona alte persoane. Daca fata pe care o arati mereu lumii este o masca intr-o zi nu va mai fi nimic sub aceasta. Deoarece cand petreci prea mult timp concentrandu-te pe perceptia lumii despre tine sau cum vrea restul lumii sa fii, in cele din urma uiti cine esti cu adevarat. Asa ca nu te teme de judecarea altor persoane pentru ca tu stii in inima ta cine esti si ce este adevarat pentru tine. Nu trebuie sa fii perfect pentru a impresiona si a inspira persoanele. Impresioneaza-le si inspira-le prin modul tau de a face fata imperfectiunilor.
  2. A lasa o alta persoana sa creeze visurile tale pentru tine. Cea mai mare provocare in viata este sa descoperi cine esti si cea de-a doua este sa fii fericit cu ce gasesti. O mare parte din acest proces este decizia de a ramane fidel obiectivelor si visurilor tale. Ai persoane care nu sunt de acord cu tine? Foarte bine. Inseamna ca iti mentii ideile si mergi pe calea ta. Cateodata vei face lucruri care vor fi considerate nebunesti de alte persoane, dar cand te surprinzi ca pierzi bucuros notiunea timpului atunci stii ca faci lucrul corect.
  3. A mentine o companie negativa. Nu lasa o persoana care are o atitudine negativa sa ti-o transmita si tie. Nu o lasa sa te influenteze. Nu pot apasa pe tragaci daca tu nu le inmanezi pistolul. Cand iti aduci aminte ca a mentine o companie de persoane negative este o alegere, in loc de o obligatie, te eliberezi pentru sta in compania unor persoane din compasiune in loc de manie, generozitate in loc de lacomie si rabdare in loc de anxietate.
  4. A fi egoist. O viata plina de fapte de iubire si un bun caracter este cea mai buna fundatie. Acele persoane pe care le inspiri si cu care iti impartasesti dragostea isi vor aminti cum le-ai facut sa se simta mult timp dupa ce tu nu vei mai fi. Asa ca intipareste-ti numele in inimi nu in piatra. Ce ai facut doar pentru tine moare odata cu tine, dar ce ai facut pentru alte persoane si pentru lume ramane.
  5. A evita schimbarea si cresterea. Daca vrei sa iti cunosti trecutul priveste la conditiile tale prezente. Daca vrei sa stii viitorul atunci priveste-ti actiunile prezente. Trebuie sa renunti la vechi si sa faci loc pentru nou. Daca recunosti acest lucru chiar acum si faci pasii necesari te vei pozitiona in fata succesului de durata.
  6. A renunta atunci cand incepe sa fie greu. Nu exista esecuri doar rezultate. Chiar daca lucrurile nu se desfasoara asa cum te-ai asteptat nu renunta. Invata ceea ce poti si mergi mai departe. Aceia care continua sa avanseze cate un pas pe rand vor castiga in cele din urma. Deoarece batalia este intotdeauna castigata cu mult inainte de victoria finala. Este un proces ce se intampla in pasi mici, cu decizii si actiuni graduale, care in cele din urma duc la acel moment glorios de triumf.
  7. A incerca sa gestionezi si cele mai mici lucruri. Viata ar trebui sa fie atinsa nu strangulata. Cateodata trebuie sa te relaxezi si sa lasi viata sa se intample fara a-ti face griji inutil si a incerca sa gestionezi totul. Invata sa lasi de la tine. Respira adanc. Cand vezi totul mai clar fa urmatorul pas inainte. Totul in viata este perfect in ordine chiar daca intelegi acest lucru sau nu. Trebuie doar sa ai timp pentru a lega toate punctele.
  8. A te multumi cu mai putin decat meriti. Fii suficient de puternic pentru a lasa de la tine si suficient de intelept sa astepti ceea ce meriti. Cateodata trebuie sa fii doborat la pamant pentru a te ridica si mai inalt ca pana acum. Cateodata ochii tai trebui sa fie spalati de lacrimi pentru a vedea posibilitatile din fata ta cu o viziune mai clara. Nu te multumi cu putin.
  9. A astepta la nesfarsit ziua de maine. Problema este ca mereu crezi ca ai mai mult timp la dispozitie decat ai de fapt. Dar intr-o zi te vei trezi si nu va mai fi timp pentru a lucra la lucrurile pe care ai vrut intotdeauna sa le realizezi. Si la acest punct fie ai deja realizate obiectivele pe care le-ai fixat pentru tine, fie ai o lista de scuze de ce nu ai reusit sa le executi.
  10. A fi lenes si frugal. Lumea nu iti datoreaza nimic, dar tu datorezi lumii ceva. Asa ca inceteaza sa mai visezi cu ochii deschizi si incepe sa faci. Asuma-ti responsabilitatea totala pentru viata ta – asuma controlul. Tu esti important si necesar. Este prea tarziu sa stai si sa astepti ca cineva sa faca ceva intr-o zi. Candva este acum, acel cineva de care lumea are nevoie esti chiar tu.

Leave a Reply