O metoda frumoasa de a gasi pacea interioara

De cate ori te-ai suparat deoarece cineva nu si-a facut treaba bine, deoarece copilul tau nu se comporta asa cum trebuie, deoarece consoarta sau prietenul tau nu se ridica la asteptarile tale? De cate ori te-ai enervat cand cineva nu a facut un lucru asa cum il faci tu? Sau cand ai planificat ceva in cel mai mic detaliu, dar nimic nu a iesit asa cum iti doresti? Acest tip de furie si iritatie ni se intampla tuturor. Face parte din experienta umana. Si nu este intotdeauna usor sa gasesti pacea. Cauza stresului nostru, maniei si iritatiei vine atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori, asa cum ne asteptam sa se intample. Gandeste-te de cate ori acest lucru a fost valabil si pentru tine. Dar solutia este simpla: asteapta-te ca lucrurile sa mearga prost, asteapta-te ca lucrurile sa decurga diferit fata de ceea ce ai planificat sau ai sperat, asteapta-te la neasteptat. Si accepta-l. Atunci cand frumosul pahar pe care il duci inevitabil cade si se sparge poate ca te vei supara. Dar acest lucru nu se va intampla daca vezi paharul ca fiind deja spart in ziua cand il cumperi.

Fii un calator in timp sau cineva care are imaginatia unui calator in timp si vezi viitorul acestui pahar. Din mometul cand il cumperi pana in mometul in care inevitabil se va sparge. Si cand se sparge nu vei fi suparat sau trist deoarece va fi deja spart in mintea ta din momentul cand l-ai cumparat. Si vei realiza ca fiecare moment cu el este unul pretios.

Asteapta-te ca copii tai sa greseasca – toti copii o fac. Si nu te enerva cand gresesc, cand nu fac ceea ce „ar trebui„ sa faca, pentru ca ei trebui sa greseasca.

Asteapta-te ca consoarta ta sa fie mai putin decat perfecta.

Asteapta-te ca prietenul tau sa nu fie cateodata prezent pentru tine.

Asteapta-te ca lucrurile sa nu functioneze conform planului.

Asteapta-te ca persoanele sa fie cateodata nepoliticoase.

Asteapta-te ca colegii de munca sa nu faca cateodata ceea ce trebuie.

Asteapta-te ca colegii de apartamet sa nu isi spele vasele sau sa isi adune hainele.

Asteapta-te ca paharul sa se sparga.

Si accepta totul.

Nu vei schimba aceste lucruri inevitabile, ele se vor intampla in cele din urma. Si daca te astepti sa se intample, chiar sa le vezi ca deja intamplate inainte de a se intampla, nu te vei supara. Nu vei exagera. Vei raspunde corespunzator, dar nu vei exagera. Poti sa vorbesti cu respectiva persoana despre comportamentul ei si sa le ceri sa ia in considerare sentimentele tale cand fac aceste lucruri. Dar nu deveni excesiv de emotiv si nu exagera insemnatatea lucrurilor. Vei zambi si vei gandi „ ma asteptam ca acest lucru sa se intample, paharul era deja spart si accept acest lucru.”

Vei gasi astfel pacea interioara si acest lucru este o surpriza binevenita.

Leave a Reply