Realizari fara obiective

Intrebarea pe care foarte multe persoane o au este : cum realizez ceva fara a avea obiective? Si cel mai scurt raspuns este: la fel cum ai facut-o si pana acum – devii entuziasmat de ceva anume si il executi!

Cum realizam cu adevarat ceva. Obiectivele isi asuma responsabilitatea pentru realizarile noastre precum face un sef rau in raportul anual al unei companii. Dar cu totii stim cine a facut munca care a adus acele realizari – muncitorii. Seful a dat doar ordine si in general a stat in cale prin a pune multa presiune si prin a cere rapoarte ce consuma timpul inutil. Obiectivele sunt la fel – le acordam foarte multa responsabilitate in realizarile noastre, dar nu ele au facut munca. Poate ca ne-au oferit o directie, dar in cele din urma munca este facuta de noi zilnic. Elimina obiectivele din imaginea de ansamblu si priveste detaliile din cum se face munca si cum se intampla realizarile. Priveste pas cu pas cum se ajunge la ceea ce iti doresti sa realizezi:

  • Devii entuziasmat de ceva. Cateodata acest lucru se intampla cand iti fixezi un obiectiv, dar poate fi si prin alte moduri – inspiratie de la cineva, a fixa o provocare pentru tine, a te alatura unui grup ce face ceva excitant sau doar a te trezi si a dori sa faci ceva extraordinar.
  • Actionezi.
  • Poate ca raportezi noul tau lucru altor persoane – pe blog sau Facebook sau doar il spui verbal prietenilor.
  • Poate ca il vei face parte din viata ta pentru o perioada.
  • Actionezi si mai mult.
  • Spui persoanelor despre progresul tau.
  • Destul de repede ai facut ceva extraordinar.

Cu sau fara obiective. Multe persoane spun ca fara obiective nu am mai face nimic. Dar nu este adevarat. Eliberati de obiective este foarte putin probabil ca majoritatea dintre noi am sta degeaba si nu am face nimic. Acest lucru ne-ar plictisi – persoanele talentate si interesante vor sa faca ceva. Si asta am face – am deveni entuziasmati si am crea. Desigur ar exista si persoane care ar sta degeaba. Acele persoane isi fixeaza obiective si stau degeaba fara a realiza acele obiective apoi se simt vinovate cu privire la acest lucru. Si aceasta este ideea – chiar si cu obiective anumite persoane nu vor realiza nimic deoarece inca nu si-au dat seama cum sa se motiveze. Obiectivele nu fac acest lucru pentru tine, ele doar te fac sa te simti vinovat ca nu le-ai facut. Si chiar si fara obiective persoanele care sunt motivate sunt persoane care se entuziasmeaza si fac lucruri. Vor realiza ceva extraordinar indiferent de circumstante.

Devino entuziasmat si fa lucruri. Nu ai nevoie de obiective pentru a-ti spune ce sa faci. Stii ce trebuie sa faci. Trebuie doar sa te concentrezi si sa te pui pe treaba. Obiectivele te mentin concentrat pe ceva din viitor in loc sa fii prezent si sa te bucuri de ceea ce faci chiar acum. Obiectivele te mentin fixat pe o singura cale ce poate sa nu fie cea mai buna alegere peste o saptamana, o luna sau un an. Te mentin fixat pe un singur lucru mai degraba decat a fi deschis catre noi oportunitati, a fi flexibil pe masura ce ambientul se schimba, a fi liber sa urmaresti ceva de care esti pasionat, mai degraba decat a ramane cu ceva de care esti plictisit. A fi liber de obiective inseamna ca vei fi mereu entuziasmat de ceea ce faci. Si vei realiza foarte multe lucruri. Vei ajunge undeva extraordinar doar ca poate nu vei stii unde vei ajunge atunci cand incepi parcursul. Asa ca, devino entuziasmat si fa lucruri extraordinare.

Leave a Reply