Poliamorismul – Definire

In acest articol vom prezenta cateva idei  despre poliamorism, monogamia, casatorie si despre relatiile intime in general.

 

Ranirea- O problema ce ingrijoreaza multi oameni este posibilitatea de a fi ranit. Relatiile monogame pot duce la multe rani atunci cand ele nu merg bine si pare rezonabil sa presupunem ca poliamorismul ar putea multiplica aceste rani si mai mult. Acest lucru fiind posibil doar pentru ca sunt implicate mai multe inimi.

Un motiv pentru care oamenii se tem de a fi raniti, este pentru ca au avut anumite experiente neplacute in trecut si inca nu s-au refacut complet. O alta problema ar fi ca oamenii au o teama nejustificata in a rani pe altii, pentru ca au provocat dureri in trecutsi inca adapostesc multa vina si regret.

De ce este nevoie sa renuntam la frica si sa ne asumam curajul de a accepta riscuri noi in  relatii, in speranta de a experimenta nivele mult mai mari de bucurie? Practic trebuie sa revii in arena, sa faci tot ce poti fara a te ingrijora ca poti fi ranit. In timp calibrarea voastra se va imbunatati, vei deveni mai bun in a evita inimi frante si vei invata sa creezi bucurie in mod constant. Oricine va dori sa traiasca constient, va trebui sa accepte ca a fi zdrobit si distrus face parte din jocul vietii. Cand esti ranit cel mai bun lucru pe care il poti face este sa te ridici, sa te scuturi, sa iei in considerare ce ai invatat si sa revii cu mult mai multe rezolvari. Ranile se vindeca. Fie ranile pe care le-ai provocat, fie ranile provocate tie. Nu incerca sa construiesti o bariera in jurul inimii pentru a te proteja de a fi ranit. Nu incerca sa iti construiesti o armura pentru a te proteja de  durerea emotionala. Acest lucru te va inchide si mai mult si vei deveni insensibil. Accepta durerea, asculta ce iti transmite acea rana si invata sa cresti tu ca persoana, prin ea. Priveste rana ca pe un dar si nu ca pe o pedeapsa. Chiar si atunci cand te confrunti cu emotiile negative, poti vedea dincolo de ele, alege sa le raspunzi constient si cu dragoste  in loc sa reactionezi cu frica. Cu cat vei fi mai ranit, cu atat mai mult iti vei dezvolta abilitatea de a  alege dragostea. Inima umana are capacitatetea de vindecare. Daca lucrezi in mod constient la a te vindeca, vei ajunge mult mai repede si vei putea spune “ timpul vindeca ranile”.

Stim ca prin explorarea poliamorismului, exista o buna sansa ca cineva sa se simta implicat si ranit la un anumit moment, dar daca vrei sa imbratisezi pe deplin jocul vietii trebuie sa risti.

 

Monogamia- Daca sunteti monogami si fericiti este extraordinar. Unii oameni se intreaba daca un astfel de tip de relatie nu este plictisitoare. Poate fi, intr-un mod simplu de a vedea lucrurile, dar in general este de o exactitate rezonabila. Unii oameni au acceptat prescriptia generala dar au incins lucrurile si au constinuat sa fie monogami fara a se  plictisi. Pentru a incinge lucrurile trebuie sa inveti suficient de la viata cand este momentul pentru a  adauga, modifica, schimba si revizui abordarea relatiilor intime. Renuntarea la monogamie poate fi o schimbare radicala, ca si cum ai schimba cariera, de la dezvoltarea profesionala, la dezvoltarea personala.

 

Casatoria- Casatoria si monogamia sunt 2 concepte diferite si trebuie sa fiti atenti sa nu le confundati. Spre deosebire de monogamie, casatoria este o institutie legala inutila, ce face mai mult rau decat bine. Credem ca relatiile pe termen lung sunt un lucru minunat, insa casatoria este un vehicul slab de a le exprima. Casatoria poate fi un lucru bun pentru anumiti oameni. Cu toate acestea, pe termen lung este foarte probabil casatoria sa devina in mod constient o povara. Rata de esec in casnicie este destul de mare. Majoritatea casniciilor se termina cu divortul. Istoria demonstreaza de asemeni ca divortul devine mai usor si mai accesibil pentru multi oameni care doresc sa isi incheie casniciile. Institutia casatoriei este pur si simplu mult prea departe de sincronizarea cu realitatile relatiilor umane.

Problema casatoriei este ca impinge relatiile in domeniul legal, ceea ce este un esec categoric pentru ca este in contradictoriu cu insasi alegerea constienta.

Cuplata cu presiunea sociala, casatoria aplica o forma necorespunzatoare a fortei unei relatii. Adesea te poti simti prins si constrans de ramificatiile juridice si sociale ale casatoriei. Oamenii vi se adreseaza diferit  atunci cand te casatoresti. Odata ce ai fost infectat cu boala numita casatorie te vei astepta sa te asociezi cu o parte speciala a societatii, cu alti oamenii casatoriti.

Castigi anumite lucruri insa vei pierde multe libertati si acest lucru contravine vietii constiente ce prevede libertatea de a alege constient. O verigheta poate fi un simbol al atasamentului dar si al restrictiilor, ea arata atasarea pentru o singura persoana. Casatoria de asemeni are si un aspect posesiv “ sotul meu, sotia mea” . Este ca si cum ai devenit proprietatea cuiva. Practic, casatoria serveste mai mult ca o bariera in calea intimitatii decat a fi un factor intim.

 

Familia si copii-Unii oameni au in mod clar cunostinte despre faptul ca Poliamorismulpoliamorismul poate afecta copii. In acest domeniu, oamenii isi proiecteaza doar  propriile probleme catre cei din jur si majoritatea reactiilor sunt negative pentru ca nu se sincronizeaza cu realitatea si nici nu se refera la ea.

Experientele de-a lungul timpului spun despre copii ca le plac oamenii deschisi si interesanti, ce ajung intr-un fel sau altul in viata lor.

Ceea ce inseamna, cu cat mai multi oameni socializeaza cu ei cu atat mai mult le vor stimula dezvoltarea.

Poliamorismul-Ceea ce este foarte atragator la poliamorism este ca se aliniaza foarte bine la cele 7 principii universale de crestere.

1 Adevarul-Poliamorismul poate fi practicat cu o deschidere totala si deplina onestitate ce nu implica dezamagire. Este o parte naturala a patrimoniului nostru ca fiinte umane. Sa ne introarcem spatele si sa o criticam nu are sens. Aceasta este conditionarea noastra sociala de a vorbi, nu adevarul autentic.

2 Dragostea-Poliamorismul inseamna mai multe iubiri. Sa creezi, sa mentii conexiunile amoroase autentice este esenta. Poliamorismul rezoneaza cu emotia si spiritualitatea.

3 Puterea-Poliamorismului este o experienta de crestere majora, sa afli despre ea, sa o practici, indiferent de gradul de succes. Iti va solicita o dezvoltare continua a autodisciplinei, a comunicarii, a aptitudinilor. Este o cale de a construi taria de caracter si nu slabiciunea.

4 Identitatea (dragoste + adevar)-Poliamorismul este alimentat cu identitate spre deosebire de monogamie. Monogamia este exclusiva in timp ce poliamorismul este inclusiv, conexiunile ce se vor bloca se pot accepta. Polifidelitatea este putin cuprinzatoare insa in comparatie cu monogamia, aceasta o depaseste.

5 Autoritatea (adevar + putere)-Deoarece poliamorismul este experimental, acesta se aliniaza excelent cu principiul autoritatii. Aceasta implica sa fii autorul constient ale unor noi relatii. Autoritatea personala in domeniul relatiilor se va extinde mai mult pe calea poliamorismului decat pe o relatie monogama.

6 Curajul (dragoste + putere)- Este aceasta cale una curajoasa sau una tematoare? Ar trebui sa fie destul de evident ca a fi prins in poliamorism ai nevoie de curaj, este practic un pact cu inima  si poti afla ca monogamia necesita curaj pentru tine personal.

7 Inteligenta ( adevar + dragoste + putere )- Este poliamorismul o alegere inteligenta? Da! In cazul in care drumul este urmat cu sinceritate, dragoste si putere.

Acest lucru provoaca o crestere pozitiva pentru toti cei implicati. Sa alegi poliamorismul implica un curs de dezvoltare, o noua fata pentru auto-exprimarea clasica. Atunci cand functioneaza are potentialul de a crea frumusete, de a stimula relatiile inteligente cu multi oameni. Unul din principalele motive pentru care am ales sa urmam poliamorismul este  faptul ca in raport cu monogamia, aceasta cale va va ajuta la cresterea personala cu cele 7 principii.

 

Obiectivul principal este de a deveni la fel de veridic, iubitor si puternic in caracter cat poti fi si sa impartasesti ce ai invatat ca pe o mostenire a umanitatii.

 

Sexul- In poliamorism este vorba doar despre sex? Pentru unii oamenii varietatea sexuala poate fi principala atractie a poliamorismului. In ansamblu acest punct de vedere este unulfoarte imatur asupra relatiilor intime. Multi oamenii din comunitatea seductiei intru in poliamorism unde interesul principal pare a fi “ semanarea ovazului salbatic”. Cu siguranta poate fi distractiv sa va bucurati de o abundenta sexuala pentru un timp, dar dupa ce ati vazut totul, acest nivel de superficialitate intima va creste alterat si te vei simti gol si cu dorinta de a avea ceva mai mult.. Acest lucru va conduce multi oameni catre o relatie stabila, monogama. Ei realizeaza ca doresc o conexiune mai profunda, ce trece dincolo de dorinta de a face mult sex. Multi oameni considera sexul un subiect tabu, iar sexualitatea poate expune multe deficiente asupra respectului de sine, in special probleme legate de imaginea corpului. Noi credem ca este minunat sa ai dorinte sexuale, sexualitatea fiind un semnal de conectare unul cu celalalt.

 

Intimitatea fizica- Cu toti avem multe canale prin care putem oferi si primi iubire. Punctele noastre forte si cele slabe depind de locurile unde ne-am concentrat eforturile de auto-dezvoltare de-a lungul anilor. Intimitaea fizica este unul din acele canale expresive, disponibile  si destul de puternice. Desigur exista o multime de alte moduri de a primi si oferi iubire. Poliamorismul este una din acele multe cai in acest moment fiind calea cea mai elaborata pentru explorare

 

Egoismul-Este poliamorismul o alegere egoista?  Daca doriti sa  fiti egoisti, pastrati-va descoperirile si realizarile pentru voi. Veti realiza ca intimitatea nu este egoista daca impartasiti valoare cu partenerul vostru. Gandurile egoiste apar in cadrul lipsei respectuliui de sine, cand presupunem ca iei ceva de la oameni si nu oferi valoare in schimb. Cel mai egoist lucru pe care il poti face este sa te retragi dintr-o relatie si sa pastrezi valoarea pentru tine. Conectarea cu cei din jur este darul tau de a impartasi.

 

Relatiile cu persoane de sex opus- Putem clasifica aceste relatii pe mai multe roluri. Unul din aceste roluri este de a fi un profesor. Acest model global este unul placut, insa intr-o relatie intima este nevoie de echilibru intre cei doi. Rolul salvatorului este unul greu, vei dori sa ajuti oameni la nevoie, insa acest lucru va intarzia cresterea persoanei de langa tine.

Modelul general de relatie este cel de impartasire, o crestere reciproca.

 

Relatiile cu – persoane de acelasi sex A existat un moment in viata voastra cand v-ati gandit la a avea o relatie cu un o persoana de acelasi sex? Avem mult respect pentru persoanele care urmeaza acest stil de viata, deoarece acestea prezinta multe provocari de crestere personala si multe oportunitati. Asadar nu avem multe de spus despre acest lucru deoarece nu exista experiente pentru a putea merge mai departe. In unele moduri intimitatea impartasita cu o persoana de acelasi sex nu merge atat de departe ca o experienta cu o persoana de sex opus. Exista ceva intre legatura barbat-femeie atunci cand exista atractia fizica si este o parte a ecuatiei ce ajuta sa creeze o legatura mult mai profunda. Exista anumite lucruri pe care oamenii pur si simplu nu trebuie sa le explice. Ce face ca relatia barbat-barbat sau femeie-femeie sa aibe o comunicare simpla pe care persoana de sex opus nu ar intelege-o indiferent de explicatiile aduse. Ceea ce nu veti realiza este ca cel mai eficient sfat despre cum sa te  conectezi cu o persoana de sex opus, invariabil acesta vine din partea unei persoane de acelasi sex. Este destul de clar stabilit in comunitatea seductiei, daca intrebi o femeie ce ii se pare atractiv, cu siguranta vei primi sfaturi din inima, sincere, dar cel mai probail aceste sfaturi vor esua in momentul in care le vei aplica. Adevarul fascinant este ca barbati ce se inteleg bine cu femeile le vor intelege semnificativ mai bine decat majoritatea altor femei.

Una din cele mai profunde legaturi cu barbati apar atunci cand discutam cu femeile. Din pacate insa suntem conditionati social, ceea ce face ca barbatii si femeile sa realizeze o conexiune deficitara unul cu celalalt. Suntem atat de denaturati in credintele noastre, incat ni se spune cum sa se conectam, sa le blocam si le respingem ca si cum ar fi irealizabile. Cand este in cele mai bune conditii, comunitatea seductiei invata barbatii cum sa comunice cu femeile in asa maniera incat sa evite toate blocajele pe care femeile le creaza deobicei. Rezultatul final va fi o conexiune reala de intimitate ce poate fi impartasita, si de care sa te bucuri. Aceste polaritati sexuale diferite  pot implica diferite strategii  de conexiune dar nu sunt complet compatibile.

 

Reactiile celorlalti- Evident poliamorismul este un subiect ce poate polariza oamenii si cu siguranta va crea controverse.

 

Aprofundarea- Un lucru ce ar trebui facut cu siguranta este sa ajungeti sa va conectati cu oameni ce traiesc in poliamorism, sa invatati de la ei, sa va cultivati multiplele relatii intime. Pentru a reusi sa aveti succes pe acest drum va trebui sa va cultivati noi conexiuni cu oamenii ce sunt fericiti cu poliamorismul.

Leave a Reply