Imbunatateste fiecare moment

Poate ca iti doresti foarte mult sa incetinesti ritmul, sa simplifici, sa faci mai putin. Dar daca nu poti face aceste lucruri? Daca viata ta nu poate fi mai putin aglomerata si esti condamnat la o viata de agitatie si nefericire? Nu trebuie sa fie asa. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa descoperi o simpla unealta care iti poate transforma viata. Aceasta metoda te va ajuta sa:

  • Fii mai prezent, astfel incat viata sa nu treaca pe langa tine fara sa observi.
  • Sa te bucuri de fiecare activitate pe care o faci, astfel incat viata sa devina mai buna de fiecare data.
  • Sa te simti mai relaxat, astfel incat fiecare zi sa fie la fel ca o vacanta.
  • Sa fii pregatit sa faci fata oricarui lucru care vine in calea ta.

A fi ocupat in comparatie cu a fi relaxat. In mod normal avem doua moduri diferite in viata. Exista aglomeratia de fiecare zi si apoi exista modul relaxat ce se intampla cand avem ceva timp nestructurat: vacanta, o zi la plaja, o zi la spa, ceva timp in parc cu copii. Modul relaxat este unul in care poate ca gandim mai putin si simtim mai mult. Absorbim soarele, sunetul, senzatiile. Este precum mentalitatea unui copil, dar totusi facem tot ceea ce putem pentru a invata copii sa nu procedeze astfel. Si asta pentru a fi in viitor buni angajati pentru stapanii lor corporatisti. Astfel suntem invatati sa fim in modul ocupat toata saptamana. Si daca suntem norocosi primim o zi sau doua sau doar o ora sau doua in modul relaxat. Cum putem sa schimbam lucrurile? Cum putem sa aducem acea mentalitate de copil, relaxata, inapoi in viata noastra, nu doar in timpul pauzelor sau meditatiei si vacantelor? Nu este dificil daca faci practica.

Starea zen. Cand suntem in modul relaxat observam senzatiile vantului si soarelui, sunetul apei si rasului, culorile stralucitoare ale naturii, zambetele din jurul nostru, iarba sau nisipul de sub talpile noastre. Simtim in loc sa gandim. Senzatiile din corpul nostru curg in mintile noastre si ne fac mai relaxati si mai fericiti. Putem reinvata acest mod de a fi cu practica. Fa acest lucru acum. Citesti ceva pe ecranul unui computer sau telefon si mintea ta este in lumea Internetului, dar corpul tau este in lumea fizica. Simti scaunul de sub tine, degetele tale pe tastatura, aerul din jurul tau. Cand iti pui concentrarea ta in senzatiile fizice intri in modul relaxat, in loc de a fi in modul de gandire. Nu esti complet relaxat, dar esti in aceiasi stare ca si atunci cand faci yoga sau cand esti pe plaja sau Duminica in pat. Esti intr-o stare placuta care are bazele in lumea fizica. Odata ce ai invatat sa faci acest lucru il poti face de fiecare data. Daca faci un dus, simte apa care curge peste tine, absoarbe temperatura si sunetul apei care curge. Daca mananci simte fiecare mica nuanta a alimentelor, miroase mancarea, simte textura in gura ta, simte miscarea mainii tale care se indreapta spre gura. Fa acest lucru cand lucrezi, cand vorbesti la telefon sau raspunzi la emailuri sau mergi spre o programare. Observa senzatiile de pe pielea ta, culorile din jurul tau, sunetele umanitatii, respiratia pe masura ce intra in corpul tau. Fa acest lucru acasa, pe masura ce faci anumite sarcini sau pregatesti mancare sau faci curat. Fa acest lucru pe parcursul zilei si vei fi intr-o stare permanenta de relaxare si placere. Va transforma tot ceea ce faci daca adopti aceasta practica. Va transforma aglomeratia in a fi inradacinat in placere, in momentul prezent. Viata va fi traita in loc sa fie ignorata.

 

Leave a Reply