Tipuri de personalitate - Relatii interpersonale  

ISFP - Relatii interpersonaleISFP sunt persoane blande, generoase care isi iau in serios angajamentul relational si cauta relatii de lunga durata. Ei sunt foarte rezervati in ceea ce priveste exprimarea adevaratelor simtiri si opinii fata de oameni. Aceasta poate sa le cauzeze probleme si in relatiile intime cu partenerul, mai ales daca acesta nu cunoaste sau nu are incredere in sentimentele unui ISFP. Cei care au acest obicei de a nu exprima ceea ce simt si ce isi doresc, se pot afla in viata in situatii in care sa se simta umbriti sau chiar tratati de deasupra de altii. Foarte practici si cinici din fire, nexprimarea simtamintelor poate sa-i faca sa fie si mai acizi, ajungand fie sa renunte la relatie fie sa foloseasca acea relatie doar pentru avantaje personale. Nu este insa cazul tutoror celor din tipologia ISFP, mai ales daca invata sa comunice simtamintele si nevoile personale. In general, cei ISFP au o viziune foarte calda si pozitiva asupra vietii si iubirii si nu se vor implica in relatii in care simt ca s-ar profita de ei. Ei sunt loiali si ofera suport, satisfacandu-si partenerul, avand o mare capacitate de a iubi. Nu le plac conflictele si disensiunile, apreciind foarte mult daca sunt acceptati asa cum sunt. Au nevoie de spatiu ca sa isi traiasca viata in felul lor si vor respecta nevoia altora de intimitate si de distanta.


ISFP - Puncte tari


 • Calzi, prietenosi, pozitivi din fire
 • De obicei optimisiti
 • Buni ascultatori
 • Buni in a face fata cerintelor practice cotidiene
 • Flexibili si toleranti, tind cont de parerea partenerului
 • Aprecierea pentru frumos si functionalitate ii ajuta sa aiba case atractive, functionale
 • Isi iau in serios angajamentul relational si cauta relatii de lunga durata
 • Respecta si apreciaza nevoia altora de intimitate
 • Se poate sa isi arate afectiunea prin fapte
 • Senzuali si pragmatici.


ISFP - Puncte slabe


 • Nu sunt buni la planificari de lunga durata
 • Nu le place conflictul si critica
 • Sunt centrati spre a aprecia momentul prezent, uneori parand lenesi sau miscandu-se prea incet
 • Au nevoie de spatiul lor si nu le place sa fie invadati
 • Pot fi mai inceti in a-si arata dragostea in cuvinte
 • Tendinta de a tine prea mult ascunse gandurile si simtamintele
 • Pot fi cinici si prea practici.


ISFP ca IubitiISFP sunt calzi, generosi care stiu sa poarte de grija celuilalt cu multa profunzime, cu profunzime emotionala, rar observabila din exterior, cu exceptia celor care ii cunosc bine. Sunt persoane care traiesc cu intensitate, care experimenteaza emotiile la un nivel foarte intens. Neobisnuit printre alti SP, senzorial perceptivi, ei isi doresc si investesc in relatii de lunga durata.


ISFP au o problema cu comunicarea. Cu o afectivitate introvertita ca dominanta a personalitatii lor, sunt mult mai vulnerabili fata de oameni si usor de ranit. Probabil de aceea au tendinta de a tine ascunse parti din sine fata de altii, nespunad usor ceea ce gandesc sau simt. Aceasta este si mai adevarat in conflicte pe care un ISFP le detesta mai mult ca orice pe lume. Argumentarea si conflictul sunt foarte greu de folosit de catre un ISFP. In astfel de situatii se simt amenintati. Daca raman in obiceiul de a nu comunica simtamintele partenerului, pot aparea probleme serioase de-a lungul relatiei.


Sexual, cei ISFP vad intimitatea ca o experienta a simturilor, acordandu-i multa atentie, seriozitate si profunzime. Este posibil ca si aici sa nu se exprime verbal prea mult, considerand ca actiunea vorbeste de la sine.


ISFP au nevoie de confirmari pozitive pentru a se simti fericiti si bine cu ei insisi. Au nevoie sa fie laudati, incurajati. Cel mai mare dar pe care partenerul poate sa li-l faca este admiratia si afectiunea.


Tipurile de personalitate care se potrivesc natural cu un ISFP sunt cei cu dominata de Afectiv Extrovert, adica ESFJ sau ENFJ.


ISFP ca ParintiISFP le place rolul de parinti si se simt foarte mandri de copiii lor. Sunt foarte atasati de copii, fiind toleranti, blanzi. Ei stiu sa directioneze copii cu mult tact, respectand caracteristicile lor individuale si opinia lor in familie.


ISFP iubesc distractia si traiesc in momentul prezent. Toti au o parte de copil in interior si de aceea ii putem vedea jucandu-se cu copiii. Au o afinitate speciala fata de natura si animale si aceasta este o alta punte de legatura intre ei si activitatile copiilor lor.


ISFP nu stiu sa ofere copiilor sanctiuni si directii bine structurate pentru educarea lor. Nu le place sa ii faca pe altii nefericiti, mai ales pe copii. Disciplinarea o lasa pe seama partenerului. Ei trebuie sa stie ca este nevoie de reguli, de limite in cresterea si educarea copiilor.


ISFP isi arate dragostea mai mult prin fapte decat prin vorbe, ceea ce inseamna ca vor face multe surprize copiilor si vor petrece mult timp cu acestia.


Cei ISFP le place sa ii faca pe ceilalti fericiti. Aceasta este tipic pentru cei cu preferinte Afective ca personalitate. Aceasta caracteristica impreuna cu neexprimarea nevoilor personale ii face pe altii sa profite de bunatarea lor. Daca aceasta se intampla, cei ISFP pot deveni aspri si cinici. Pot ajunge sa gandeasca despre sine ca despre niste victime si ridica tot felul de bariere care ii separa de cei care i-au ranit. Deci, aceasta poate deveni o problema atunci cand un parinte ISFP a simtit din parte copilului ca se profita de el. Este nevoie de verbalizarea, comunicarea nevoilor personale pentru a preveni astfel de situatii, pentru ca, de cele mai multe ori, copiii profita de bunatatea parintilor.


ISFP ca parinte este loial, dedicat si se sacrifica pe sine pentru binele copiilor. Abia cand copiii parasesc casa parinteasca, ei vor investi in ingrijirea personala. Ei trebuie sa evite sa devina victime sau sa se victimizeze pentru a reusi in educarea copiilor si nu doar. Copii ii vor tine minte ca fiind parinti devotati si foarte afectuosi.


ISFP ca PrieteniISFP se vor bucura sa petreaca timpul cu aceia care stiu sa-i accepte asa cum sunt, care au aceleasi interese si care stiu sa respecte intimitatea si sa nu fie prea intruzivi.


Cei ISFP nu au prea multa rabdare cu tipul Judecator. Nu le place argumentarea si logica, nu le place sa fie judecati si criticati.


La locul de munca este posibil sa se inteleaga bine cu majoritatea persoanelor cu exceptia celor care le invadeaza prea mult spatiul personal. In general ei sunt foarte generosi, toleranti si sunt prieteni de mare incredere.

   Servicii  


Afla acum
tipul tau de personalitate


Chestionarul de Personalitate este format din 48 de intrebari care va vor testa modul cum ganditi si reactionati la diferite situatii de viata.
 


   Categorii