Imbunatatirea abilitatilor sociale

Poate ca cel mai bun sfat pe care il puteti primi, cu privire la imbunatatirea abilitatilor sociale este pur si simplu: Fa practica. Poti studia tehnici, precum potrivirea de caracter sau reflectia inaintea discutiilor, pentru a construi un raport social. Si poti memoriza acronime, daca este mai usor pentru tine sa retii pasii de baza. Dar acestea totusi, nu sunt chiar atat de folositoate. Este foarte probabil sa te faca sa te simti si mai constient de sine. Daca esti in cadrul de spirit corect, de la inceput, in mod natural vei performa actiunile corecte, precum a zambi si a reflecta.  Dar, daca trebuie sa te gandesti la ele, atunci esti in mentalitatea gresita. Cu practica, vei dezvolta mai mult confort intr-o varietate de situatii sociale. Si atunci vei deveni confortabil, vei fi in mod natural tu insuti. Si aceasta este baza unei comunicari interpersonale eficiente – fii tu insuti si simte-te perfect confortabil cu ceea ce esti si ce aduci in conversatie.

Cand te simti in totalitate confortabil cu cine esti, ego-ul tau se dizolva. Nu te gandesti deloc la tine, cum arati, cum suna vocea ta, etc. Te gandesti la subiectele pe care le discuti si la cealalta persoana din discutie. Si acest lucru este adevarat, fie ca ai o discutie cu un prieten vechi, fie ca tii un discurs in fata a sute de persoane.

Cand te simti confortabil cu tine insuti, concentrarea ta este pe comunicare si pe cealalta persoana, nu pe tine insuti.

Pe masura ce faci practica si castigi mai multa experienta intr-o varietate de situatii sociale, necunoscutul va deveni cunoscut. Vei fi capabil sa te simti confortabil in noi tipuri de interactiuni.

Gandeste-te la situatiile sociale in care te simti perfect confortabil, precum ar fi vorbitul cu prieteni foarte vechi sau membrii de familie. Atunci cand comunici eficient, te gandesti la tehnici de nivel scazut, precum a-ti aduce aminte sa zambesti sau pur si simplu faci ceea ce simti ca este mai natural pentru tine?

Ce s-ar intampla daca ai putea aduce acest nivel de confort in fiecare situatie sociala?

Leave a Reply