Relatii sentimentale

Ce determina calitatea si cantitatea relatiilor tale personale? Factorul numarul unu este mentalitatea ta cu privire la relatii. Exista multe moduri de a incadra rolul relatiilor in viata ta si unele optiuni sunt mai puternice decat altele. Priveste relatiile intr-un anumit fel si vei gasi ca este dificil sa te relationezi cu ceilalti. Dar schimba-ti mentalitatea intr-un anumit fel si te vei gasi ca atragi persoane compatibile cu usurinta.

Mentalitatea relatiilor nepotrivite –  in primul rand sa luam in considerare mentalitatea obiectiva de baza a relatiilor. Aceasta mentalitate presupune ca alte persoane sunt separate si distincte fata de tine si tu comunici cu ele prin cuvinte, voce si limbajul trupului.

Iata cateva fatete ale incadrarii obiective a relatiilor:

 • Separarea – alte persoane au propriile lor ganduri ce sunt separate si distincte de ale tale.
 • Riscul respingerii –  relatiile umane sunt imprecise si riscante, deoarece nu stii niciodata cu siguranta ce gandesc alte persoane.
 • Rezistenta potentiala – este nevoie de curaj pentru a aborda un strain. Nu stii niciodata ce tip de rezistenta vei intalni, cand vei incerca sa initiezi o conversatie cu cineva pe care nu il cunosti.
 • Increderea necesita timp – relatiile sunt construite pe comunicare, incredere si familiaritate, ce necesita timp pentru a le construi.
 • A face o conexiune necesita timp – te simti apropiat de o persoana pe care o cunosti si mai distant fata de persoane pe care nu le cunosti. Strainii sunt cel mai mare risc, cu cat cunosti mai putine despre o persoana cu atat esti mai putin sigur de perspectivele relatiei reciproce.
 • Riscul atasamentului – exista un risc in a deveni atasat de relatii abuzive sau destructive, deoarece ai investit atat de multa energie si timp in construirea acestora.

Acesta este cadrul de baza a relatiilor cu care se identifica majoritatea persoanelor.  Totusi, este o mentalitate ce te lipseste de putere si exista o alternativa mult mai buna. Aceasta alternativa este sa vorbesti cu ceilalti ca si cum ar fi un suflet coleg, o fiinta umana adevarata in locul unui titlu in cariera sau aparantelor fizice, sau personalitate.

Nu face nimic premeditat sau manipulant- fa conexiuni naturale, reala si iti vei face relatii mult mai usor si de durata.

Mentalitatea relatiilor potrivite – care este mentalitatea care face mult mai usoara relationarea cu alte persoane?  Toate persoanele pe care le intalnesti in viata ta, inclusiv necunoscute, sunt deja intim conectate cu tine. Ideea ca toti suntem fiinte separate si distincte este doar o iluzie. Suntem cu totii parte dintr-un intreg, precum celulele individuale dintr-un corp. Toate persoanele si tot ceea ce vezi in lume sunt reflectii ale tale. Cand te uiti la alte persoane, de fapt te uiti la tine insuti.

Iata cateva fatete ale acestui model interconectat de relatii:

 • Unitate – alte persoane nu sunt separate de tine. De fapt sunt tu.
 • Conectivitate – nu trebuie sa construiesti relatii cu alte persoane deoarece esti deja conectat. Trebuie doar sa te legi de conexiunea pre-existenta.
 • Nici un risc – nu este nevoie decat de putin curaj sau deloc pentru a aborda persoane necunoscute. Nu construiesti niciodata o relatie de la zero. Doar recunosti ceea ce este deja acolo.
 • Egalitate – te poti simti la fel de apropiat de straini, cat te simti de prieteni.
 • Semnificat – toate relatiile sunt semnificante, niciuna nu este irelevanta. Chiar si strainii pe langa care treci pe strada sunt parti importante din tine.
 • Dragoste fara atasament – a renunta la relatiile care te ranesc este mai usor, deoarece esti inca neconditionat legat de ceilalti. Pe masura ce renunti la relatiile vechi ce nu iti mai sunt de folos, vei atrage altele noi ce sunt compatibile cu tine.

Atunci cand ai o anumita mentalitate cu privire la relatii, vei incepe sa atragi persoanele corecte la timpul potrivit. Motivul pentru care aceasta mentalitate este atat de eficienta, este pentru ca atunci cand asumi ca exista o conexiune pre-existenta cu alta persoana, aceasta va raspunde la fel. De asemeni este un mod bun de a identifica persoanele cu o constientizare inalta.

Aplicarea mentalitatii ce iti aduce putere – cand adopti mentalitatea ca toti suntem conectati, sunt anumite actiuni si rezultate ce vor veni natural:

 • Relationari mai usoare – te vei conecta cu necunoscuti la fel de usor ca si cu prietenii tai, cateodata chiar si mai usor.
 • Corectitudine – vei incepe sa simti o inrudire cu toata lumea, indiferent de familiaritate.
 • Atractie – deoarece esti mereu deschis sa faci conexiuni cu toata lumea, vei incepe sa atragi noi relatii mult mai usor. Persoanele compatibile vor fi atrase de tine.
 •  Sincronizare – vei experimenta o usurinta in sincronizare, ce te va conduce la cunoasterea persoanelor pe care doreai sa le intalnesti.
 • Curaj social – cu sistemul de convingeri corect te vei simti increzator atunci cand incepi o conversatie.
 • Relatii mai profunde – te vei bucura de relatii mai putin superficiale, cunoscand persoanele pana la nivelul sufletului.
 • Energia – vei atarge relatii ce te energizeaza.
 • A citi persoanele – deoarece suntem cu totii conectati, vei putea sa te conectezi mental cu alte persoane. Si literar sa impartiti aceleasi ganduri intr-un mod ce depaseste cuvintele, vocea sau limbajul trupului.

Gradual vei castiga aceste beneficii pe masura ce constientizarea interconexiuni spirituale creste.

Relatii neinfricate – daca renunti la frica din aceasta ecuatie, vei putea sa relationezi mult mai usor. Si drept consecinta va fi mult mai usor sa formezi conexiuni profunde cu alte fiinte umane. Cel mai bun lucru pe care il putem face cu viata noastra este sa ajungem la punctul de echilibru optim, unde servirea propriilor nevoi si servirea corpului intreg sunt congruente. Un corp nu supravietuieste prin sacrificarea celulelor care il servesc si o celula nu supravietuieste prin sacrificarea corpului care o gazduieste.

Interdependenta este un nivel mai inalt de constiinta decat independenta.

Leave a Reply