Obiceiurile fericirii

„ Fericirea nu este ceva gata facut. Vine din propriile tale actiuni.” – Dalai Lama

Cel mai probabil nu poti fi fericit tot timpul, dar trebuie sa inveti sa fii fericit in mare parte din timpul tau. Si acest lucru nu depinde de cum decurge ziua ta sau de cum te trateaza celelalte persoane, depinde de ceea ce faci in mod regulat. Daca nu esti fericit cu tine insuti, celelalte capitole din viata ta vor reflecta aceasta nefericite. Un lucru care te poate scoate din aceasta stare este sa faci o lista cu toate obiceiurile tale preferate. O lista cu lucrurile pentru care esti recunoscator. Cand vei vedea toate lucrurile bune din viata ta te vei simti mult mai bine si mentalitatea ta se va schimba si vei fi din nou in control.

Obiceiurile care te fac fericit. Care sunt obiceiurile care te fac fericit? Incearca sa le faci pe acestea in mod regulat si vezi daca rezultatele tale vor fi pozitive.

  1. Fa o lista cu trei lucruri bune din viata ta. Macar o data in ziua ta concentreaza-te pe acele lucruri pentru care esti recunoscator. Acest lucru poate crea un obicei mental de gratitudine pe care il poti folosi in alte momente din ziua ta cand te concentrezi pe lucruri care nu iti plac sau pe care nu le ai. Cand simti aceste lucruri gandeste-te la ceva ce ai, ce iubesti. Gaseste un mod de a fi recunoscator si vei fi mai fericit.
  2. Ajuta pe cineva. Cand ne concentram pe noi insine si pe starea deplorabila a vietii noastre suntem egoisti. Reducem lumea la un loc micut cu o singura persoana mica si nefericita. Dar daca putem sa extindem aceasta viziune si sa ne extindem inimile sa includa macar o alta persoana? Poate chiar mai multe? Atunci vom vedea ca si alte persoane sufera chiar daca inseamna ca sunt doar stresate. Atunci putem sa facem ceva pentru a le reduce acest stres, putem sa le facem sa zambeasca, sa le facem viata mai usoara. Ajuta macar o persoana in fiecare zi si vei vedea ca intreaga ta perspectiva se schimba.
  3. Mediteaza. Poti sa numesti acest obicei unul fundamental pentru ca afecteaza totul. Mediteaza pentru macar 2 minute in fiecare zi si vei crea un obicei ce iti va permite sa observi gandurile tale pe parcursul zilei. Te va ajuta sa fii mai prezent si te va ajuta sa observi sursa anxietatii si distragerii. Stai in fiecare dimineata cand te trezesti si doar observa corpul tau si apoi respiratia ta. Observa cand mintea ta incepe sa colinde si incet concentreaza-te din nou pe respiratie. Vei deveni paznicul mintii tale si vei descoperi lucruri interesante.
  4. Fa exercitii fizice. Toata lumea stie ca ar trebui sa faca exercitii fizice. Intr-adevar acestea te fac mai fericit atat in momentul cand faci aceste exercitii cat si pe parcursul zilei. Fa cateva exercitii usoara, daca inca nu ai dezvoltat acest obicei, pentru cateva minute la inceputul zilei tale.

Exista mult mai multe obiceiuri care te pot ajuta – a manca atent, a bea ceai, a face yoga, a socializa cu alte persoane. Dar toate acestea incorporeaza cele patru obiceiuri de mai sus, care sunt esentiale. Cum formezi aceste obiceiuri? Cate unul pe rand. Pune aceste obiceiuri in miscare. Vei observa ca devii din ce in ce mai prezent, mai recunoscator, mai concentrat pe alte persoane. Si schimbarea care are loc este cea mai aproape de ceea ce numim un miracol.

Leave a Reply