Ineficienta lucrului de a fi prea curios

Poti observa foarte usor ca pierzi mult timp controland acelasi lucru, prea des in decursul unei zile. Cum ar fi verificarea e-mailurilor cand deja le-ai procesat odata in zi, controlarea blogurilor sau a stirilor dupa ce a trecut doar o ora de la ultima verificare.

Pe de o parte este grozav sa ai informatii imediate la dispozitie, dar observarea stirilor ce se schimba mereu iti poate consuma timpul inutil, daca faci acest lucru in execes. Cateodata te poti surprinde ca esti infectat de gandacul curiozitatii, mereu dorind sa stii ultimele informatii, fara nici un motiv aparent. Te surprinzi controland inconstient variate informatii, mult mai frecvent decat ai avea nevoie. Poate ca aceasta este o forma ciudata de perfectionism.

Poti opta pentru determinarea in mod constient a timpului necesar si de cat de des trebuie sa verfici aceste date. Multe dintre informatii sunt importante si este bine sa le verifici zilnic. Dar doar pentru ca aceste date se actualizeaza in timp real, nu inseamna ca trebuie sa mentii o alimentare in timp real a creierului cu aceste informatii.

De asemeni, poti descoperi ca a lucra la cele mai importante sarcini ale tale la inceputul zilei si a lasa sarcinile de rutina pentru mai tarziu, este mult mai productiv. Doar 10 minute in fiecare zi, pierdute pe controlarea inutile a informatiilor se strang intr-o saptamana pe an pierduta cu lucruri inutile.

Daca intentionezi pur si simplu sa faci o schimbare, aceasta va functiona pentru cateva zile, dar apoi te vei intoarce la vechile obiceiuri. Asa ca, in primul rand foloseste o tehnica de conditionare a comportamentului, in acest caz legandu-l de o anume perioada a zilei. De exemplu, pentru verificarea stirilor o poti face doar o data in zi. Iar daca faci acest lucru la sfarsitul zilei de lucru, productivitatea ta nu va avea de suferit. Pentru alte lucruri, precum verificarea e-mailurilor, postei, etc poti sa le faci de doua ori in zi.

In mod sigur multe persoane au sarcini de rutina pe care le fac mult mai des decat este necesar, dar poate ca sarcinile sunt tot importante si nu pot fi eliminate in intregime. Incearca sa legi aceste actiuni de anumite momente pe parcursul unei zile. Ori inainte ori dupa o activitate zilnica, precum mesele si pastreaza acest obicei macar pentru trei saptamani. Acest lucru va rupe vechiul obicei si vei stabili altele noi.

Leave a Reply