Acordati timp pentru ceea ce este important

Cand devii ocupat cu sarcini urgente, te vei simti presat sa termini, inainte de a incepe altceva ce este mai putin urgent. Iar atunci cand in sfarsit ai o pauza, vei realiza ca ai nevoie de o perioada de odihna si regenerare, astfel incat aceste sarcini neimportante sa acopere timpul pana la urmatoarea urgenta.

Aceste sarcini importante includ lucruri ca: stabilirea obiectivelor, planificarea viitorului, dobandirea unei competente. Acestea pot produce beneficii si veti face o diferenta imensa pe termen scurt.

Platiti-va inainte de toate

O solutie la aceasta problema este “sa te platesti pe tine mai intai” expresie utilizata des, cu referire la bani, insa poate fi valabila si pentru timp. In cele mai multe cazuri ceea ce pare urgent pe moment, poate fi neimportant pe termen lung.

Programati-va o intalnire cu voi insiva

O modalitate simpla de a pune in aplicare plata catre voi este de a va stabili o intanlire cu voi insiva. Cand va faceti acesta programarea, onorati intalnirea si faceti ce aveti planificat pentru acel timp.

Foarte des activitatea importanta pe care o amanam este tocmai aceea care ar procura beneficii importante altor persoane. De exemplu daca iti imbunatatesti starea de sanatate sau relatiile, toti cei din jurul tau beneficiaza de acest lucru. Daca intemeiezi o noua afacere sau iti schimbi cariera, creezi o mai mare valoare sociala decat daca ai ramane blocat intr-un loc de munca fara viitor. Prin ati nega tie oportunitati, nu faci altceva decat sa ii privezi si pe ceilalti de beneficii.

5 Ani de testare

Cand analizati ce elemente urgente pot fi intarziate pentru a face loc rezervarilor pentru persoana voastra, utilizati testul 5 ani.

Ce se va intampla daca vom intarzia 5 ani in rezolvarea unor sarcini urgente?

Acum aplicati acelasi test de 5 ani pentru sarcinile importante din timpul intalnirilor programate cu propria persoana. Deseori rezultatul este semnificativ si reprezinta perspectiva ce va v-a ajuta sa realizati ce e urgent, astfel va veti asigura timp pentru ceea ce este important.

Curajul

Poti crede ca faci oamenilor o favoare oferindu-le o schimbare rapida asupra chestiunilor de urgenta. Aceasta poate fi social acceptabil in sarcini urgente, dar daca vrei sa traiesti constient si sa te bucuri cu adevarat de implinirile vietii, acest timp de gandire trebuie sa fie vazut ca o teama bazata pe trairile interioare ale propriului potential.

Iti trebuie putin curaj sa spui ca cererile tale reale solicita timp, astfel iti creezi suficient spatiu pentru ceea ce este important. Oamenii vor respecta timpul vostru mult mai mult odata ce au realizat ca lucrurile sunt luate in serios, iar acest lucru va va stimula.

Facandu-va timp pentru ceea ce este important reprezinta un angajament pe care il faceti cu voi insiva.

Fiti foarte inteligenti in cercetarea timpului, unde se duce si ce diferente fac eforturile voastre pe termen lung. Veti realiza ca dedicarea timpului pentru lucrarile importante se va asocia cu un curent puternic ce va v-a plasa in directia  telului dorit, si va duce la o contributie  mareata in loc de indeplinirea unei simple activitati.

 

Alegerea facuta va fi realizata usor cand va fi analizata obiectiv.

Leave a Reply