Obstacolul Social

Obstacolul social se intampla atunci cand suferi o schimbare personala semnificativa, dar toti din jurul tau te trateaza la fel.

Sa presupunem ca te-ai hotarat sa iti schimbi cariera. Chiar daca vei continua sa lucrezi la vechea cariera, mental, deja ai facut un nou salt si este doar o chestiune de timp pana cand realitatile exterioare vor reflecta asta. Dar oamenii din jurul tau nu au realizat inca schimbarea. Nu este inca reala pentru ei, asa ca vor continua sa interactioneze cu tine ca si cand nu ai facut niciodata acea schimbare. Fiecare schimbare semnificativa exterimentata va avea un corespondent in nivelul obstacolelor sociale. Ori de cate ori o persoana face schimbari majore in viata lor, pentru restul lumii pot trece ani ca acestia sa tina pasul. Acest lucru este in special adevarat cu familia si prietenii pe care nu ii vezi des. Modelul lor mental a ceea ce esti este de natura sa fie in spatele a ceea ce esti cu adevarat.

O alta cauza a obstacolului social este atunci cand apar ramasite ale vechii tale persoane lasate in urma oferindu-le oamenilor o bucatica a ceea ce ai fost tu odata, si nu mai esti acum. Multe din ideile la nivel inalt sunt inca adevarate, dar cu cat detaliile sunt mai specifice cu atat sunt mai mult absorbite. Oamenii dezbat periodic vechile ideei ca si cum ar fi cele moderne. Unele lucruri pe care oamenii si le atribuie este sa se amuze intr-un mod trist. Cu cat timpul trece se indeparteaza tot mai mult participand la ceea ce obstacolul social ii atribuie.

Obstacolul vietii este in principal o pacoste, dar poate fi mult mai grav, in cazul in care ameninta cu incetinirea sa si eliminarea progresului. Poti alege sa il accepti sau sa il ignori si functioneaza atunci cand ai de a face cu colegi, rude ce ii vei lasa in urma oricum. Dar daca ai de a face cu prietenii sau membri ai familiei ce iti vor sta in preajma un timp, recomandam sa faci ceva sa intrerupi modelul vechi de a se referi la tine, si creaza un spatiu ca ei sa poata sa te cunoasca, sa cunoasca noua ta persoana.

Care este cea mai buna metoda de a intrerupe modul cuiva de a se referi la tine? Cea mai evidenta abordare este sa corectezi verbal persoana si sa ii reamintesti schimbarea ta. Acest lucru functioneaza cu unii oameni, dar de multe ori poti constata ca nu toti constientizeza. Una din abordarile eficiente este inversarea ta si cealalata persoana sa realizeze ca modul lor de a te privi este depasit. Referindu-te la ei cu umor, reflectandu-le astfel greselile nu intr-un mod exagerat De exemplu poti trata un prieten divortat ca si cum ar fi inca casatorit. Asta le-ar putea atrage atentia si ii poate incuraja sa isi actualizeze nivelul mental a ceea ce sunt acum. Putina tachinare functioneaza asupra oameniilor cu un simt al umorului sanatos. Dar o explicatie mai simpla si sincera, tinde sa functioneze cu oamenii ce sunt sensibili la emotiile altora.

Leave a Reply