5 Abilitati de baza de care depinde viata ta

 

Viata nu are un scop, tu ai un scop si tu il aduci la viata. Nu exista un scop mare cosmic pentru toata lumea. Exista doar acel scop pe care ti-l dai chiar tu – un scop personal, o semnificatie individuala, un complot distinct pentru povestea vietii tale. Deseori acest complot este dificil de urmarit, dar nu este niciodata imposibil sa il urmaresti si merita fiecare efort pe care il depui. Esti mai puternic decat orice bariera care sta in calea ta deoarece ai un scop ce nu poate fi negat. Te poti adapta, poti fi inovator, tenace si un mare muncitor. Poti sa iti imaginezi posibilitatile si apoi sa lucrezi pentru a le face realitate.

Iata cinci abilitati ale vietii care te pot ajuta sa duci viata pe care ti-o imaginezi – adevaratele fundamente pentru a fi o fiinta umana independenta si plina de putere:

  1. Curiozitatea. Bucuria vine usor in tineretea noastra deoarece nu am devenit prea fixati in felul nostru de a fi. Vointa noastra de a analiza curios lucruri noi si de a cantari perspectivele ne permite sa experimentam sclipiri de intelegere si frumusete oriunde mergem. Aceia dintre noi care lupta cu limitele impuse de zona de confort pe masura ce imbatranim sustin curiozitatea si mai tarziu in viata invata mult mai multe si vad mult mai multa frumusete in viata lor. Curiozitatea pana la urma este fundatia unei cresteri ce dureaza toata viata. Ne permite sa mentinem o minte de incepator chiar si cand intelepciunea noastra se extinde. In acest fel o curiozitatea de durata permite inimii noastre si mintii noastre sa creasca mai tanara, nu mai batrana, in fiecare zi. Mentine o minte deschisa si nu inceta sa pui intrebari si sa inveti. Priveste inainte, deschide noi usi si experimenteaza lucruri noi.
  2. Creativitatea. Cand vine vorba de cresterea umana, daca curiozitatea este motorul atunci creativitatea este volanul. Creativitatea este cel mai puternic instrument al progresului – o mentalitate ce insufla resurselor o noua capacitate de a crea posibilitati si crestere. Lumea se misca din ce in ce mai repede in aceste zile si tot mai multe bariere sunt depasite in fiecare zi. De aceea este important sa iti folosesti des mintea ta creativa.
  3. Rezistenta. Cu exceptia gandurilor tale nu exista nimic ce este absolut in puterea ta. A sti si a accepta acest lucru iti ofera abilitatea de a face fata cu brio in fata micilor inconveniente ale vietii – o abilitate vitala pe care o numim rezistenta. Rezistenta inseamna sa accepti realitatea chiar daca e mai putin decat fantezia pe care o aveai in minte sau realitatea din trecut. Poti lupta in fata ei si sa te plangi pentru lucrurile care iti lipsesc sau poti sa accepti ceea ce ai si sa incerci sa creezi ceva bun. Pe masura ce progresezi viata te va provoca mereu. Indiferent cat de multe ai de infruntat mentine-ti capul sus si mergi inainte. Nu va fi usor, dar va deveni pe parcurs deoarece vei deveni mai puternic si mai rezistent in fata obstacolelor.
  4. Rabdarea. Rabdarea nu inseamna sa stai nemiscat. Mai degraba inseamna sa iti stapanesti timpul prin a aplica principiile corecte, in modul corect, pentru a obtine un rezultat pe termen lung. Inseamna sa mergi inainte in mod constant atat timp cat este nevoie pentru a ajunge unde iti doresti. A indura perioada dintre plecare si sosire necesita foarte multa vointa. Dar indiferent cat sunt de enervante acele momente de asteptare trebuie sa te obisnuiesti cu acest sentiment pentru ca stii ca te indrepti spre ceea ce iti doresti. In cele din urma cele mai grele teste pe drumul catre cresterea personala sunt rabdarea de a astepta ce iti doresti si curajul de a nu fi dezamagit cand nu vine atat de repede pe cat te-ai asteptat.
  5. Increderea in sine. Increderea in sine este cea mai importanta abilitate dintre acestea deoarece fara ea nu poti practica in mod constant nici una dintre celelalte abilitati. Este o virtute ce aduce totul laolalta. Increderea in sine este vointa de a-ti asuma responsabilitatea pentru viata ta. Inseamna sa iti asumi controlul asupra vietii, sa iti gasesti adevarata personalitate si sa faci o alegere ferma de a trai asa cum iti doresti. Viata in mod constant te invita sa fii tot ceea ce poti tu sa fii. A alege sa ai incredere in tine inseamna sa accepti acesta invitatie.

Leave a Reply