12 Minciuni pe care oamenii iubesc sa le spuna

Pe parcursul anilor ai dezvoltat un set de convingeri bazate pe ce ti-au spus alte persoane. Problema este ca multe dintre aceste persoane nu au spus adevarul. Doar au repetat acea mica minciuna, aparent inofensiva, pe care altcineva le-a spus-o. Acum convingerile false inradacinate in mintea ta iti impiedica potentialul si te tin departe de viata pe care esti capabil sa o traiesti.

Iata 12 minciuni pe care foarte probabil le-ai auzit si adevarul care te va elibera:

 1. In viata ai nevoie de confort si siguranta. Daca vrei sa ai un impact, mare sau mic, devino confortabil cu a fi inconfortabil. Toate cresterile incep la capatul zonei tale de confort. Poate ca ar trebui sa faci exact lucrul de care iti este cel mai teama. Cateodata viata este despre a risca totul pentru un vis pe care nimeni nu il poate vedea decat tu.
 2. Ai mult prea multe de pierdut. In cele din urma nu vei regreta lucrurile pe care le-ai facut la fel de mult pe cat vei regreta lucrurile pe care nu le-ai facut. Este mai bine sa ia o viata plina de experiente si greseli din care ai invatat mai degraba decat o inima plina de regrete si visuri desarte.
 3. Visul tau este imposibil. Cand un vis conteaza suficient pentru o persoana, acea persoana va gasi un mod de a realiza ceea ce la inceput parea imposibil. Lasa acea persoana sa fii tu. Este oarecum amuzant sa faci imposibilul. Urmeaza-ti visurile indiferent cat iti spun alte persoane ca sunt de neatins.
 4. A fi egoist este mereu gresit. Trebuie sa alegi sa iti traiesti viata de la inceput la sfarsit asa cum iti doresti tu si nimeni altcineva. A revendica controlul total asupra sanatatii tale, visurilor si starii de bine sunt unele din ariile din viata ta unde trebuie sa fii un pic mai egoist si sa nu te simti prost cu privire la acest lucru. Daca vrei sa iti realizezi obiectivele trebuie sa fii centrul acestei calatorii. Nu este egoism, dar este grija de sine si imbunatatire de sine.
 5. Ai nevoie de aprobarea altor persoane. Persoanele sunt cateodata foarte rapide in a judeca alte persoane, dar lente in a se corecta. Nu fii una dintre aceste persoane. Concetreaza-te pe propria ta crestere, obiective si valoare. Lasa persoanele cu opiniile si judecarile lor. Lasa-le sa te respecte pentru ceea ce esti si nu pentru cine isi doresc sa fii. Sau lasa-le sa plece daca asta aleg. Oricum nu te pot rani. Intelegerea lor este defectuoasa, nu a ta.
 6. Cele mai puternice si mai fericite persoane au mai putine probleme. Puterea nu vine de la ceea ce poti face, vine de la depasirea lucrurilor care credeai ca nu le poti face. Cand esti la punctul cel mai de jos esti deschis celor mai pozitive schimbari. Fericirea nu este absenta problemelor, dar puterea de a le face fata. Cele mai puternice persoane sunt acelea care simt durerea, o accepta, invata din ea si lupta. Transforma durerea in intelepciune.
 7. Situatiile sunt fie pozitive fie negative. Simbolul chinezesc pentru cuvantul „ criza” este scris folosind 2 linii. O linie este pentru pericol si cealalta pentru oportunitate. Cu alte cuvinte intr-o criza fii atent la pericol, dar de asemenea recunoaste oportunitatea. Viata va gasi intotdeauna un echilibru. Si tot ceea ce se intampla nu este doar pozitiv sau negativ, dar depinde de perspectiva ta.
 8. Relatia perfecta exista. Dragostea vietii tale nu este perfecta, nici tu nu esti si voi doi nu veti fi niciodata perfecti. Dar daca va puteti face sa radeti din cand in cand, daca va faceti sa va ganditi la bucuriile vietii si admiteti ca sunteti umani si ca faceti greseli relatia voastra va fi ceva special. Zambeste cand te face fericit si simte-i lipsa cand nu este prezenta. Iubirea perfecta nu exista, dar iubirea adevarata exista si merita efortul.
 9. Dragostea este o obligatie. Dragostea intre doua persoane vine deoarece ambele persoane isi doresc sa isi impartaseasca dragostea. Familia ta, prietenii, colegii de munca, consoarta – toti te iubesc pentru ca aleg sa faca acest lucru, nu pentru ca asta iti doresti tu de la ei. Dragostea este facuta pentru a fi simtita, traita si nu fortata.
 10. Nu poti fi amabil cu toata lumea. A fi amabil si bun nu trebuie inteleas gresit ca fiind o slabiciune, nici iertarea ca pe o acceptare. Este despre a cunoaste ca resentimentul nu se afla pe calea fericirii. Este abilitatea de a pleca de langa o situatie rea cu un zambet pe fata si iertare in inima.
 11. Ai nevoie de mai mult pentru a fi fericit. Sunt doua moduri de a fi bogat – unul este sa ai tot ceea ce iti doresti si celalalt este sa fii satisfacut cu ceea ce ai. Accepta si apreciaza lucrurile acum si vei gasi mai multa fericire in fiecare moment din viata ta. Fericirea vine atunci cand incetezi sa te mai plangi de problemele pe care le ai si multumesti pentru toate problemele pe care nu le ai.
 12. Este prea tarziu. Oricine poate fugi – este extrem de usor. A infrunta problemele si a munci pentru a le imbunatati insa te fac mai puternic. Concentreaza-te pe visurile tale nu pe problemele tale. Nu este prea tarziu. O suta de dezamagiri din trecut nu pot fi egale cu puterea unei actiuni pozitive chiar acum. Asa ca fa o actiune chiar acum si ofera-ti o alta sansa.

Leave a Reply