7 Intrebari cu care trebuie sa iti inchei saptamana

Multi dintre noi trecem prin intreaga noastra viata complet straini fata de noi insine pur si simplu pentru ca niciodata nu facem o pauza suficient de lunga pentru a ne pune intrebari. Suntem atat de ocupati in a cauta raspunsul la problemele altor persoane, incat uitam sa punem intrebari pentru binele nostru. Si acest lucru nu este intelept. Intelepciunea nu inseamna sa stii toate raspunsurile in fiecare minut, inseamna sa pui intrebarile corecte. Pe termen lung, intrebarile simple pe care ti le pui in mod regulat vor determina tipul de persoana care vei deveni. Trebuie sa pui deoparte ceva timp pentru tine la sfarsitul fiecarei saptamani, un timp personal pentru reflexie si pentru a-ti pune intrebari precum urmatoarele:

  1. Ce surpriza placuta am descoperit in aceasta saptamana? Natura dinamica a vieti reinnoieste continuu posibilitatile din fata ta. Nu poti fi sigur niciodata de unde va bate urmatoarea adiere de vant si ce va aduce in directia ta. Deschide-te catre aceste surprize si acorda-le atentie. Multe dintre ele vor aduce bunatati pe care nici nu stiai ca le doresti. Unele dintre cele mai bune descoperiri cel mai probabil vor veni atunci cand te astepti mai putin, in locuri in care nici nu te-ai gandit sa cauti. Cauta-ti obiectivele si visurile cu sarguinta, dar nu atat de ferm incat sa dezvolti o viziune restransa. Nu deveni orb in fata minunatiilor neprevazute si oportunitatilor care pot aparea. Nu esti niciodata prea batran, prea tanar, prea ocupat sau prea educat pentru a gasi valoare si bucurie in oportunitati noi si neasteptate.
  2. Ce lectii ma invatat munca mea pe care a-si putea construi saptamana viitoare? Aceasta intrebare te va ajuta sa clarifici distinctia dintre activitate si realizare. Intotdeauna vor fi rutine si sarcini minore care vor necesita punerea in miscare, dar ce altceva ai obtinut din munca ta in aceasta saptamana? Ce ai invatat si poti aplica mai departe? In mod sigur vor fi lucruri care vor avea succes si altele care vor esua, dar tot ceea ce trebuie sa faci este sa extragi ceea ce este folositor din ele.
  3. Sunt eforturile mele pe termen scurt si obiectivele mele pe termen lung inca aliniate? Nu conteaza ceea ce faci sau realizezi din cand in cand, dar ceea ce faci in fiecare zi. Viseaza visuri marete, dar realizeaza ca obiectivele realiste pe termen scurt sunt cheia catre succes. Ceea ce vrei sa realizezi este direct conectat cu activitatile tale zilnice. Modul in care iti petreci timpul defineste cine esti si cine vei deveni. Asa ca, asigura-te ca ceea ce faci se aliniaza cu directia in care vrei sa mergi. Fii dispus sa sacrifici placerea pe termen scurt pentru fericirea pe termen lung. Fii mai interesat in ceva ce este eficient decat in ceva ce este usor.  In timp ce toata lumea cauta cea mai scurta cale, tu cauta ruta de actiune care va produce rezultatele reale pe care le doresti.
  4. Pe ce anume ar fi trebuit sa petrec mai mult sau mai putin timp? Productivitatea nu inseamna doar sa duci lucrurile la capat, inseamna sa duci la capat lucrurile corecte. La sfarsitul fiecarei saptamani priveste cum ti-ai petrecut timpul si ajusteaza alocarea acestuia pentru saptamana viitoare. Fa tot ceea ce poti pentru a elimina complexitatea programului tau, astfel incat sa petreci cat mai mult timp cu lucrurile care conteaza.
  5. Cum a afectat teama si incertitudinea ceea ce am facut si ce nu am facut? A nu sti ce cale sa urmezi poate fi dureros, dar nimic nu este mai devastator decat a sta nemiscat si a nu lua niciodata nici o decizie. De aceea este imperativ sa te gandesti la temerile tale si sa le adresezi in fiecare saptamana. Trebuie sa le opresti inainte de a te opri ele sa mergi inainte. Castigi putere, incredere si crestere emotionala daca traiesti fiecare experienta prin a privi frica in fata.
  6. Ce dezordine mentala pot curata? La fel cum iti sortezi lucrurile folositoare si cele nefolositoare atunci cand te muti, acelasi procedeu ar trebui sa urmezi si cu acumularile mentale inainte de a merge mai departe. Elimina lucrurile nefolositoare, dezordinea. Nu cara informatii nefolositoare in saptamana urmatoare. Arunca orice regret, rusine si manie ce ai acumulat in aceasta saptamana si ia doar comorile ce merita pastrate, lectiile, iubirea si tot ce este mai bun de amintit.
  7. Care este urmatorul pas logic pentru saptamana viitoare? Urmatoarea saptamana este un nou inceput  – o panza goala cu care ai oportunitatea de a crea. Luni dimineata vei sta la startul unei aventuri impresionante cu oportunitatea reala de a-ti modela prezentul si viitorul exact asa cum iti doresti.

Leave a Reply