Sase modalitati de a mentine nivelul de energie ridicat

Iata cum se poti sa faci fata valurilor vietii. Aceasta se refera la felul cum nivelurile noastre de energie (productivitatea noastra, fericirea si nivelurile de motivare) variaza pe o baza. Fie ca se intampla lunar, saptamanal sau zilnic, aceste variatii pot avea o influenta majora in viata pe care o traim. De asemenea, am incercat sa influentez intr-un fel nivelurile de energie astfel incat sa nu mai am lipsuri, ci mai multa rezistenta si un echilibru mai bun. A fost nevoie de cateva luni, si intr-un final, iata cateva sugestii:

1. Nu te supraincarca!

Sa te concentrezi asupra mai multor lucruri, intr-un fel fortezi productivitatea, si de fapt, oamenii nu sunt foarte buni la acest punct. Facand o medie, o persoana are nevoie de 20 de minute astfel incat creierul sa inceapa sa se concentreze asupra unei sarcini. Daca suprapui un alt lucru in activitatea ta, timpul de pornire se va mari.

2. Sa dormi mult!

Unii oameni se trezesc in zori, altii nu dorm noptile iar altii (ca mine) care sunt la mijloc. Este ca si cum unii oameni sunt inalti, slabi sau blonzi. O trasatura de productivitate comuna este sa te trezesti dimineata, astfel vei avea mult timp sa-ti faci treaba fara sa fii intrerupt. Este perfect daca te poti trezi la ora 5 dimineata, dar pentru majoritatea dintre noi acest fapt va cauza o scadere a energiei. Daca esti genul de persoana care sta treaza pana noaptea tarziu, foloseste acel timp, cat ceilalti dorm, in avantajul tau. Modeleaza-ti stilul de viata dupa obiceiurile tale de somn.

3.  Sa ai timp liber.

Este important sa ai timp sa te relaxezi si sa faci lucrurile fara grija timpului, sau sa te simti presat de timp sa finalizezi anumite activitati. Aceasta este o parte uitata din productivitate. Persoanele care asigura ca termina activitatea si lucreaza 24 de ore pe zi, pot fi productivi dar tot ei sunt cei care uneori sunt epuizati si abandoneaza. Sa fii productiv atunci cand trebuie, iar in rest, nu exagera.

4. Fa putina gimnastica in mod regulat

Cum? Oare gimnastica nu este o modalitate sigura de a-ti epuiza energia? In mica parte, poate. Dupa  o munca grea, cu siguranta te vei simti obosit. Incearca sa faci putina gimnastica o data pe saptamana si gandeste-te la vibratia puternica pe care o vei resimti. Un corp sanatos, o minte sanatoasa, la urma urmei. Fa o comparatie cu o masina. Acorda-i atentia dorita si nu vei avea probleme mult timp.

5. Indeparteaza haosul si simplifica-ti viata

Cand viata ta este plina de activitati, acest fapt poate fi o incarcatura fizica si psihica  nefavorabila din cauza activitatilor pe care le efectuezi si asupra carora te concentrezi. Ca si un rezultat, trebuie sa te eliberezi de toate grijile si sa-ti centrezi atentia pe trei planuri:

–          Concentrare pe termen lung. Afirmatii pe activitati si planuri pe termen lung este un punct important din activitatea de predare ce vizeaza dezvoltarea personala. Totusi, aceeasi regula poate fi aplicata si pentru indeplinirea de sarcini multiple despre care s-a discutat. Fa ca totul sa fie cat mai simplu, concenteaza-te asupra tintelor care chiar te interezeaza.

–          Stilul de viata. Fie ca este vorba despre a-ti gestiona banii, despre abandonarea relatiilor nefavorabile sau despre curatenia in casa, incearca sa elimini toate lucrurile care nu sunt de folos pentru a castiga timp, atentie si energie.

–          Sa te concentrezi zilnic si sa-ti faci o lista cu activitati. Simplifica si organizeaza-ti treaba zilnica. Organizeaza-ti lista cu activitati si elibereaza-te de sarcinile suplimentare si de lucrul care nu are prioritate.

6. Gaseste un echilibru

Toate acestea se refera la faptul ca trebuie sa gasesti un echilibru in viata ta. De exemplu, daca vrei intotdeauna sa fii productiv si nu faci pauza sau nu gasesti timp liber si pentru tine, te vei epuiza complet (practic ajung la o extrema). Pe de alta parte, daca te concentrezi asupra relaxarii si distractiei, tot nu vei avea rezultate bune (ajungi la alta extrema). Secretul este sa gasesti un echilibru intre cele doua.

Leave a Reply