Unde sa nu cauti fericirea

Trebuie sa iti aduci aminte ca cele mai implinite momente in viata vin atunci cand in sfarsit gasesti curajul de a lasa in urma ceea ce nu poti schimba. Si cand viata ne da orice motive pentru a fi negativi trebuie sa ne gandim la un motiv bun de a fi pozitivi pentru ca intotdeauna exita ceva ce te va face sa zambesti. Cand persoanele sunt foarte nefericite deseori este deoarece cauta fericirea in locurile gresite. Ca de exemplu:

  1. In fantezia unei vieti mai usoare. Viata este grea dar tu esti puternic. Durerea te face mai puternic. A infrunta teama te face curajos. Greselile si infrangerile te fac mai intelept. Cateodata trebuie sa treci prin cele mai teribile momente pentru a ajunge la cele frumoase. Calatoria ta nu trebuie sa fie usoara, trebuie sa merite. Sa nu te chinui niciodata inseamna sa nu cresti niciodata. Nu conteaza ce s-a intamplat sau ce ai facut, ceea ce conteaza este ce anume alegi sa faci de acum inainte.
  2. Intr-un trecut ce nu mai exista. Te schimbi. Universul din jurul tau se schimba. Doar pentru ca ceva a fost corect pentru tine in trecut nu inseamna ca inca mai este. Poate fi vorba despre o relatie, un loc de munca, un obicei, etc. A renunta la lucruri nu inseamna ca esti slab. Inseamna pur si simplu ca esti suficient de puternic si de destept pentru a elimina vechiul si a face loc noului. Nu te stresa cu privire la usile inchise din spatele tau. Noi usi se vor deschide in fiecare moment si le vei vedea daca continui sa mergi inainte.
  3. Intr-un viitor ce nu este garantat. Prea des ne consumam energia blocati intr-un labirint al vietii gandindu-ne cum vom scapa intr-o zi si cat de extraordinar va fi. Si a imagina un viitor ca acesta ne mentine in miscare sau cel putin asa pare. Dar nu scapam niciodata. Folosim ganduri despre viitor pentru a scapa din prezent pana cand ajunge la sfarsitul vietii noastre fara sa fii trait cu adevarat. Asa ca fa ceva astazi. Nu poti opri viitorul. Nu poti reface trecutul. Singurul mod in care poti trai cu adevarat este sa fii prezent in acest moment.
  4. In scuzele de amanare.  Cel mai bun lucru pe care il poti face pentru tine este sa incetezi sa mai spui „mi-asi dori” si sa incepi sa spui „voi face”. Trebuie doar sa te trezesti intr-o dimineata si sa decizi ca nu vrei sa te mai simti neputincios. Si apoi fa o schimbare. Pe caile vietii norocul se arata cand pregatirea intalneste oportunitatea. Si oportunitatea danseaza cu aceia care sunt deja pe ringul de dans. Si a sti nu este suficient trebuie sa si aplici. Dorinta nu este suficienta trebuie sa si faci. Daca tot ceea ce poti sa faci acum este foarte putin, fa acel lucru oricum. Valoarea care este construita in timp, cate putin pe rand, tinde sa fie o valoare care va dura pentru o perioada lunga de timp.
  5. In zona ta de confort. Poate ca te simti confortabil in micul tau lac cu care esti obisnuit. Dar daca nu depasesti zona ta de confort si nu te aventurezi in alte ape nu vei descoperi niciodata frumusetea si imensitatea oceanului – nu vei sti nici macar ca exista. A te mentine in zona ta de confort te va face sa simti ca ceva lipseste din viata ta. Doar pentru ca te aventurezi in lume nu inseamna ca nu te vei mai putea intoarce acasa oricand doresti. Este in regula sa te intorci de unde ai plecat, dar nu este in regula sa nu pleci niciodata.
  6. In posesii materiale de care nu ai nevoie. Este bine sa ai bani si ceea ce bani pot cumpara, dar este de asemenea important sa te asiguri ca nu ai pierdut din vedere lucrurile de pret pe care banii nu le pot cumpara. Nu ai nevoie de foarte multi bani pentru a duce o viata bogata. Prieteni buni si o familie iubitoare valoreaza mult mai mult. In loc sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa obtii ia in considerare lucrurile la care poti renunta. Elimina bagajul in exces si te vei simti mult mai usor. Te vei simti mult mai liber iar abundenta va creste.
  7. In prea mult dintr-un singur lucru. A manca prea mult te face obez. A cheltui prea mult te duce la ruina. A munci prea mult face ca familia sa iti simta lipsa. A te juca prea mult lasa munca importanta nerealizata si asa mai departe. Fericirea pe termen lung nu se gaseste niciodata intr-un singur lucru bun. Este o combinatie, este un stil de viata echilibrat.
  8. In relatii interpersonale gresite. Este mai putin important sa ai multe relatii, dar foarte important sa ai relatii de calitate. Inconjoara-te cu persoane care te motiveaza, te respecta la fel de mult pe cat le respecti si tu. Hraneste-ti doar relatiile cu aceia care te fac fericit si sunt mandri sa te aiba in viata lor.
  9. In incurajarile persoanelor care nu conteaza. Tine-ti demnitatea cat mai sus si intotdeauna fii adevarat cu tine insuti. Nu poti lasa alte persoane sa iti spuna cine esti. Trebuie sa decizi tu insuti acest lucru. Intotdeauna vor exista persoane care nu te vor aproba pentru felul cum vorbesti, cum mergi, muzica pe care o asculti , etc. Dar adevarul este ca opiniile altor persoane nu conteaza deloc. Tu trebuie sa decizi cine esti si ce reprezinti si mai ales sa te accepti asa cum esti.
  10. In jocul vinei. Cand dai vina pe alte persoane pentru ceea ce experimentezi atunci negi responsabilitatea. Cedezi puterea asupra acelei parti din viata ta. Pretul fericirii este responsabilitatea. Tu esti in control asupra vietii tale atat timp cat o detii. Poate ca ai auzit mereu ca trebuie sa dai vina pe parinti tai, pe profesori, pe mentori, pe sistemul public de educatie, pe guvern, etc, dar niciodata sa nu dai vina pe tine. Gresit! Intotdeauna este vina ta deoarece daca vrei sa te schimbi, daca vrei sa cresti si sa mergi mai departe in viata ta singura persoana care poate face toate aceste lucruri esti chiar tu.

Leave a Reply