Semne ca esti pe calea gresita

Atunci cand suferim o pierdere importanta in viata noastra realizam cum fragilitatea vietii face fiecare moment semnificativ. Si majoritatea dintre noi pierdem multe astfel de momente cand ne cufundam in distractii neinsemnate ce ne fura atentia de la lucrurile ce conteaza cu adevarat. Daca simti ca esti pe calea gresita in ceea ce conteaza cel mai mult pentru tine iata noua semne de avertizare la care trebuie sa fii atent:

  1. Toate deciziile pe care le-ai facut de fapt altcineva le-a facut pentru tine. Sunt persoane ce isi traiesc intreaga viata pe aceleasi setari prestabilite si nu realizeaza niciodata ca pot face totul personalizat. Nu fii una dintre aceste persoane. Trebuie sa iti traiesti viata ta in propriul tau mod. Fiecare dintre noi are un foc unic in inima noastra pentru ceva ce ne face sa ne simtim vii. Este datoria ta sa gasesti si pastrezi acest foc aprins. Trebuie sa incetezi sa iti mai pese atat de mult de ce isi doresc alte persoane pentru tine si sa incepi sa traiesti doar pentru tine. Gaseste dragostea ta, talentul tau, pasiunea ta si imbratiseaza-le. Nu te ascunde in spatele deciziilor altor persoane. Costruieste-ti propria viata.
  2. Faci ceea ce faci pentru ca este mai sigur. Niciodata nu lasa frica ta sa iti decida viitorul. Nu poti creste daca nu esti dispus sa te schimbi si sa te adaptezi. Nu te vei imbunatati niciodata daca te agati de ceea ce era doar pentru ca este familiar si confortabil. Accepta ceea ce este, lasa in urma ceea ce a fost si ai incredere in ceea ce va urma. Pasul indraznet pe care il vei face in necunoscut nu va fi usor, dar fiecare pas merita efortul.
  3. Ai ales cea mai usoara cale posibila. Nimic in viata nu este usor. Nu te astepta ca lucrurile sa iti fie oferite pe o tava. Du-te dupa ele si realizeaza-le. Lucruri bune vin catre acele persoane care muncesc din greu pentru ele. Unii au un talent natural in timp ce altii compenseaza lipsa lui cu o inima extraordinara si determinare. Si aproape intotdeauna a doua categorie castiga pe termen lung. A munci si a te antrena pentru ceva este opusul de a spera ca se va intampla. Daca crezi cu tarie intr-un lucru atunci munceste din greu pentru a-l realiza.
  4. Tot ceea ce vezi sunt obstacole. Marea diferenta dintre obstacole si oportunitati depinde de cum privesti aceste lucruri. Priveste partile pozitive si nu insista pe partile negative. Daca iti mentii capul jos vei pierde toate bunatatile vietii. Nu sunt putine problemele pe care trebuie sa le adresezi. Cand vezi probleme care se strang deasupra altor probleme si cand se pare ca nu e nici un final la munca pe care trebuie sa o faci pentru a le rezolva ce vezi de fapt? Privesti la un munte de oportunitati. Privesti la o situatie in care poti face cu adevarat o diferenta. Privesti la un mediu unde poti atinge culmi inalte prin a crede in ceea ce este cu adevarat posibil. Cand privesti un obstacol, dar vezi in schimb oportunitati, devii o sursa puternica ce transforma durerea in maretie.
  5. Muncesti din greu dar ai zero progrese. Pentru a ajunge la succes si a sustine fericirea in viata ta trebuie sa iti concetrezi atentia pe lucrurile corecte in moduri corecte. Fiecare fiinta umana ce creste are resurse restanse, timp si energie limitate. Este critic sa iti consumi resursele eficient. Trebuie sa ramai extrem de concentrat pe a face munca corecta, in loc sa faci foarte multa munca ce nu are valoare.
  6. Ai inceput o multime de proiecte, dar nu ai terminat niciunul. Suntem judecati dupa ceea ce am terminat, nu dupa ce am inceput. Rareori esuezi in lucrurile pe care le faci, dar esuezi in lucrurile pe care nu le faci, afacerile pe care le lasi neterminate si lucruri pentru care gasesti scuze pentru tot restul vietii tale. Pe caile vietii pasiunea este ceea ce te face sa incepi si dedicarea ceea ce te face sa termini.
  7. Esti prea ocupat pentru a avea o conexiune cu alte persoane intr-un mod insemnat. Niciodata sa nu fii atat de ocupat in a-ti castiga traiul incat sa uiti sa iti faci o viata pentru tine. Niciodata sa nu fii atat de ocupat incat sa nu ai timp sa fii bland si sa ai o conexiune cu alte persoane. Cele mai fericite vieti sunt conectate cu relatii de calitate. Daca esti prea ocupat pentru a rade impreuna cu o alta persoana atunci esti mult prea ocupat. Cateodata esti atat de ocupat privind ceea ce este inaintea ta incat nu ai timp sa te bucuri de cine esti si de persoanele care te inconjoara. Asa ca ridica-ti capul si apreciaza acele persoane care iti stau aproape.
  8. Persoanele pentru care iti faci timp nu isi fac timp pentru tine. Lucruri gresite se intampla cand ai incredere si iti faci griji pentru persoanele gresite. Nu iti face asa de mult timp pentru persoanele care rareori isi fac timp pentru tine sau care isi fac timp pentru tine doar cand este convenient pentru ele. Cunoaste-ti valoarea. Cunoaste diferenta dintre ceea ce primesti de la oameni si ceea ce meriti. Inconjoara-te de persoane care te vor sustine atunci cand ploua, nu doar cand este soare. Si mai presus de toate adu-ti aminte ca persoanele vin si pleaca. Asa e viata. Inceteaza sa mai tii de persoanele care au renuntat la tine cu mult timp in urma.
  9. Joci un rol in drama vietii. Drama ce nu este necesara nu paseste in viata ta de nicaieri. Tu o creezi, o inviti sau o asociezi cu acele persoane care o aduc. Nu lasa ignoranta nimanui, ura, drama sau negativitatea sa te opreasca din a fi cea mai buna persoana care poti fi. Fii un exemplu de o existenta pura. Nu spune cuvinte ostile unei persoane care ti-a adresat aceleasi cuvinte. Ignora metodele lor arhaice si concentreaza-te pe bunatate. Comunica si exprima-te dintr-un loc de pace, dintr-un loc de iubire, cu cele mai bune intentii. Foloseste-ti vocea pentru bine, pentru a inspira, a incuraja, a educa si a impartasi aceste notiuni de compasiune si intelegere.

Leave a Reply