10 tehnici practice de reducere a stresului

In societatea de azi, stresul este o problema din ce in ce mai intalnita deoarece cerintele sunt mai mari atat pe plan personal cat si pe plan profesional. Trebuie sa muncim mai mult pentru bani putini si timp scurt. Stresul apare ca o trecere la starea de depresie, si nu pare sa se schimbe. Ca si o consecinta trebuie sa gasim metode de reducere a stresului care apare mereu. Urmeaza cele 10 sfaturi pe acest subiect.

Elibereaza-ti casa!

Dupa o zi stresanta, cu siguranta nu vrei sa ajungi acasa si sa o gasesti plina de obiecte imprastiate. Pare destul de invechita urmatoarea idee Un loc pentru fiecare obiect, si totul la locul sau, dar conform ei nu vei pierde nimic si nici nu vei cauta lucrurile pierdute. Realizeaza un program de curatenie pentru a mentine totul in ordine si asigura-te ca faci curat in mod regulat. Cauta diverse sfaturi despre curatenie!

Dormi!

Dormi cat mai mult! Somnul mentine corpul si mintea in forma, si  atunci cand se intampla astfel, esti mult mai capabil sa tratezi cu stresul si cu grijile. Daca esti mereu obosit, grijile tale se vor inmulti.

Sa fii punctual!

Asigura-ti timpul cu 10 – 15 minute in plus pentru intalniri, interviuri, punctualitate la serviciu, etc. Astfel nu vei mai fi stresat de gandul ca ai putea intarzia. Poti chiar sa-ti setezi ceasul cu 10 minute inainte pentru a te asigura ca vei ajunge la timp. Asigura-te ca ai totul pus la punct pentru intalnirea stabilita.

Evita locurile si persoanele stresante!

Sa ai langa tine persoanele potrivite si sa mergi in locurile care te fac sa te simti bine. Acei prieteni care intotdeauna vor avea griji sau care intarzie mereu, vor avea o influenta asupra nivelurilor de stres chiar si asupra timpului. Locurile care te fac sa devii cat mai agitat, ar trebui cat mai mult evitate. Afla ceea ce-ti place si ceea ce nu-ti place!

Invata sa ai rabdare!

Sa fii pregatit sa ai rabdare, sa astepti decat sa fii agitat si stresat. Pregateste-te sa ai la tine o carte, o revista, un carnetel sau piese muzicale audio care sa te tina ocupat in acele momente cand esti prins stand la o coada sau asteptand o intalnire. Incearca sa folosesti timpul intr-un mod constructiv.

Incearca sa-ti amintesti tot!

Scrie pe un carnetel ceea ce trebuie sa-ti amintesti, nu te baza doar pe memorie, deoarece cu siguranta vei uita un fapt important la un moment dat, si gandeste-te doar la cat de mult stres ai elimina daca te-ai chinui astfel.

Planifica, planifica, planifica!

Trebuie sa stii cum sa-ti organizezi timpul. Este destul de stresant sa alergi intreaga zi fara sa stii ce vei face sau cand vei face. Sa ai o lista de activitati pentru fiecare zi, sau si mai bine, imparte timpul in asa fel incat sa stii cum sa-l folosesti.

Nu te suprasolocita!

Nu te suprasolicita prea mult! Daca ai mai multe activitati in acelasi timp, toate acestea nu te linistesc deoarece te gandesti cum vei face fata acestora. De asemenea, nu poti depune acelasi efort pentru fiecare activitate in parte caci vei pierde cat mai mult timp. Ca si o consecinta, necesita timp pentru a finaliza actiunile iar in schimb acestea raman in mintea ta pentru mult timp.

Mergi la sala de gimnastica!

Exercitiile fizice sunt foarte bune pentru a-ti indeparta agitatia si a te incarca din nou cu energie, dar acestea iti mai pot stimula si starea de spirit generala. Minte sanatoasa intr-un corp sanatos! Daca sala ta de gimnastica are piscina, sauna, este minunat deoarece te poate ajuta sa te relaxezi si sa scapi de griji.

Cauta activitati cat mai distractive!

Sa ai activitati si pasiuni care iti plac astfel incat sa te relaxeze si sa te scape de munca de zi cu zi. Acestea iti tin mintea ocupata cu ceea ce faci si nu te tin legat de grijile zilnice. De exemplu, am un joc video pe care l-am cumparat de curand, imi place sa ma joc. Poti sa ai de asemenea o colectie de filme pe care sa le vizionezi, cateva programe tv sau poate cateva retete pe care ai vrea sa le incerci.

 

 

One thought on “10 tehnici practice de reducere a stresului

Leave a Reply