Invinge sindromul “Nu reusesc sa gasesc satisfactie”

Ai sentimentul ca viata nu este suficient de excitanta? Ca poate pierzi ceva important pentru ca nu reusesti sa fii motivat? Nu esti singurul.

Cum sa devii excitat cu privire la viata in general? Aceasta este o intrebare extrem de grea. Si nu exista doar un singur raspuns. Poti sa folosesti cateva dintre lucrurile de mai jos care te pot ajuta de devii din nou motivat:

  1. Fa schimbari pozitive mici. Aceste este oarecum un paradox. A face schimbari pozitive mici cum ar fi sa mananci un pic mai sanatos, sa faci un pic de exercitii fizice, sa creezi cateva obiceiuri mici de productivitate sunt moduri grozave de a deveni din nou excitat cu privire la viata ta. Dar nu este nevoie de ceva motivatie si entuziasm sa incepi chiar si aceste mici schimbari? Da este nevoie de putin din acestea. Daca incepi cu ceva mic nu vei avea nevoie de multa motivatie. Doar incepe. Curand vei descoperi ca doar actul de a te pune in miscare si a face ceva iti va oferi motivatie si in curand vei fi intr-o spirala pozitiva de schimbare.
  2. Alunga gandurile negative. Gandurile negative sunt toxice intr-o existenta excitanta. Nu poti sa ai toate aceste ganduri negative sa sa speri ca te vei bucura de viata. Trebuie sa alegi un lucru sau pe celalalt. Alegerea este a ta. Vrei sa gandesti negativ sau vrei sa iubesti viata si sa faci lucruri extraordinare, sa devii entuziasmat cu privire la tot ce te inconjoara? Este o alegere si este nevoie de constientizare. Fii constient de gandurile tale si cand te surprinzi avand ganduri negative elimina-le si inlocuieste-le cu ganduri pozitive.
  3. Priveste partea minunata a lucrurilor. Totul in jurul tau are o latura minunata si trebuie doar sa o privesti pentru a realiza cat esti de norocos. Internetul a cazut? Este un lucru minunat – vei fi mult mai productiv si vei petrece mult mai mult timp cu persoanele dragi din viata ta. Ti-a murit o ruda apropiata? Este un moment minunat de a sarbatori viata pe care acea persoana a dus-o, influenta pe care a avut-o asupra persoanelor, sa reflecti asupra vietii tale. Priveste partea plina a paharului.
  4. Fa exercitii fizice. Nu toata lumea este un fan al exercitiilor fizice, dar trebuie sa stii ca acestea pot face miracole. In timp ce multe persoane fac exercitii pentru a imbunatatii aspectul fizic, exista mult mai multe lucruri in spatele exercitiilor fizice. Pot fi extrem de amuzante cand le faci, te simti mai sanatos si mai plin de energie si poti capata o perspectiva nou asupra vietii tale in general. Incepe cu doar 10 minute pe zi si vei vedea cat de mult va energiza viata ta.
  5. Apreciaza persoanele dragi. Acorda-ti timp pentru a aprecia persoanele dragi tie si daca nu ai petrecut timp cu ele in ultima perioada fa acest lucru astazi daca este posibil. Te vei simti mult mai bine si mai relaxat si vei fi mult mai entuziasmat de viata din jurul tau.
  6. Urmareste o pasiune. Indiferent de care este pasiunea ta, urmareste-o cu entuziasm. Daca nu stii care este pasiunea ta trebuie sa incepi sa explorezi si sa incerci lucruri noi. Va merita efortul.
  7. Vorbeste si munceste cu alte persoane excitante. Daca esti inconjurat de persoane negative, cinice, atitudinea lor va influenta si atitudinea ta. Dar daca muncesti cu persoane pozitive si care sunt entuziasmate de ceea ce fac, atunci si tu vei deveni entuziasmat.
  8. Acorda-ti timp sa iti reincarci bateriile. Cateodata te simti sleit de puteri si nu poti sa devii excitat cu privire la orice. Acesta este un moment bun sa iei o pauza daca poti, sa iesi din rutina ta normala. Nu trebuie sa iti iei o vacanta exotica. Doar iesi afara in natura, reflecta asupra vietii, realizeaza cat este de minunata. Creeaza, relaxeaza-te, distreaza-te, nu fa nimic. Cand vei termina te vei simti mult mai bine si vei vedea lucrurile intr-o noua perspectiva.
  9. Obtine un raspuns de la alte persoane. Laudele si critica constructiva pe care o primesti de la alte persoane te poate ajuta sa te imbunatatesti si sa devii mult mai motivat in ceea ce faci. Si cu cat sunt mai multe aceste pareri cu atat mai bine.
  10. Ajuta alte persoane. Este incredibil de multumitor sa ajuti alte persoane chiar si intr-un mod marunt. Chiar daca munca ta nu este dedica sa ajute alte persoane gaseste timp liber sa te oferi voluntar si gaseste moduri de a face lucruri dragute pentru persoanele dragi. Iti va face viata mult mai frumoasa.

Leave a Reply