9 Lectii de afacere de la un antreprenor descurcaret

1. Selectia prin intermediul retelelor.

Profilul clientului ideal este acea persoana ce isi poate directiona activitatile catre o retea astfel incat sa poata sa le  atinga, este nevoie de o persoana care este dispusa isi doreste sa primeasca ceea ce ii se ofera.

 

2. Cumparati-va cel mai bun scaun posibil

Scaunul este unul din cele mai importante elemente din intreg echipamentul pe care il utilizati intro afacere.

 

3. Gandeste pentru tine

Detasati-va de gandirea de grup, construiti-va propria cercetare si trageti singuri concluziile, stabiliti-va singuri calea si axati-va pe propriile ideei. La inceput vor fi multe obstacole din partea oamenilor din jur insa dupa ce ve-ti parcurge etapele si vor trece ani de munca, abia atunci sfaturile voastre vor fi apreciate.

 

4. Creaza-ti un drum inainte

Intotdeauna procesele simple si erorile produc rezultate in defavoarea ezitarilor, asadar teama de a decide, de a actiona asupra lor cu o oarecare ezitare nu vor duce la un succes.

 

5. Invidia oamenilor atunci cand esti foarte organizat.

Perfectiunea nu va fi niciodata atinsa, insa o buna organizare inseama mai mult timp pentru tine si proiectele tale. Atunci cand organizarea, punctualitatea si increderea lipsesc din comportamentul tau vei genera o competitie intre tine si o persoana cu aceste caractere.

 

6. Adopta oportunitatile cu un dezavantaj scazut

Cele mai bune oferte sunt cele in care riscul de a pierde este previzibil si il poti repara in timp util, astfel potentialul de castig este mult mai mare.

Accepta astfel de oferte ori de cate ori se ivesc daca sansele de castig sunt cat se poate de decente.

 

7. Dezvoltati trasaturile puternice de caracter.

Succesul este determinat de caracter, mai mult decat orice conditie impusa. Auto-disciplinarea infrunatrea temerilor si dezvoltarea curajului sunt atributii ale caracterului de care ai nevoie pentru a reusi.

Spiritul antreprenorial reprezinta o constructie a caracterului dar si a intregii afaceri.

 

8. Optimizeaza-ti fluxul propriei energii.

Adoptarea unei rutine va ofera o mai buna concentrare

 

9. Fa ceea ce iti place doar cand esti sigur de profit

Daca munca desfasurata este placuta dar nu realizeaza venituri atunci afacerea este una esuata, daca insa munca desfasurata este una pe care o urasti dar genereaza venituri atunci sanatatea ta va esua…dar si afacerea odata cu ea.

Multumirea vine atunci cand pasiunea inseamna si profit si invers.

 

Leave a Reply