Relatiile sunt usoare

Relatiile sunt usoare. Poate ca ai auzit exact declaratia opusa ca relatiile necesita foarte multa munca si ca sunt grele. Dar nu este adevarat – relatiile sunt usoare. Poate ca a-ti face timp pentru o alta persoana sau a renunta la unele lucruri pe care le iubesti sau a face lucrurile asa cum vrei tu poate crea unele lupte in viata, dar nu uita – relatiile sunt usoare. Poate ca persoanele care cred ca relatiile sunt grele se refera de fapt la dificultatile de a interactiona si a trai cu o persoana imatura, copilaroasa. De ce ar fi dificila o relatie cu o persoana matura pe care te poti baza?

Iata alte cateva intrebari asupra carora poti sa reflectezi: De ce suntem cateodata mai draguti cu persoane straine decat cu persoanele dragi? Nu ar trebui casatoria si relatiile sa ne usureze viata nu sa adauge mai multe greutati? Deoarece daca ar aduce doar greutati de ce ne-am mai crea astfel de obligatii? Poate ca problema este ca de multe ori ne impotmolim in multe lucruri care nu sunt necesare in relatii si pierdem din vedere partile esentiale. Sau pierdem din vedere faptul ca persoanele dragi noua sunt persoane independente capabile sa gandeasca si sa faca propriile lor decizii si sa isi croiasca propria cale in viata. Dar acest fapt nu este un lucru rau deoarece te elibereaza si pe tine sa faci acelasi lucru. Si de asemenea va elibereaza pe amandoi sa va alegeti unul pe celalalt.

De ce relatiile sunt usoare. Totul se reduce la cum vezi tu ceea ce se intampla in interiorul relatiei tale in special cu persoanele dragi tie. In primul rand casatoria este creata pentru a te ajuta sa te maturizezi. Nu este vorba despre fericire. Nu este despre a deveni mai complet in ciuda a ceea ce spune Hollywood-udul si presa populara care ar vrea sa te faca sa crezi acest lucru. Casatoria se refera la cresterea ta ca persoana. Fericirea te va insoti pe parcursul drumului tau, dar nu este telul final. Si in al doilea rand cresterea ta este responsabilitatea ta si cresterea consoartei tale este responsabilitatea ei. Cand mentii acest lucru in minte realizezi ca tot ceea ce poti controla intr-o relatie esti doar tu. De multe ori cuplurile cred ca relatiile lor sunt o entitate exterioara ce poate fi reparata. Dar problema este ca nu inteleg ca ceea ce trebuie sa faca este sa lucreze asupra lor in primul rand. Cand recunosti acest lucru si traiesti in concordanta cu acest lucru atunci relatiile vor deveni usoare.

De cate ori ceva din comportamentul consoartei tale te-a facut sa innebunesti? Sau de cate ori discutii aprinse au venit din diferentele de credinte? Cel mai bun mod de a combate acest lucru este gasit in fraza: „Mai degraba decat sa ajustezi vantul, ajusteaza panzele”. Concentreaza-te pe ceea ce poti controla si acest lucru incepe si se termine cu tine. Simplifica lucrurile in viata pentru a putea savura mai mult din ceea ce este bun. Acelasi lucru trebuie sa faci si in relatii. Redu ritmul. Lasa pauza in conversatie in timp ce gandesti si raspunzi. Respira. Asculta. Respira. Conecteaza-te. Doar gandeste-te cat de bine va fi totul cand vei urma acest ghid in relatia ta.

Leave a Reply