Iata cum tu si lumea puteti sa fiti uniti

Te-ai uitat vreodata in oglinda si te-ai intrebat cine se uita la tine din ea? Sau ti-ai dorit sa unesti multe parti din tine? Partea prietenoasa, partea furioasa, partea plina de resentimente, partea trista, partea calma, partea impacienta, partea confuza – care sunt toate amestecate in spatele unei persoane publice care este lustruita si lucioasa, dar care tinde sa se crape atunci cand esti furios sau suparat. Acest articol este despre cum devenim destramati si alienati si cum ne putem reuni cu noi insine si cu intreaga lume. Este vorba despre puterea vindecatoare a iubirii. Exista patru moduri in care devenim divizati in interiorul nostru:

  1. Fragmentam prin ganduri „ dar daca”. Gandim „ daca a-si avea o slujba diferita, daca a-si fi casatorit/a cu o alta persoana , daca a-si fi trait intr-un loc diferit. Daca a-si putea studia, calatori prin lume, obtine un loc de munca, a-si gasi un partener, a-si castiga la loto, a-si face prieteni.” Gandim „ daca a-si fi fost altcineva sau daca a-si fi facut altceva atunci a-si fi fericit”
  2. O minte divizata ne imparte in doua. Mintea noastra deseori este divizata. O parte poate acorda atentie la ceea ce se intampla, dar o alta parte poate sari inainte pentru a vedea ce se poate intampla in continuare sau se intreaba cum actiunile noastre sau cuvintele noastre pot fi percepute.
  3. Negam anumite aspecte ale caraterului nostru. Ne fragmentam atunci cand negam partile neiubite din noi insine. Cand incercam sa eliminam furia noastra sau teama noastra sau rusinea noastra. Emotiile noastre devin mute si ne simtim instrainati de noi insine si de alte persoane.
  4. Schimbarea lasa o parte din noi in urma. Ori de cate ori facem o schimbare in viata noastra o parte din noi este lasata in urma. De aceea schimbarea este deseori dureroasa.

Ce ne face intregi? Tinjim sa devenim intregi, completi. Fiecare cautare spirituala este despre uniune. Nu doar cu noi insine, dar cu vantul, muntii, marea, iarba, norii, persoanele dragi si persoane din tinuturi indepartate. Ceea ce ne face intregi este dragostea. Pentru a fi nedivizat si nefragmentat, pentru a fi complet prezent trebuie sa iubesti. Iubirea ne face din nou completi. Si nu ne referim la iubirea romantica, dar ne referim la abilitatea noastra innascuta de a ne pretui pe noi insine si pe ceilalti intr-un mod bland si iubitor. Este abilitatea de a imbratisa toate partile din noi insine, la fel ca si toate partile lumii. Si aceasta iubire si blandete nu doar ne uneste atunci cand ne destramam, dar ne deschide ochii catre frumusetea tuturor fiintelor.

Practicarea de bunatate iubitoare ne poate unii pe toti. Bunatatea iubitoare este o practica spirituala antica. Si o veche practica budista de meditatie spune: „ Pe masura ce inspiri pretuieste-te pe tine insuti. Pe masura ce expiri pretuieste toate fiintele lumii.”  Aceasta meditatie simpla pe care o poti face in doar un minut te aduce intr-o stare de pretuire si de iubire fata de lumea inconjuratoare. Este simpla, dar iti poate transforma viata. Aceasta meditatie te va face mai fericit, in special daca faci din acesta o practica zilnica. Pe masura ce capacitatea inimii tale de a iubii creste vei gasi o mare bucurie de a fi si vei descoperi un nivel inalt de inrudire cu toate fiintele lumii.

Leave a Reply