Greseli mici care iti fura fericirea

Daca vrei o mentalitate care sa te ajute sa devii mai focusat in actiunile tale si in cele din urma mai fericit si mai liber atunci trebuie sa elimini din comportamentul tau anumite greseli pe care le faci zilnic. Poti sa fii capitanul sufletului tau. Primul pas este sa realizezi care sunt aceste greseli care te mentin pe loc in calea ta catre succes.

  1. A ignora ceea ce poti controla. Foarte multa libertate si putere va fi a ta in momentul in care incepi sa te vezi de partea cauzei, in ecuatia „cauza si efect”. Gandurile si comportamentul tau iti creeaza realitatea. Fiecare miscare pe care o faci conteaza. Tu raspunzi de gandurile tale, ceea ce inseamna ca tot tu raspunzi de actiunile si rezultatele tale. Pe ce anume te concentrezi si iti pui energia in fiecare zi va determina rezultatele pe care le produci in viata. A imbratisa aceasta filozofie este secretul de a-ti controla destinul. Cateodata se vor intampla lucruri care nu sunt in controlul tau, dar daca stii sa le faci fata vei produce cele mai bune rezultate. Asa ca, nu conteza ce anume ti se intampla, dar conteaza raspunsul tau la fiecare situatie.
  2. A-ti face griji pentru lucrurile pe care nu le poti controla. Poti controla foarte multe lucruri in viata, dar cateodata a gasi adevarata libertate inseamna a stii ce nu poti schimba. Sau a intelege constrangerile cu care trebuie sa lucrezi pentru a construi viata pe care o doresti. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa gasesti moduri creative de a lucra printre obstacole.
  3. A crede in definitia altei persoane despre succes. Defineste-ti singur succesul. Nu ai nevoie sa te masori cu definitiile altor persoane. Radacina psihologica a nefericirii se afla in validarea externa ce se intampla cand incerci sa iti masori propria valoare in baza opiniilor altor persoane. Nu conteaza ce cred alte persoane despre tine, dar conteaza foarte mult ce crezi tu despre tine. Doar tu poti decide ce tip de viata iti doresti sa traiesti. Obiectivele si asteptarile altor persoane nu conteaza foarte mult pe termen lung.
  4. A presupune ca trebuie sa accepti totul asa cum este. Persoanele deseori se uita la tine pentru a da un exemplu de ceea ce este acceptabil si ceea ce nu este acceptabil pentru tine. Fii cat se poate de clar. Si fii foarte ferm cu ceea ce nu accepti in viata ta. Este timpul sa incepi sa fii cat mai decisiv cu privire la ce vrei in viata ta. Cu cine vrei sa iti petreci timpul? Ce tip de informatie vrei sa iti umple mintea? In ce tip de mediu doresti sa te afli? Trebuie sa decizi ce standarde vei fixa pentru tine insuti. Apoi va trebui sa le aplici si sa le faci mai puternice. Iubeste-te si respecta-te suficient pentru a nu-ti cobora niciodata standardele din motive gresite.
  5. A renunta imediat ce lucrurile devin prea grele. Atunci cand iti asculti intuitia si te angajezi pe o cale a vietii ce este unica, cel mai probabil vei alege calea ce este mai putin umblata. Acest lucru inseamna ca vei intalni obstacole substantiale si cateodata va parea aproape imposibil sa continui. Trebuie sa perseverezi. Intotdeauna fa un alt pas. Viata te testeaza mereu pentru a vedea nivelul de angajament si cele mai mari recompense sunt pentru aceia care nu cedeaza atunci cand lucrurile sunt dificile.
  6. A lua alte persoane, pe tine insuti si viata in general mult prea serios in fiecare secunda. Ai intalnit vreodata o persoana ce este atat de rigida incat pare de lemn si fiecare lucru care i se intampla este o mare preocupare? Nu fii acea persoana. Nu te lua prea in serios. Cateva lucruri in viata precum libertatea ta personala, siguranta si persoanele dragi conteaza cu adevarat. Dar majoritatea circumstantelor in viata sunt trecatoare si nesemnificative in marele plan al lucrurilor. A nu iti face griji pentru lucrurile marunte este un pas important in calea ta catre libertate si fericire.
  7. A te baza pe prieteni care nu te ridica mai sus. Gaseste alte persoane care te inteleg cu adevarat. Poate ca esti capitanul propriului tau vas, dar oceanul nu trebuie sa fie un loc pustiu. Este aproape imposibil sa ai succes sau sa gasesti fericirea atunci cand esti total izolat. Trebuie sa te inconjori cu persoanele corecte. In loc sa ai conexiuni cu persoane doar pentru ca locuiesc in acelasi bloc sau lucreaza in acelasi birou, incepe sa cauti prieteni cu care vei avea o conexiune la un nivel mai profund. Au aceleasi valori ca si tine? Imbratiseaza aceiasi filozofie ca si tine? Pun valoare pe libertate, dragoste, implinire? A spune nu persoanelor nepotrivite iti ofera timpul si resursele necesare pentru a spune da persoanelor potrivite si oportunitatilor potrivite in viata.

Leave a Reply