Petrece-ti timpul cu familia si cu cei dragi

Cand a fost ultima data cand ai spus familiei tale si prietenilor apropiati ca ii iubesti? Orice ai raspunde, fa-o astazi.

Recent, bunicul meu a fost internat la spital, cateva zile dupa implinirea varstei de 80 de ani, cu probleme de inima. A mai avut o interventie chirurgicala in trecut,iar acum o alta interventie ca in trecut peste care a trecut cu bine. Dar poate sa-i vina ziua oricand, ziua cand poate va fi prea tarziu sa-i spun cat de mult a insemnat pentru mine.

Nu lasa sa vina acea zi fara sa le spui ce inseamna ei pentru tine.

Stiu ca pentru multi dintre noi, a exprima aceste tipuri de sentimente nu este usor. Este adevarat si pentru mine, dar am incercat sa sparg aceste bariere. Chiar daca este prea dificil pentru tine, recomand ca sa iesi cu familia sau cu prietenii pe care ii pretuiesti. Vorbeste-le. Asculta-i. Intelege-i.

Petrecand timp cu cineva arata ca iti pasa, arata ca sunt destul de importanti pentru ca ti-ai gasit timp printre alte lucruri din programul tau incarcat. Si daca mergi mai departe si empatizezi cu ei printr-o conversatie buna, aceasta spune si mai mult. De multe ori tine de actiunea ta, nu doar de cuvinte, care spune ceea ce inima simte.

A-ti gasi timp pentru a relationa cu persoanele pe care le iubesti o sa-ti aduca fericirea. Cu cat o faci mai des, cu atat vei fi mai fericit.

De cand sunt un notoriu realizator de liste si pentru ca multe persoane sunt ocupate si ar putea avea nevoie de ajutor, am scris niste sfaturi:

1. Ai 10 minute libere? Apeleaza-i. Un apel este o modalitate usoara de a contacta pe cineva. Este o conversatie fara nevoia de a calatori. Ce inventie! :)

2. Ai 30 de minute libere? Poate nu ai sansa sa faci asta in fiecare zi, dar macar o data pe saptamana, aloca 30 de minute pentru a vizita pe cineva (apeleaza-l intai, pentru ca sa nu-i gasesti in lenjeria intima). Pur si simplu viziteaza-i.

3. Ai cateva ore libere? Ia masa impreuna sau mergi undeva cu o persoana iubita. Cati dintre noi nu au cateva ore libere in fiecare luna? Weekend-urile, serile, trebuie sa fie ceva timp pe care-l petrecem in fata televizorului sau cautam pe internet in deriva. Ia din timpul acela si aloca-l unui prieten sau membru al familiei.

4. Concentreaza-te cu adevarat pe ei. Nu iti petrece timpul cu cineva gandindu-te la serviciu, blog-ul tau sau la sarcinile pe care le ai de realizat. Fii atent la acea persoana. Asculta. Fii cu adevarat acolo, in acel moment cu acea persoana. Deoarece acel moment nu-l vei mai avea, asa ca petrece-l intr-un mod intelept.

5. Spune bancuri, fa ceva distractiv si spontan. Incearca sa ai un timp pe cinste impreuna!

Leave a Reply