Implica- te oricum, chiar daca crezi ca nu va ajuta

Daca iti incepi propria afacere, un sfat bun este sa te implici intr-un fel de organizatie de comert non-profit, astfel incat sa te inconjori de potentiali mentori. O buna organizatie te poate propulsa masiv inainte in afacerea ta. Trebuie sa incerci aceasta experienta din interior, pentru a vedea cu adevarat beneficiile. Chiar daca ai dubii cu privire la acest lucru, incearca totusi. Poate ca vei pierde mult timp si nu vei realiza mare lucru, dar daca acesta abordare functioneaza si iti va dezvolta afacerea mult mai mult decat ai sperat.

Un buna modalitate de a incepe este sa iti gasesti o organizatia pe gustul tau. Acea organizatie care se ocupa in mod special cu tipul de afacere pe care o inteprinzi. Poate ca o asociatie a producatorilor, poate ca un fel de camera de comert. Chiar daca te astepti ca nu va face foarte multe pentru tine aceasta implicare, totusi acorda-i timpul necesar pentru a-ti demonstra posibilitatile. Poate ca esti inscris intr-o astfel de organizatie, dar doar ca un membru pasiv, ce doar primeste stirile lunar. Pentru a beneficia de un ajutor substantial in afacerea ta trebuie sa devii un membru activ. Trebuie sa te concentrezi pe a darui.

Pe a-ti dona timpul si cunostintele in beneficiul altor membrii, ce se afla in organizatie pentru a invata si a se dezvolta. Ofera-te volutar pentru pozitii in comitet sau pozitii de coordonator si fa-ti munca intr-o maniera excelenta. Vei gasi cei mai pregatiti oameni in rolurile de conducere ale organizatiei. Si prin colaborarea cu ei vei avea acces la acestia si vei invata foarte multe de la ei. In plus iti ofera si posibilitatea de a socializa, creand posibilitatea unor parteneriate in afaceri sau posibili clienti. Trebuie doar sa te oferi voluntar si sa oferi ceva de valoare. Participa la discutii si cauta moduri de a deveni mai implicat. Atunci cand comunici dorinta si entuziasmul de a contribui, ceilalti membrii vor aprecia si te vor rasplati cu sfaturi si cunostinte. Un obiectiv clar si dedicat isi va crea propria cale spre realizare. Poti aspira si la o functie de conducere in cadrul organizatiei, daca esti suficient de devotat cauzei. Si timpul pe care il dedici ca voluntar iti va fi rasplatit prin cresterea cifrei de afaceri. Deoarece iti vei schimba intreg planul pe baza ideilor si atitudinii pe care o percepi de la ceilalti membri. Atunci cand nu exista competitie poti fi mult mai increzator in propria afacere. Si vei descoperi mult mai usor cum poti ajuta alte persoane prin intermediul acesteia. Vei fi mult mai motivat spre succes, deoarece esti inconjurat de persoane care deja au ajuns la succes. Si astfel vei deveni multĀ  mai deschis la sfaturile altor persoane, ce au rezultate mult mai bune decat tine, chiar daca initial crezi ca acel sfat nu ti se aplica. Poate ca aceste persoane stiu ceva ce tu nu stii, inca.

In mod frecvent poti observa ca atunci cand te concentrezi pe a lua, te gasesti inconjurat de austeritate. Dar cand te concentrezi pe a da, intotdeauna vei descoperi abundenta. Atunci cand nu iti dezvolti propria afacere doar pentru bani, atunci vei gasi cu adevarat abundenta.

Daca doresti un sfat in cariera ta sau in afacerea ta, implicate intr-o organizatie de comert si ofera-te voluntar. Si daca crezi ca nu va face o mare diferenta, implicate oricum.

Poate ca alte persoane stiu ceva ce tu nu stii.

Leave a Reply