Sa faci ceva – este mai bine decat sa nu faci nimic

Parte cea mai grea despre rezolvarea lucrurilor nu este neaparat parcurgerea a unor numeroase carti despre productivitate, sau participarea la multe cursuri de imbunatatire personala pana cand vei pricepe in sfarsit, sau de a pune in aplicare o fantezie excentrica de inalta clasa pentru a gestiona viata ta de maniac. Nu este nici macar incercarea de a face o retrospectiva saptamanala incercand sa pui toate lucrurile marunte cap la cap. Este adesea gasirea motivatiei pentru a lua atitudine.

Sa muncesti din lista de lucruri ”de facut” nu duce nicaieri. Daca este o mica motivatie (sau deloc) in acel lucru, vei rezista sa-l faci. Astfel cand te confrunti cu o lista de sarcini de rahat, e ca si cum ai incerca sa-ti croiesti drum printr-un zid de beton. Dar, oare exista o alternativa pentru aceasta? Raspunsul este sa-ti dai un impuls. Odata ce ai inceput sa rezolvi cateva maruntisuri, sa indeplinesti cateva sarcini din lista “de facut” sau sa raspunzi la cateva e-mail-uri din inbox, vei fi impins automat de la spate, si fara sa-ti dai seama vei fi ca pe roate.

In regula, poate vei simti ca esti nevoit sa depui un anumit efort pentru niste lucruri care nu sunt neaparat importante, dar daca nu faci absolut  nimic, nu vei avea impulsul necesar pentru munca ce este cu adevarat importanta.

Atunci cand te chinui sa incepi lucrul, facand ceva, pentru a obtine un impuls, este adesea calea cea buna. Aranjarea si impartirea prioritatii muncii tale te va face sa te adancesti in ceea ce faci fara sa-ti dai seama ca nu vrei asta de fapt. Oamenii in general spun ca schimbarea acestei concentrari nu te face decat sa fii delasator si de fapt sa eviti munca pe care o ai de facut, dar daca acest lucru iti da impulsul de care ai nevoie pentru a face fata acelor sarcini, care este problema?

Leave a Reply