Obiceiurile proaste ne doboara, dar incurajeaza o schimbare

Cartile despre productivitate si site-urile web vorbesc despre crearea obiceiurilor care sustin o viata mai buna.

  • Daca gandesti pozitiv atunci vei avea o perspectiva mai buna asupra vietii.
  • Daca faci exercitii fizice in fiecare zi vei avea mai multa energie.
  • Daca ramai organizat vei reduce stresul.

Problema este crearea obiceiului. Este usor sa citesti ceva ce suna bine, dar este mult mai greu sa implementezi. Avem probleme in crearea obiceiurilor bune deoarece este mai usor sa continuam sa facem ceea ce facem. Daca continui sa faci ceea ce faci probabil ca vei trai o viata decenta. Este ceea ce isi doresc majoritatea persoanelor oricum. Asa ca, de ce sa faci alegerea de a crea noi obiceiuri?

Rutina. Cand cineva are o zi proasta se duc acasa si fac fata acelei zile in felul lui apoi se trezesc si incep o noua zi, de obicei o zi mai buna. Chiar si atunci cand ziua proasta continua, eventual efectele negative ale zilei respectiva se vor termina, deoarece si starea de spirit a persoanei respective se va schimba. Persoanele devin din nou fericite si uita sa isi imbunatateasca viata. Nu vor face schimbari majore decat atunci cand zilele proaste vor continua una dupa alta si le vor face viata insuportabila. Multe persoane se plang in legatura cu locul lor de munca, dar nu fac nimic deoarece durerea nu este suficient de acuta. Nu vor sa lucreze la schimbarea obiceiurilor deoarece tot ceea ce vad este si mai multa durere. Vad o serie de tipare comportamentale stravechi care nu merita sa fie schimbate. Sunt obisnuiti cu emotiile cu care au avut de a face in ultimii 10, 30, 50 de ani. Nu vor sa se avante intr-o furtuna emotionala din care este posibil sa iasa dezamagiti de ei insisi.

Tema zilei. Daca insa vrei sa schimbi vecile tipare si obiceiurile proaste atunci trebuie sa incepi cu cate o tema pe zi. Daca, de exemplu, iti este dificil sa iei parte la o sedinta de 2 ore trebuie sa incetezi sa iti faci griji cu privire la emailurile care se vor aduna sau potentiala pierdere de timp de la aceasta sedinta. Trebuie sa gasesti moduri de a te bucura de sedinta respectiva. Poate ca inca iti va fi greu sa participi activ la sedinta, dar acum ai o alternativa pe care nu o poti ignora. Iti imputernicesti curiozitatea. Trebuie in fiecare zi sa te concentrezi pe tema ta si sa gasesti acel lucru care iti starneste curiozitatea si care te va face sa vezi anumite lucruri intr-o lumina noua. Atunci cand vei inceta sa incerci sa te imbunatatesti prin eliminarea obiceiurilor proaste si doar adaugi o noua unealta emotionala, vechiul obicei in cele din urma va fi eliminat din constiinta ta. Noua ta constientizare iti va da o noua directie a gandurilor si va incuraja productivitatea. Fiecare loc de munca va avea persoane si sarcini enervante, dar depinde de tine sa extragi cat mai multa bucurie posibila din aceste situatii.

Leave a Reply