Daruri care meriti sa ti le daruiesti

Atunci cand o persoana draga noua moare incepem sa ne gandim la faptul ca viata este mult mai scurta decat ne asteptam noi sa fie si ca fiecare moment este un miracol. Ce putem sa facem cu aceste momente pentru a le creste valoarea? Foloseste-le prin a-ti darui daruri nepretuite pe care nimeni altcineva nu ti le poate oferi:

  1. O minte deschisa ce accepta pe deplin schimbarile vietii. Nu esti aceiasi persoana care erai acum nu an sau acum o saptamana. Cresti in permanenta. Experientele nu se opresc. Asa este viata. Cateodata sunt lucruri in vietile noastre care nu sunt menite sa ramana. Cateodata schimbarile pe care nu le dorim sunt schimbarile de care avem nevoie pentru a creste. Cresterea si schimbarea pot fi dureroase cateodata, dar nimic in viata nu este mai dureros decat a ramane blocat acolo unde nu iti este locul.
  2. O cale insemnata si un scop. Daca viata ta va insemna ceva trebuie sa o traiesti tu insuti. Trebuie sa alegi calea care crezi ca este buna pentru tine, nu pe aceea ce pare buna pentru restul lumii. Este intotdeauna mai bine sa fii la capatul scarii pe care vrei sa urci decat in varful scarii pe care nu vrei sa o urci. Nu astepta pana cand esti deja la jumatatea scarii gresite pentru a incepe sa iti asculti intuitia. In fiecare dimineata intreaba-te ce este cu adevarat important si apoi gaseste curajul, intelepciunea si vointa de a construi ziua in jurul raspunsului tau. In cele din urma conteaza nu ceea ce spui, dar cum iti petreci timpul.
  3. Timpul pentru a face ceea ce conteaza cu adevarat. Identifica ce este cel mai important pentru tine. Elimina angajamentele ce nu sunt esentiale. Elimina cat de mult poti din tot ce nu te intereseaza. Fara pierderi de timp si regrete. Semnul unei persoane de succes este abilitatea de a pune deoparte ceva important pentru a realiza mai intai ce este vitale. Cand esti foarte clar cu privire la prioritatile tale poti sa le aranjezi in ordinea corecta si sa elimini activitatile si angajamentele care nu sunt prioritare.
  4. Spatiul pentru a fi, fara griji inutile. Daca te gandesti mereu te vei gasi mereu in afara fericirii si niciodata in interiorul ei. A-ti face griji nu elimina problemele de maine, dar elimina pacea si potentialul de astazi. Inceteaza sa analizezi excesiv totul. Viata este prea scurta. Cele mai mari limitari ale tale sunt cele pe care le creezi in mintea ta. Cele mai mari cauze ale nefericirii tale sunt convingerile false la care refuzi sa renunti. Esti capabil de mult mai mult decat te gandesti in momentul prezent sau decat iti imaginezi.
  5. Permisiunea de a fi imperfect pe masura ce cresti. Poate ca inca nu esti acolo unde iti doresti sa fii. Dar daca te gandesti bine nu mai esti unde erai odata. Ai motive intemeiate sa ai incredere in tine mergand mai departe. Nu deoarece intotdeauna ai facut alegerile corecte, dar deoarece ai supravietuit alegerilor gresite si ai facut pasi mici in directia corecta. Concentreaza-te pe lucrurile corecte si doar fa tot ceea ce poti mai bine. Nu iti permite sa fii limitat de stres si neincredere. Nu le lasa sa te distruga. Respira. Lasa fiecare moment sa fie asa cum va fi. Si adu-ti aminte ca un dar extraordinar nu va fi intotdeauna impachetat asa cum te-ai asteptat.
  6. Asigurarea ca esti suficient. Spune-ti mereu ca esti suficient. Accepta-ti defectele. Admite greselile. Nu te ascunde si nu minti. Infrunta adevarul, invata lectiile, indura consecintele realitatii si mergi mai departe. Adevarul tau nu te va penaliza. Greselile nu te vor rani. Negarea insa te va rani. Persoanele cu defecte si vulnerabile sunt frumoase si placute. Mincinosii si falsii nu sunt. Fiecare fiinta umana frumoasa este facuta in totalitate din defecte lipite impreuna de bune intentii si terminata cu margini unice. Tu esti tu dintr-un motiv. Ignora distragerile. Asculta-ti vocea ta interioara. Mentine cele mai bune dorinte si cele mai mari obiective aproape de inima ta si dedica-le timp in fiecare zi. Nu te teme sa mergi singur si nu te teme sa iti placa acest lucru. Nu lasa ignoranta, drama sau negativitatea sa te deraieze de la adevarul tau.
  7. Relatiile corecte. Nu toata lumea va aprecia ceea ce faci pentru ea. Trebuie sa iti dai seama cine merita atentia ta si cine doar profita de tine. Daca timpul si energia ta sunt consumate pe relatii gresite sau pe prea multe activitati care te forteaza sa iti neglijezi relatiile bune poti sfarsi intr-un cerc vicios de prietenii pasagere, relatii romantice superficiale care nu au nici o insemnatate. Nu te multumi niciodata cu a fi optiunea cuiva cand ai potentialul de a fi prima alegere. Esti suma persoanelor cu care iti petreci timpul asa ca daca stai alaturi de persoanele gresite acestea te vor dobora. Dar daca iti petreci timpul cu persoanele corecte aceste te vor ajuta sa cresti in cea mai buna varianta a ta.
  8. Auto-educarea. Viata este o carte si acele persoane care nu se educa citesc doar cateva pagini. Cand stii mai multe traiesti mai bine. Toata educatia este auto-educatie. Nu conteaza daca stai intr-o sala de clasa sau intr-o cafenea. Nu invatam nimic din ceea ce nu vrem sa invatam. Acele persoane care isi acorda timpul si au initiativa de a urma cunostintele in propriul lor timp sunt singurele care castiga o educatie adevarata in aceasta lume.
  9. O sansa de a-ti atinge visurile. Toata lumea viseaza dar nu in mod egal. Prea multe persoane viseaza doar noaptea in linistea propriilor lor minti si apoi se trezesc si descopera ca totul a fost o iluzie. Nu fii una dintre aceste persoane. Viseaza in timpul zilei. Fii una dintre persoanele ce viseaza cu ochii deschisi si care munceste pentru a face aceste visuri realitate. Odihneste-te cand esti obosit dar nu renunta. Nu stii niciodata ce se afla dupa urmatorul colt. Poate fi tot ceea ce ti-ai dorit vreodata sau poate fi doar o alta portiune din drumul tau. Cand continui sa pui un pas inaintea celuilalt intr-o zi urmatorul pas te va duce catre obiectivul tau.
  10. Libertatea de a-ti exprima intregul adevar. Cele mai minunate si gratificante experiente in viata nu pot fi vazute sau atinse. Trebuie sa fie simtite cu inima. Nu este nimic mai plin de inspiratie decat complexitatea si frumusetea sentimentelor umane simtite cu inima. Din pacate multe persoane lasa frica si judecarea sa le amorteasca aceste sentimente. Nu lasa persoanele sa invalideze sau sa minimizeze ceea ce simti. Daca simti ceva atunci acel lucru este real pentru tine. Nimeni nu traieste in corpul tau si vede prin ochii tai. Nimeni nu are in viata lui exact aceleasi experiente ca si tine. Asa ca nimeni nu are dreptul de a dicta sau a judeca ceea ce simti. Sentimentele tale sunt importante. Nu lasa pe nimeni sa te faca sa crezi altceva.

Leave a Reply