Pune-ti sub semnul intrebarii convingerile

In adolescenta este normal sa incepi sa iti pui sub semnul intrebarii convingerile tale asupra realitatii. Poti incepe sa pui sub semnul intrebarii cultura in care ai fost crescut, convingerile spirituale mostenite de la parinti, societatea in care traiesti, poate chiar sa incepi sa ai convingeri politice puternice. Constiinta ta ajunge in punctul in care esti capabil sa incepi sa pui unele intrebari, in cautarea acelor lucruri ce crezi ca sunt adevarate pentru tine. Chiar daca persoanele din jurul tau sunt inca multumite cu actualul sistem si incerca sa te manipuleze in a crede acelasi lucru, constiinta ta, ajunsa la maturitatea emotionala, iti permite sa deosebesti ce este bine pentru tine. Trebuie sa incepi sa exerimentezi diferite sisteme de convingere si diferite contexte. Si asta pentru a vedea care este cel mai adaptat tie, care te reprezinta si care iti face mai usoara existenta. Trebuie sa gasesti acea combinatie de convingeri, care te fac sa te simti adevarat si puternic. Daca contextul este foarte bogat, acest lucru inseamna ca poti creste o varietate de ganduri si toate vor creste foarte bine. Cu alte cuvinte, daca contextul de fundal este destul de puternic, va da nastere la unele dintre cele mai bune obiective, pe care le-ai putea fixa. Si contextul tau, de asemeni, te va ajuta sa realizezi acele obiective. Toate contextele pe care le experimentezi au punctele lor forte si slabiciunile lor, la fel ca si convingerile din interiorul lor.

In functie de convingerile spirituale, convingerile politice, convingeri cu privire la familie, prieteni, etc, fiecare are contextul sau unic, specific. Si foarte probabil vei gasi un graunte de adevar in fiecare context, pe care il experimentezi, asa cum vei gasi si multe lucruri, care nu au sens. Iar obiectivul tau pe termen lung trebuie sa fie separarea lucrurilor ce nu au sens pentru tine, de adevarurile pe care vrei sa le incorporezi, in sistemul tau de convingeri. Si bineinteles, acest context va continua sa evolueze odata cu tine si cu trecerea anilor. Chiar daca vei intalni unele obstacole de-a lungul drumului, vei fi foarte multumit cu dezvoltarea si evolutia propriului tau context personal. Vei descoperi o calatorie placuta de creare constienta a propriului tau context, il loc de a accepta orbeste ceea ce ai invatat in copilarie.

Intotdeauna avem un context. A nu avea nici o convingere este tot un sistem de convingeri. Asa ca, daca te gandesti ca nu vrei sa ai un context, de fapt tocmai ai format o convingere, ce face parte din contextul tau, chiar acum. Daca ai o convingere de a nu crede in nimic, ai un context. O convingere intr-o realitate pur obiectiva, ce este separata de tine, este tot un context. Este tot o alegere.

Leave a Reply