5 Lucruri pe care trebuie sa incetezi sa le faci

Cand incetezi sa faci lucrurile gresite si incepi sa faci lucrurile corecte aproape tot ceea ce vrei si tot ce ai nevoie vine in calea ta. Ceea ce inseamna ca e timpul sa:

5 Lucruri pe care trebuie sa incetezi sa le mai faci:

  1. Inceteaza sa iti mai neglijezi controlul de sine. Nimeni nu a scris vreodata un plan de a fi falit, lenes, obez, needucat, etc. Aceste lucruri se intampla cand iti pierzi controlul de sine. A arata o lipsa de control este acelasi lucru cu a ceda autoritatea asupra ta altor persoane. Si daca esti suficient de norocos sa ai prieteni buni si o familie acestia pot incerca sa faca acest lucru. Dar adevarul este ca nimeni nu va avea grija de tine in fiecare secunda. Nimeni nu te va urma peste tot si iti va spune ce sa faci mereu. Doar tu trebuie sa faci alegerile intre ce este corect si ce este usor in viata ta.
  2. Inceteaza sa tragi de timp si sa fii lenes. Nu poti sa iti construiesti o buna reputatie sau un mod de viata de succes bazat pe ce ai putea sa faci sau ce poate ca ai sa faci intr-o zi. Calitatea vietii este direct proportionala cu angajamentul tau de a face lucrurile indiferent de calea pe care ai ales-o.
  3. Inceteaza sa mai privesti in afara ta. Problema este ca atunci cand te gandesti ca trebuie sa cauti anumite lucruri in viata precum dragostea, insemnatate si inspiratie, a cauta implica ca aceste lucruri sunt ascunse undeva in jurul tau si abia asteapta sa fie descoperite. Dar nu este cazul. In viata trebuie sa creezi propria ta dragoste, sa iti definesti propria insemnatate si sa adapostesti propria inspiratie. Procesul incepe la interior. Multe dintre acestea pot fi realizate daca ramai fidel valorilor tale, sa urmaresti pasiunea ta, sa inveti mai mult astazi decat stiai ieri si sa ajuti alte persoane sa zambeasca.
  4. Inceteaza sa mai lasi persoanele negative sa te doboare. Poate crezi ca daca esti singur esti izolat, dar acest lucru nu este in intregime adevarat. A fi inconjurat de persoanele gresite este cel mai izolat loc din lume. Inainte de a te diagnostica ca o persoana nefericita, in primul rand fii sigur ca nu esti inconjurat de persoane negative care incearca in mod constant sa te aduca la nivelul lor.
  5. Inceteaza sa depreciezi efortul si progresul tau. Apreciaza unde te afli acum si continua sa te lupti pentru ceea ce vrei si maine. Nu esti un esec pana cand nu renunti la tine insuti. Continua! Timpurile grele pot sa te tina in loc o perioada, dar nu vor dura pentru totdeauna si cand totul se va termina vei putea sa stai si mai inalt decat persoanele care nu au meritat acest loc. Fii recunoscator ca ai avansat atat cat ai avansat.

5 Lucruri pe care trebuie sa incepi sa le faci:

  1. Incepe sa traiesti. Nu exista doar in aceasta lume, apuca potentialul maxim al acestei vieti si mergi impreuna cu el. Provoaca viata sa fie tot ce poate fi. Fa din aceasta o poveste memorabila de realizari. Fa din aceasta o aventura indrazneata si provocatoare. Fa din viata o poveste romantica, poetica ce dureaza in timp. Indiferent de ceea ce decizi sa faci cu viata ta traieste-o din plin. Mergi inainte, tinteste sus si planifica-ti decolarea. Nu doar sta pe pista de decolare. Ajusteaza-ti atitudinea si castiga ceva altitudine.
  2. Incepe sa iti asumi riscuri ce par bune pentru tine. Viata va incerca sa te doboare cateodata  si nimeni si nimic nu te poate proteja complet de ea. A ramane singur in zona ta de confort nu te va ajuta pentru ca solitudinea te va dobora de asemenea. Esti uman. Trebuie sa iubesti. Trebuie sa simti. Trebuie sa tintesti catre ceva. Esti aici pentru a-ti risca inima prin a o implica in ceva in care crezi. Daca eviti sa iti asumi aceste riscuri un lucru este sigur si anume ca vei ajunge intr-o zi pe patul de moarte simtindu-te gol si neimplinit.
  3. Incepe sa te rasfeti in provocari insemnate. Ce binecuvantare este faptul ca mereu este munca de facut. Pentru ca adevarata valoare a oricarei realizari nu este rezultatul final este procesul de realizare. Succesul este o stare de spirit si cel mai sigur mod de a ajunge in aceasta stare este prin a munci atent la o provocare insemnata.
  4. Incepe sa iti hranesti adevarata familie. Familia este construita cu dragoste nu este determinata de un certificat de casatorie, de un divort si de documente formale de adoptie. Familia creste din inima prin dragoste si respect reciproc. Singura data cand familia devine nula este cand legaturile de inima sunt taiate. Daca tai aceste legaturi acele persoane nu mai sunt familia ta. Daca construiesti aceste legaturi acele persoane sunt familia ta. Asa ca construieste legaturi cu persoanele corecte si hraneste-le cu dragoste.
  5. Incepe sa iti faci timp pentru tine. Acesta este timp obiectiv distribuit pentru munca concentrata, dar de asemenea timp subiectiv unde pulsul vietii tale respira – relatiile tale, constientizarea ta, pasiunile tale, etc. Asa ca gaseste timp  – timp sa citesti, sa mirosi florile, sa faci o plimbare in natura, sa inveti o abilitate noua, sa incerci o noua reteta, sa explorezi ceva nou, sa fii cu adevarat cu cineva drag, sa iti pictezi visurile sau sa nu faci nimic si sa te relaxezi.

Leave a Reply