Non-productivitatea: 8 lucruri de facut

Fiecare dintre noi are zile cand te simti lenes si nu vrei sa lucrezi la nimic sau la lista “to-do”. Ieri, de exemplu, a fost o zi de tipul acesta – Nu am plublicat niciun articol (si cativa cititori m-au luat la rost pentru asta), am facut ceva treaba, dar nimic din ce mi-am planificat.

Cateodata nu dormim suficient, nu avem motivatie si cateodata suntem distrasi de jocuri noi.

Asa ca tu ce faci? Azi, ne vom uita la una din strategiile mele pentru o zi non-productiva.

In continuare sunt modalitatile mele favorite pentru a umple o zi non-productiva:

1. Gaseste ceva distractiv de facut. Daca te simti nemotivat, se poate ca lucrurile de pe lista to-do sa te plictiseasca. Trebuie sa gasesti ceva distractiv de facut! Aceasta poate fi o provocare pentru multi, dar uite cum se face: fa un pas inapoi, inchide ochii si lasa mintea sa-ti fuga. Ce ar fi distractiv de facut azi? Cum poti iesi din rutina ta zilnica? Care este pasiunea ta? Ce ar fi ceva nou pentru tine? Lasa ideile sa curga, apoi scrie-le. Apoi alege ceva distractiv din lista chiar daca nu este ceva urgent este mai bine decat a nu face nimic!

A fi captivat de ceva este modalitatea cea mai buna de a iesi din acea lipsa de motivatie demoralizanta. Gaseste-ti pasionea si urmeaz-o!

2. Elimina distragerile. Ce anume te distrage azi? Chiar daca ai gasit un site nou, un forum… daca gasesti o modalitatea de a elimina acea distragere, poti realiza mult mai multe. Este greu, stiu. O buna metoda: gaseste un prieten sau un coleg care sa te faca sa elimini acea distragere. O alta metoda buna: deconecteaza internetul. Stiu ca fac mult mai multe cand fac asta :)

3. Pune ceva groaznic in topul listei tale. Daca este ceva ce am pus deoparte pentru un timp, ceva ce imi provoaca frica, pun asta in topul listei de azi si pun alte lucruri sub aceasta.

4. Relaxeaza-te. Ok, nu realizezi nimic azi. Se termina lumea? Cateodata, mai ales daca lucrezi mult , creierul tau are nevoie de odihna. Ia-ti acea zi libera! Reimprospateaza-te. Daca poti sa-ti iei liber, fa-o! Te vei simti reincarcat.

5. Fa o plimbare. Cateodata ai nevoie sa-ti pui sangele in miscare. A sta la birou toata ziua nu este prea sanatos. Ridica-te, plimba-te, mergi afara daca poti. 10 minute de aer proaspat te poate relaxa si te pregateste din nou de lucru.

6. Fa un dus. Daca lucrezi acasa este foarte tentant sa te ridici si sa lucrezi in pijamale. Dar daca nu te simti curat, nu te vei simti productiv. Asa ca fa un dus! Te vei simti mult mai bine si gata pentru lucru. Este extraordinar sa vezi ce diferenta poate face un dus si un barbierit!

7. Trage un pui de somn. Ultimul instrument non-productiv. Daca poti trage un pui de somn, te poate ajuta. Ma simt reimprospatat si mult mai pregatit sa fac fata lucrului care imi sta in fata.

8. Asculta muzica. Nimic nu te face sa te simti mai bine decat o muzica buna. Serios, incearca.

Leave a Reply